Otobüslü KARADENİZ YAYLALARI (Tiflis, Batum, Doğu ve İç Anadolu) Tur Programı 2022 Tur Programı

  OTOBÜSLÜ  


KARADENİZ ve YAYLALARI (Tiflis, Batum, Doğu ve İç Anadolu 

Doya Doya Karadeniz ve Yaylaları… 3 Yayla Konaklamalı ve Yayla Gezili Program... 

DOYA DOYA ORTA  KARADENİZ, DOĞU KARADENİZ ve GÜRCİSTAN, DOĞU ANADOLU, İÇ ANADOLU BÖLGELERİNİ KAPSAYAN, 
BU MUHTEŞEM PROGRAMI SİZLER İÇİN HAZIRLADIK…

PNR MAGİC TRAVEL AGENCY FARKI İLE 
*3 YAYLA, AYDER YAYLASI (Fırtına Deresi-Çamlıhemşin)  KAYABAŞI, UZUNGÖL Yaylalarında Konaklama FARKI İLE
* MENÇUNA Şelalesi, Çifte Köprü, Kamilet Vadisi  FARKI İLE
*AYDER’de  Şimşir Ormanları FARKI İLE
*AYDER’de  Elevit Yaylası ve Köy Turları  FARKI İLE
* AYDER’de  Zilkale, Palovit  Vadisi, Şelalesi ve Çat Vadisi  FARKI İLE
* AYDER’de  Aktivite Eğlenceleri (Zipline) FARKI İLE
* ARTVİN’in İlçesi KARAGÖL  FARKI İLE
* HORON Eşliğinde, Yöresel  Eğlenceler  FARKI İLE
* KAYABAŞI YAYLASI’nda ATEŞ PARTİSİ FARKI İLE
* BATUM, TİFLİS gezileri ve Konaklama  FARKI İLE
* KARS, SARIKAMIŞ, ERZURUM, ERZİNCAN, SİVAS, TOKAT Gezileri FARKI İLE

BÖLGENİN SEÇKİN OTELLERİNDE VE YAYLALARINDA KONAKLAMA AYRICALIĞI İLE...

(9 Gün-9 Gece) 8 Gece Konaklamalı  (2022 Sezon Boyunca Her Cuma Hareketli)

    ERKEN REZERVASYON KAMPANYASINI KAÇIRMAYIN !!!    

ERKEN REZERVASYON, HER TARİHTE SINIRLI KONTENJAN İÇİN GEÇERLİDİR… KONTENJAN DOLDUKTAN SONRA, 
FİYATLAR KADEMELİ OLARAK ARTIŞ GÖSTEREREK,NORMAL ÜCRETLENDİRME UYGULANACAKTIR.

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün:

1. Gün: AMASYA, SAMSUN, FATSA, ORDU, BOZTEPE, GİRESUN, AKÇAABAT, KAYABAŞI YAYLASI, ATEŞ PARTİSİ
 

AKŞAM: İZMİR -AMASYA 
Akşam saat 16:00 ÜÇKUYULAR (Kavşakta Pamukkale Yazıhanesi Önü) 16:10 KONAK (Sabancı Kültür Merkezi Önü) 16:25 LOZAN (Atatürk Lisesi Karşısı), 16:40 BAYRAKLI ÜST GEÇİT (Otobüs Durağı)  16:45 KARŞIYAKA (Anıt), 16:50 KARŞIYAKA (Yunuslar) 16:55 KARŞIYAKA BOSTANLI İSKELE (İskelenin Karşısı, Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu Önünden) 17:00 MAVİŞEHİR (Mavibahçe Avm Karşısı), 17:15 BORNOVA (Ege Üniversitesi Hastane Önü) 17:25 BORNOVA (Osman Kibar Meydanı-Kampus Önü’nden) siz değerli konuklarımızı alarak seyahatimize başlıyoruz. KULA-UŞAK-AFYON-ANKARA-ÇORUM güzergahından, AMASYA’ya doğru yol alıyoruz.

