SALDA GÖLÜ ve SAGALASSOS TURU Tur Programı

DOĞA VE TARİH İÇ İÇE PROGRAM

  SAGALASSOS ve SALDA GÖLÜ TURU  

ISPARTA'NIN TEK 5* OTELİNDE KONAKLAMA AYRICALIĞI...

5* BARİDA HOTELS Y.P. (Isparta'da)

SALDA GÖLÜ-YARIŞLI GÖLÜ-HACILAR KÖYÜ-BURDUR- ARKEOLOJİ MÜZESİ-AĞLASUN-SAGALASSOS ANTİK KENT-ISPARTA- ACIGÖL-EĞİRDİR GÖLÜ-KAKLIK MAĞARASI 

  (2 GÜN-1 GECE)

ŞOK KAMPANYA!!!   549 TL'den itibaren
 
Kalkış Yerleri: Sabah saat 05:55 Mavişehir Mavibahçe Avm önü, 06:00 KARŞIYAKA Bostanlı İskele Önü, 06:05 KARŞIYAKA Yunuslar, 06:10 KARŞIYAKA Anıt, 06:25 BORNOVA (E.Ü.H. Önü) 06:40 ALSANCAK Lozan Atatürk Lisesi 06.55’de ÜÇYOL (Terra Pizza Önü), 07.00 HATAY (İnönü Cad. Susuzdede Parkı Durağı), 07:10 ÜÇKUYULAR (Kavşakta Pamukkale Yazıhanesi Önü)
PROGRAM
1 Gün: ISPARTA-EĞRİDİR GÖLÜ

Sabah saat 05:55 Mavişehir Mavibahçe Avm önü, 06:00 KARŞIYAKA Bostanlı İskele Önü,  06:05 KARŞIYAKA Yunuslar, 06:10 KARŞIYAKA Anıt, 06:25 BORNOVA (E.Ü.H. Önü) 06:40  ALSANCAK  Lozan Atatürk Lisesi  06.55’de ÜÇYOL (Terra Pizza Önü), 07.00 HATAY (İnönü Cad. Susuzdede Parkı Durağı), 07:10 ÜÇKUYULAR (Kavşakta Pamukkale Yazıhanesi Önü)’nden siz değerli konuklarımızı alarak turumuza başlıyoruz. Yolda alacağımız (ekstra) kahvaltının ardından, Pamukkale benzeri Traverten oluşumu olan, damlataşı, sarkıt ve dikitlerle eşine rastlanmaz güzellikte olan, renkli sarkıt dikit ve beyaz travertenleri ile meşhur KAKLIK MAĞARASI' nı geziyoruz. Daha sonra, ACIGÖL’ü panoramik olarak görerek,   ISPARTA’ya hareket ediyoruz. Önce FİRDEVS BEY BEDESTENİ’nini, Isparta’ya Gül’ü getiren GÜLCÜ İSMAİL EFENDİ HEYKELİ’ni, SÜLEYMAN DEMİREL HEYKELİ’ni ve ISPARTA’nın sembolü GÜL HEYKELİ’ni görerek turumuzu gerçekleştiriyoruz. ISPARTA merkezde serbest zaman veriyor ve meşhur, Gül Suyu, Gül Lokumu, Gül Sabunu alışverişlerimizi yapmak için, fabrika satış mağazalarına uğruyoruz. Daha sonra, Göller Bölgesinin en büyük doğal zenginliklerine sahip EĞİRDİR GÖLÜ’ne geçiyoruz. Gölün etrafındaki yürüyüş parkurlarını kullanarak, kısa bir doğa yürüyüşü yapıyor ve akşam çaylarımızı burada keyifle yudumluyoruz. Akşamüzeri ISPARTA’tanın tek beş yıldızlı oteli olan 5* BARİDA HOTELS’e yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



