Uçaklı Butik ANTAKYA-GAZİANTEP-URFA-GÖBEKLİTEPE LEZZET, KÜLTÜR GEZİSİ Tur Programı

YILBAŞI ÖZEL 4 GÜN-3 GECE 

 Uçaklı Butik ANTAKYA-GAZİANTEP-URFA-GÖBEKLİTEPE 

  LEZZET, KÜLTÜR GEZİSİ  

Harika Bir Yılbaşı Tatili Sizleri Bekliyor...

SUN EXPRESS Havayolları ile HATAY Gidiş, GAZİANTEP Dönüş  

  (4 Gün-3 Gece)

 HATAY- SAMANDAĞ-GAZİANTEP-URFA-GÖBEKLİTEPE-HARRAN-HALFETİ

1 Gece 4* GRAND BOĞAZİÇİ OTEL Y.P. KONAKLAMA (YILBAŞI)

1 Gece Gaziantep 4* ŞİREHAN OTEL Y.P. KONAKLAMA

1 Gece Şanlıurfa 5* DEDEMAN OTEL O.K. KONAKLAMA

    ERKEN REZERVASYON FIRSATINI KAÇIRMAYIN!!   

Kalkış Yerleri: ADNAN MENDERES HAVALİMANI
PROGRAM
1 Gün: HATAY ARKEOLOJİ MÜZESİ- ST.PİERRE KİLİSESİ-HABİBİ NECCAR CAMİ-HARBİYE

Siz değerli misafirlerimizle sabah Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminalinde buluşup, Check-in işlemlerimizi tamamlayarak SUN EXPRESS Hava Yollarına ait 07:15 uçağı ile hareket ediyor ve saat 08:45’ de HATAY Havalimanına iniyoruz. Aracımıza yerleşip, ÇAN- EZAN - HAZZAN sesinin birlikte duyulduğu kent ANTAKYA' da uygun bir yerde kahvaltımızı (ekstra) yaptıktan sonra, gezimize başlıyoruz. ANTAKYA ARKEOLOJİ ve MOZAİK MÜZESİ, Hristiyanlık kelimesinin ilk defa kullanıldığı ST. PIERRE KİLİSESİ, şehri ikiye ayıran ve mitolojik hikâyelerde ORONTES (ASİ)Nehri’ni görüp,  eski Antakya Evleri’nin bulunduğu sokakta yürüyüşler yapıyoruz. Sonrasında, HABİBİ NECCAR CAMİİ’ni görüp, Defne’ nin gözyaşları şeklinde anılan,  HARBİYE ŞELALELERİ nde ruhumuzu dinlendiriyoruz. Doya doya ANTAKYA gezimizi tamamlayarak, HARBİYE’de 4* GRAND BOĞAZİÇİ OTEL’e geçiyoruz .Akşam için hazırlıklarımızı yapıp (ekstra) yılbaşı gecesine katılıyor ve YENİ YILA MERHABA diyoruz. Konaklama Otelimizde. (Otelde Yılbaşı  gecesi ekstra olup, Bakanlık  izni doğrultusunda yapılacaktır.)



2 Gün: SAMANDAĞ-VAKIFLI KÖYÜ-HIDIRLIK KÖYÜ-BEŞİKLİ MAĞARA-GAZİANTEP

Sabah otelde alacağımız geç kahvaltının ardından, HATAY’ın SAMANDAĞ sayfiye yöresine bağlı, Türkiye’nin tek Ermeni köyü olma özelliğine sahip  VAKIFLI KÖYÜ’ne hareket ediyoruz. Vakıflı köyüne girdiğimizde, Ermeni taş ustalarının elinden çıkmış, mimarisinin hemen farklılığını hissettirdiği evler dikkatimizi çekiyor. Evler doğa ile bir bütünlük oluşturmuş. Bu doğal güzellikler içerisinde gezimizi gerçekleştiriyoruz. Organik tarımı, köyün diğer bir özelliği..Köyde aynı zamanda, reçeller ve likörlerden alışveriş yapma şansına sahip olacaksınız. Ardından,  HIDIRLIK KÖYÜ’ne hareket ediyoruz. Burada, H.Z. Musa'nın asasının yeşerip bir çınar ağacına dönüştüğü asırlık çınar ağacının 1.5 dönümlük gölgesinde çay molası veriyoruz. Turumuzun devamında, Samandağ’da ve denize çok yakın bir konumda olan HZ. HIZIR TÜRBESİ’ni ziyaret ederek, öğle yemeği için mola alıyoruz. Sonrasında, Asi Nehri’ nin denize döküldüğü yer olan Çevlik sahilinin etkileyici ve göz alıcı görüntüsünü görerek, UNESCO'nun Dünya Mirası Geçici Listesi'ne eklenen VESPASIANUS-TİTUS TÜNELİ’ ni, kayaya işlenmiş mezar odalarından en devasa olanını, BEŞİKLİ MAĞARA’yı görüyoruz. Buradaki gezilerimizi tamamlıyor ve Şahin Bey’in memleketi  GAZİANTEP’e hareket ediyoruz. Yaklaşık 2,5 saatlik yolculuğumuz sonrasında, 4* ŞİREHAN OTEL’ imize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