SABAH:
Uygun bir yerde kahvaltımızı yaptıktan sonra, Orta Karadeniz’de Yeşilırmak Vadisi, Herşena Dağı eteklerine kurulan, Osmanlılar döneminde Şehzadeler Şehri olarak bilinen AMASYA’ya varıyoruz. Krallık başkentliği yapmış, bilim adamları, sanatkarlar, şairler yetiştirmiş AMASYA’da, ilk olarak, SARAYDÜZÜ KIŞLASI’nı (Amasya Tamiminin imzalandığı yer) dışarıdan görüyoruz. KUNÇ KÖPRÜSÜ’nden geçip, TARİHİ SAAT KULESİ, YALI BOYU EVLERİ, ALÇAK KÖPRÜ, HARŞENA  KALESİ, KRAL KAYA MEZARLARI, ŞEHZADELER GEZİNTİ CADDESİ, STRABON HEYKELİ, FERHAT ile ŞİRİN HEYKELİ, fikir, zikir, şükür felsefesi üzerine oturtulan, BAYEZID KÜLLİYESİ ve tarihi ÇINAR AĞAÇLARIAMASYA’da göreceğimiz yerler arasında. Buradankısa bir yolculuk sonrası  SAMSUN a geçiyoruz. Avusturyalı meşhur Heykeltıraş KRİPPEL’in dünyaca ünlü ATATÜRK HEYKELİ’ni ve Atatürk’ün Samsun’a çıktığı BANDIRMA VAPURU’nu  geziyoruz. Rehberimizin anlatımları ve fotoğraf molası sonrasında, sahil yolunu takip ederek, mavi ve yeşilin muhteşem tonlarını eşliğinde, ORDU’ya varıyoruz. Bu  mükemmel kenti doyasıya seyredebilmek için, adına türkülerin yakıldığı BOZTEPE’ye teleferik ile çıkıyoruz. Bir tarafında Ordu manzarası, bir tarafında uçsuz bucaksız Karadeniz manzarasını, fotoğraflıyoruz. Daha sonra,  GİRESUN’u takiben AKÇAABAT’a doğru yolumuza devam ediyoruz.. Bizi bekleyen minibüslerle, geniş ladin ormanları ve geleneksel yayla evleriyle bezenmiş, yeşilin her çeşidini görebileceğimiz, en çok tercih edilen mesire yerlerinden biri olan KAYABAŞI YAYLASI’ na gidiyoruz. Doyumsuz manzaralar eşliğinde, HIRSALA, BÜYÜKOBA, İSKOBEL YAYLALARI’ nı görerek, ahşap bungalov evlerden oluşan, KAYABAŞI YAYLA KENT evlerine yerleşiyoruz. KAYABAŞI YAYLASI etrafında, yapacağımız kısa yürüyüşlerde, büyüleyici doğasını keşfederken, bulutlara bu denli yakın olmanın verdiği keyif ve heyecanı anlatmaksa kelimelerin kifayetsiz olduğu anların içinde kalıyor. Akşam yemeği ve konaklama  yayla tesisimizde. Yemekten sonra, (hava şartları müsait olursa) dışarıda, ATEŞ PARTİSİ’ ne katılıyoruz. Alevlerin dansı ile horon dansının bütünleştiği, unutamayacağımız bir  KARADENİZ GECESİ yaşıyoruz.



2 Gün:

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası, Doğu Karadenizin Divası ve Manastırlar kenti, TRABZON’a hareket ediyoruz. SOĞUKSU semtinde,  Atatürk’ün Trabzon’a geldiğinde konakladığı ve sonrasında müze haline getirilerek, eşyalarının sergilendiği ATATÜRK KÖŞKÜ’nü geziyoruz. Ayrıca GÜMÜŞ ve TELKARİ sanatı hakkında bilgi alıp, gümüş el dokuma hasır takımlar ve yine yöreye özgü gümüş takunya ve telkârinin ortak işlendiği çeşitli hediyelik eşya ve takı alışverişleri yapıyoruz. Ardından programımızda yer  alan SÜMELA MANASTIRI, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2015 yılından beri restorasyon ve güçlendirme çalışmaları hala devam etmekte olduğu için, 2020 yılında açılması durumunda gezimizi gerçekleştiriyoruz. Açılmaması durumunda ise, turumuza devam ediyor ve SÜRMENE’ye hareket ediyoruz. Meşhur bıçak atölyelerinde, Sürmene bıçaklarının nasıl sanata dönüştüğünü izliyor ve alışveriş molası veriyoruz. Yolumuz üzerinde  ÇAY FABRİKASI’na uğruyoruz. Dalından koparılan çayın geçirdiği evrelerini görerek, yetkililerden bilgi alıyor ve bizlere ikram edilen çayları keyifle içiyoruz.  Çay alışverişlerimizi de yaptıktan sonra, OF üzerinden, UZUNGÖL YAYLA’sına hareket ediyoruz. Vadinin ortasında bulunan ve yamaçlardan düşen kayaların HALDİZEN Deresi’nin önünü kapatmasıyla oluşmuş olan bu göl, muhteşem orman örtüsü ile Alplerin güzelliğini kıskandıracak derecede. Göl etrafında keyifli yürüyüşler yaparak, serbest zaman veriyoruz. UZUNGÖL’de kiremitli bir çatı ile kapatılmış, bölgedeki tek örnek olan  HAPSİYAŞ KÖPRÜSÜ’nün güzel görüntüsünü fotoğraflarımıza ekleyerek, Uzungöl-Çaykara’da ÇAYKARA PARK OTELİ’ne yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