2 Gün: BURDUR-SALDA GÖLÜ-İZMİR

Sabah kahvaltısının ardından, AĞLASUN üzerinden yemyeşil bir ovanın devamında SAGALASSOS ANTİK KENTİ bizi karşılıyor… Son yıllarda yapılan restorasyon çalışmaları ile her geçen gün yeni görüntülere kavuşan bu güzel ören yerini geziyoruz. MS 161 – 180 yılları arasında Roma İmparatoru Marcus Aurelius zamanında yapılmış olan Antoninler Çeşmesi`nin hala akan suyundan içince hoş bir duygu yaşayacaksınız…. Dünyanın en yüksek rakımlı 9000 kişilik tiyatrosu, kendine has kaya mezarlarıyla bilinen antik kent sizi kendisine hayran bırakacak… Sagalassos’u geride bırakarak, şirin mi şirin, tabiat ile iç içe, kendine has dokusu, lezzetleri, gölü ve bir çok tarihi köşesi ile rağbet gören illerimizden birisi olan BURDUR’a geçiyoruz.. Zengin buluntuları ile güzel bir müze olan BURDUR ARKEOLOJİ MÜZESİ’ni geziyoruz. Sagalassos heykellerini, Hacılar, Kremna, Bubon gibi yerlerden getirilen buluntuları, Burdur Saat Kulesini görüyoruz. BURDUR Panoramik şehir turumuzu tamamlıyarak, öğle yemeği için mola veriyoruz.  Turumuzun devamında, BURDUR GÖLÜ’nün manzarası eşliğinde, HACILAR KÖYÜ’nden ilerleyerek, rehberimizden buranın tarihi geçmişi hakkında bilgi alıyoruz. Sonrasında, YARIŞLI GÖLÜ’nüde görerek, Türkiye’nin en derin ve berrak göllerinden biri olan SALDA GÖLÜ’ne varıyoruz. Uzayıp giden beyaz ve temiz kumsalı ile mavinin tüm tonlarını, doğal güzelliklerini cömertçe sunması nedeniyle Salda Gölü’ne Türkiye’nin Maldivleri unvanı verilmiştir… Şehir gürültüsünden uzak, sessiz  ve sakin,  huzur verici  bu ortamın, tertemiz havasını soluyarak, izin verilen bölgelerde yürüyüşlerimizi yapıp fotoğraf çekiyoruz. Ardından, SERİNHİSAR-DENİZLİ-AYDIN üzerinden uygun molalarla akşam geç saatlerde İZMİR’e varıyoruz. .  Bir başka PNR MAGIC TRAVEL AGENCY gezisinde buluşmak dileğiyle vedalaşıyoruz.

NOT: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  15 Ekim İtibarıyla Salda Gölü Beyaz Adalar bölümünü (Maldivler diye adlandırılan) ziyaretçi girişine yasaklandı.Tur programımızda yer alan  bu bölgeyi 30-40 metre uzaktan fotoğraflayarak ve Yeşilova Halk Plajında yürüyüşler yaparak gezimizi gerçekleştireceğiz. 

 

Sagalassos Antik Kenti; antik dönemde Pisidia olarak bilinen bölgede yer almaktadır. Dağlık bir alanın bitişiğinde yer alan kentte ilk yerleşim izleri günümüzden 12.000 yıl öncesine kadar uzanmaktadır. Sagalassos Antik Kenti, orijinal yapı taşlarının neredeyse tamamının bulunabildiği anıtsal yapıları ile son derece iyi korunmuş durumdadır. Diğer yandan, kentin planı, üzerinde kurulmuş olduğu teraslı yapı düşünüldüğünde oldukça çarpıcıdır ve bu yapı ile uyumlu ve etkileyici bir anıtsal merkez yaratılmıştır. Ayrıca, en az bin yıllık seramik üretimi ile Sagalassos antik dönemlerdeki en uzun seramik üretimi merkezi olarak UNESCO Dünya Miras Listesi'ne önerilmektedir.

 


DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Araçta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.

    Acentemiz veya Rehber, hava, yol ve zorunlu durumlarda programda, otelde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.

    Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı PNR MAGIC TRAVEL AGENCY’ da saklıdır. Turun iptali durumunda PNR MAGIC TRAVEL AGENCY iptali bizzat bildirmek zorundadır.

    PNR MAGIC TRAVEL AGENCY gerekli gördüğü takdirde, otellerde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    Hava koşulları veya elimizde olmayan sebeplerden dolayı gezilemeyen görülemeyen yerlerden acentemiz sorumlu tutulamaz.

    Kayak kazalarında poliçemiz geçerli değildir. Kayak yapıyorsanız ilaveten kayak sigortası yaptırılmasını tavsiye ederiz.

    Trafik kanunu gereğince araçta bulunan tüm seyahat sürecinde emniyet kemeri takılması zorunlu olup aksş haldeki durumlarda PNR Turizm sorumluluğu yoktur.

    Araçlarda ve tüm seyahat süresince Covid-19 önlemleri gereği maske takma zorunluluğu vardır.

    Dönüşte yolcu bindiği durakta tersten dağıtım yapılarak bırakılır.

    Otel akşam yemeklerine yoğunluk durumuna göre set menü veya açık büfe verebilir.

    Koltuk numaraları rezervasyon önceliğine göre verilir. Turu erken satın alan konuklarımız ön koltuklarda oturmayı hak ederler. 

    ERKEN REZERVASYON BİLGİLENDİRMESİ:
    Tüm Kültür turları ürünlerimizde KADEMELİ  fiyat sistemi uygulanmaktadır. Yayınlanan fiyatlar her tarihte sınırlı kontenjan için geçerli olup, rezervasyon sayısı yükseldikçe (Turun doluluk oranı arttıkça) fiyatlar da kademeli olarak yükselmektedir. Ön ödeme almadan fiyat sabitlemesi yapılamamaktadır. Turunuzu erken alın, avantaj kazanın!

    İptal-İade ve değişiklik şartları

     PNR MAGIC TRAVEL AGENCY Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon ve Uçaklı Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur.

    Sigortada belirtilen doktor ve hastane raporu ile belgelenebilen hastalıklar ve 1.derece yakın kaybı gibi sigorta poliçesinde belirtilen nedenlerin dışında, herhangi bir nedenle yapılan iptallerde veya tura gelinmediğinde iptal ve ücret iadesi mümkün değildir. Kronik rahatsızlıklar sigorta kapsamı dışındadır. Misafirlerimiz turu satın aldıkları tarihten tur bitimine kadar yaşadıkları bu belirtilen olumsuzluklar ilgili sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir. Tur iptalleri; yerinize yolcu bulunması durumunda ücretler kesintisiz iade edilebilir.


    İptal Şartları

    PNR MAGIC TRAVEL AGENCY Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon ve Uçaklı Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur.

    Sigortada belirtilen doktor ve hastane raporu ile belgelenebilen hastalıklar ve 1.derece yakın kaybı gibi sigorta poliçesinde belirtilen nedenlerin dışında, herhangi bir nedenle yapılan iptallerde veya tura gelinmediğinde iptal ve ücret iadesi mümkün değildir. Kronik rahatsızlıklar sigorta kapsamı dışındadır. Misafirlerimiz turu satın aldıkları tarihten tur bitimine kadar yaşadıkları bu belirtilen olumsuzluklar ilgili sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir. Tur iptalleri; yerinize yolcu bulunması durumunda ücretler kesintisiz iade edilebilir.

    https://pnrturizm.com.tr/saldagolu-sagalassos-turkiyeninmaldivleri
    PNR Seyahat Acentesi Sağ. Turizmi Kong Org Ltd ŞTİ
    Nergiz Mah. Girne Bulvarı No:127/A Sevin Apt Karşıyaka / İZMİR
    0850 227 87 67


    Bu çıktı 26.04.2024 00:39 tarihinde verilmiştir. PNR Seyahat Acentesi Sağ. Turizmi Kong Org Ltd ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.