3 Gün: GAZİANTEP – HALFETİ – GÖBEKLİTEPE - ŞANLIURFA- SIRA GECESİ

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, KARAGÜL dizinin de çekildiği HALFETİ`ye geçiyoruz. Birecik Baraj Gölü üzerinde, 1 saat sürecek muhteşem bir Tekne Turuna (ekstra) katılıyoruz. Gözlerinizi kapatıp rüzgarın kollarınızın arasından size dokunarak geçmesine izin verin... Yüzünüzü usulca okşayan serin bir rüzgarla birlikte zamanın yavaşladığını ve geçmişe doğru aktığını hissedeceksiniz. Tekne turunda Rum Kale, Tarihi Mağara Evleri, büyük bir kısmı sular altında kalan ve sular altındaki yapıları görebileceğiniz Savaşan Köyü’nü gördükten sonra, yönümüzü peygamberler şehri ŞANLIURFA`ya çeviriyoruz. ŞANLIURFA’ nın yöresel tadlarından öğle yemeğimizi aldıktan sonra, dünya tarihinin yeniden yazılmasına sebep olan, 11.500 yıl önce yapılmış ve yapıldıktan 2000 sene sonra üstü esrarengiz bir şekilde kapatılmış olan dünyanın ilk tapınağı  GÖBEKLİTEPE’ ye uğruyoruz. (Açık olması halinde) İlk heykel atölyesinin bulunduğu Göbeklitepe, aynı zamanda nohut, mercimek, buğdayın dünyada ilk ekildiği topraklar ve tarım tarihinin başladığı yer olarakta bilinmektedir. Tarihin akışını değiştiren Göbeklitepe gezimizin ardından,  ŞANLIURFA’ya geri dönüyor ve  gezimize başlıyoruz. BALIKLI GÖL - AYN ZELİHA GÖLÜ, HZ. İBRAHİM` in doğduğu MAĞARA,  RIZVANİYE CAMİİ, GÜMRÜK HAN ve BEDESTEN gezeceğimiz yerler arasında... Etkileyici ŞANLIURFA turumuzu tamamlayarak,  ŞANLIURFA’da 5*Dedeman Otel vb. yerleşiyoruz. Akşam dileyen misafirlerimizle (ekstra yemekli) Urfa kültürünün bir parçası olan, yemekli SIRA GECESİ eğlencesine gidiyoruz. (Bakanlık  izni doğrultusunda yapılacaktır.) Konaklama otelimizde.



4 Gün: ŞANLIURFA – HARRAN- GAZİANTEP- ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ - ELMACI PAZARI- BAKIRCILAR ve SEDEFÇİLER ÇARŞISI - BEY MAHALLESİ

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, HARRAN’a hareket ediyoruz. Harran’a doğru ilerlerken sizi uçsuz bucaksız düzlükteki HARRAN OVASI kucaklayacak. Binlerce yıl boyunca ipek yolu seyyahlarının kullandığı bu yolu kullanarak HARRAN’a ulaşacağız. İslamiyet döneminin ilk üniversitesi olarak bilinen HARRAN ÜNİVERSİTESİ, HARRAN ULU CAMİİ, HARRAN HÖYÜK, HARRAN KALESİ ve dünyada sadece Harran’da ve Italya Matera ve Alberobello kasabalarında görebileceğiniz kendine özgü mimarisi ile HARRAN KONİK KUBBELİ EVLERİ’ ni gezdikten sonra, yerel halkla sohbet edebileceğimiz çay ve fotoğraf molamızı veriyoruz. Buradan GAZİANTEP’e geçiyoruz. Fabrikalarıyla, geniş ve düzenli caddeleri, parkları bulvarları meydanları ile gerçekten  metropol olmaya aday GAZİANTEP’te, panoramik şehir turu yapıyoruz. Bu esnada KALE`yi  ve şehrin önemli yapılarını görebilme fırsatı yakalıyoruz. Burada, dünyanın en büyük mozaik müzesi olan ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ` ni rehberimiz eşliğinde geziyoruz. Daha sonra, dünyaca ünlü Gaziantep mutfağını tatmak için serbest zaman alıyoruz. Ardından, ELMACI PAZARI, BAKIRCILAR ve SEDEFÇİLER çarşılarını gezilerimizi yapıp BEY MAHALLESİ’ni görüyor ve 17.yüzyılda Tekke Camii Külliye binası içine kahve-kütüphane olarak kullanılan ve günümüzde TAHMİS KAHVESİ olarak anılan mekânda, Sütlü Melengiç Kahvelerimizi içiyoruz. Gaziantep gezimizde bol bol vereceğimiz serbest zamanda, baklava, hediyelik eşya ve Antep fıstığı alışverişlerinizi yapma şansınız olacak… Hatıra fotoğraflarımızla Gaziantep turumuzu sonlandırıp,  uçak saatimize göre  ekstra yöresel tadlardan oluşan akşam yemeğimizi de alma şansımız olacak…. Ardından  Gaziantep Havalimanı’na geçiyoruz. Dönüş SUN EXPRESS uçağı ile 23: 40‘da hareket edip, İZMİR’e ulaşıyoruz. Bir başka PNR MAGIC TRAVEL AGENCY seyahatinde görüşmek üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.

Not: Programımız Müze, Ören Yeri açılış saatleri ve günlerine göre hazırlanmıştır.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    TUR NOTLARI

    • Araçta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.
    • Acentemiz veya Rehber, hava, yol ve zorunlu durumlarda programda, otelde değişiklik yapma hakkına sahiptir.
    • Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.
    • Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı PNR MAGIC TRAVEL AGENCY’ da saklıdır. Turun iptali durumunda PNR MAGIC TRAVEL AGENCY iptali bizzat bildirmek zorundadır.
    • PNR MAGIC TRAVEL AGENCY gerekli gördüğü takdirde, otellerde değişiklik yapma hakkına sahiptir.
    • Hava koşulları veya elimizde olmayan sebeplerden dolayı gezilemeyen görülemeyen yerlerden acentemiz sorumlu tutulamaz.
    • Kayak kazalarında poliçemiz geçerli değildir. Kayak yapıyorsanız ilaveten kayak sigortası yaptırılmasını tavsiye ederiz.
    • Trafik kanunu gereğince araçta bulunan tüm seyahat sürecinde emniyet kemeri takılması zorunlu olup aksş haldeki durumlarda PNR Turizm sorumluluğu yoktur.
    • Araçlarda ve tüm seyahat süresince Covid-19 önlemleri gereği maske takma zorunluluğu vardır.
    • Dönüşte yolcu bindiği durakta tersten dağıtım yapılarak bırakılır.
    • Otel akşam yemeklerine yoğunluk durumuna göre set menü veya açık büfe verebilir.
    • Koltuk numaraları rezervasyon önceliğine göre verilir. Turu erken satın alan konuklarımız ön koltuklarda oturmayı hak ederler. 
    • Uçaklı Turlarımız,  her tarihte belirli kontenjan ile sınırlıdır. Uçaktan indikten sonraki turlarımız, Sprinter, Prestij, Sultan, Turkuaz vb. marka, 27-31 kişilik lüx midibas veya kişi sayısına göre 12-18 Kişilik Mercedes, Volkswagen Volt  vb. klimalı araçlar ile sosyal mesafe kurallarına uygun yapılmaktadır.
    • 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçük olabilir. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak+1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, Açma-kapama ve coachbed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.
    • İptal-İade ve değişiklik şartları;  PNR MAGIC TRAVEL AGENCY Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon ve Uçaklı Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Sigortada belirtilen doktor ve hastane raporu ile belgelenebilen hastalıklar ve 1.derece yakın kaybı gibi sigorta poliçesinde belirtilen nedenlerin dışında, herhangi bir nedenle yapılan iptallerde veya tura gelinmediğinde iptal ve ücret iadesi mümkün değildir. Kronik rahatsızlıklar sigorta kapsamı dışındadır. Misafirlerimiz turu satın aldıkları tarihten tur bitimine kadar yaşadıkları bu belirtilen olumsuzluklar ilgili sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir. Tur iptalleri; yerinize yolcu bulunması durumunda ücretler kesintisiz iade edilebilir.

    ERKEN REZERVASYON BİLGİLENDİRMESİ:
    Tüm Kültür turları ürünlerimizde KADEMELİ  fiyat sistemi uygulanmaktadır. Yayınlanan fiyatlar her tarihte sınırlı kontenjan için geçerli olup, rezervasyon sayısı yükseldikçe (Turun doluluk oranı arttıkça) fiyatlar da kademeli olarak yükselmektedir. Ön ödeme almadan fiyat sabitlemesi yapılamamaktadır. Turunuzu erken alın, avantaj kazanın!


    İptal Şartları

    PNR MAGIC TRAVEL AGENCY Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon ve Uçaklı Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Sigortada belirtilen doktor ve hastane raporu ile belgelenebilen hastalıklar ve 1.derece yakın kaybı gibi sigorta poliçesinde belirtilen nedenlerin dışında, herhangi bir nedenle yapılan iptallerde veya tura gelinmediğinde iptal ve ücret iadesi mümkün değildir. Kronik rahatsızlıklar sigorta kapsamı dışındadır. Misafirlerimiz turu satın aldıkları tarihten tur bitimine kadar yaşadıkları bu belirtilen olumsuzluklar ilgili sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir. Tur iptalleri; yerinize yolcu bulunması durumunda ücretler kesintisiz iade edilebilir.

    https://pnrturizm.com.tr/yilbasi-ucakli-antakya-gaziantep-gobeklitepe-kultur-lezzetturu
    PNR Seyahat Acentesi Sağ. Turizmi Kong Org Ltd ŞTİ
    Nergiz Mah. Girne Bulvarı No:127/A Sevin Apt Karşıyaka / İZMİR
    0850 227 87 67


    Bu çıktı 26.04.2024 19:28 tarihinde verilmiştir. PNR Seyahat Acentesi Sağ. Turizmi Kong Org Ltd ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.