3 Gün:

Yayla tesisimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, yönümüzü yağmur şehir RİZE’ye çeviriyoruz. Şirin Rize’yi panoramik gördükten sonra, yöreye özgü dokuma çeşidi olan RİZE BEZİ (feretiko) atölyesine uğrayıp, hem bilgi alıyoruz hem de alışveriş yapma imkanı buluyoruz. Buradan, dünyanın korumada öncelikli 200 ekolojik bölgesinden biri olan FIRTINA VADİSİ’nin göz kamaştıran doğa manzaraları eşliğinde, ÇAMLIHEMŞİN’e geçiyoruz. Çam ormanları, şelaleleri, yöresel mimarideki evleri, çiçekleri, Kaçkarlar’ı ile bir tabiat harikası olan AYDER YAYLASI çevresini keşfe çıkıyoruz. Bu turlara katılmak istemeyen misafirlerimiz, FIRTINA DERESİ kenarında doğanın ve yeşilin tüm güzelliklerini doyasıya yaşayabilirler. Bizi bekleyen minibüslerle ekstrarüya gibi bir doğa turuna çıkıyoruz. Önce ‘SEVDALUK’ dizisinin çekildiği bölgeye doğru yol alıyoruz. Dağların arasındaki konakları ve serenderleriyle ünlü KONAKLAR KÖYÜ'nü ve ŞENYUVA KÖYÜ’nü gördükten sonra, ŞENYUVA KÖPRÜSÜ’nde (ÇİNÇİVA KÖPRÜSÜ) hatıra fotoğrafı çekimi yapıyoruz. Ardından bir tepe üzerinde kurulmuş ZİLKALE’ye ulaşıyoruz.Yeşillikler arasında, tüm ihtişamıyla yükselen bu tarihi yapıtta mola veriyoruz. Tekrar minibüslerimizle, şelaleler vadisi olarak bilinenen PALOVİT VADİSİ’ne hareket ediyoruz. Asırlık porsuk ağaçları arasında yorucu olmayan keyifli yürüyüşler ile, ünlü  PALOVİT ŞELALESİ’ne ulaşıyoruz.. Yaklaşık on beş metreden direk düşen su kütlesinin, müthiş görüntüsünü hayranlıkla izliyoruz. Farklı bir güzergahtan pek çok irili ufaklı şelaleler, dereler, çağlayanlar ve ormanlarla kucaklaşacağımız, ÇAT VADİSİ’ne geliyoruz. VADİ ‘’ülkemizde böyle doğa güzellikleri var mıydı?’’ diyeceğiniz muhteşem bir bölge… KIR KAHVESİ’nde  çaylarımızı yudumlayarak,  ÇAT YAYLASI’nda rengarenk çiçekler arasında kısa yürüyüşleri yapıyoruz. Aynı güzergahtan minibüslerimizle, YOLKIRI KÖYÜ, ÇAT KÖYÜ, ŞENKÖY’ün eski ahşap evlerinin ve konaklarlarının  süslü ve etkileyici görselliğini gözlemleyerek, dünyada tek olma özelliğine sahip, asırlık ŞİMŞİR ORMANLARI’nı gezme ve görme şansına da yine bu turda sahip olacaksınız… Bu ormanda bol bol fotograf çekmenizi öneririz.. Sonrasında, ELEVİT YAYLASI’na ulaşıyoruz. Mis gibi havası ve tablo gibi manzarasıyla göz kamaştıran bu yaylada YOK YOK BAKKALİYESİNE uğruyoruz. Öğle yemeğimizi barbekü şeklinde yada bir yayladaki köy evinde alıyoruz. Köyün ortasında dağlardan süzülerek gelen bir akarsu bulunmakta. Ayakkabılarımızı çıkarıp, buz gibi suyun içinde hatıra  fotoğrafları çektiriyoruz. Yaylada, dağlara karşı, kendinizi horon teperken bulabilirsiniz. Rüya gibi bir günün sonunda,  herkesin  görme şansına sahip olamadığı, bu muhteşem doğa güzelliklerini görmenin ve gerçek bir KARADENİZ ve YAYLA TURU’na çıkmanın vermiş olduğu hazla, bugünkü turumuzu tamamlıyoruz. FIRTINA VADİSİ’ne geldiğimizde isteyen konuklarımızla ekstra EĞLENCELİ AKTİVİTE programımızı gerçekleştireceğiz.

 

İSTEĞE BAĞLI ZİPLİNE AKTİVİTESİ Ekstra

Yediden yetmişe her yaş gruptaki  misafirlerimizin kolaylıkla deneyebilecekleri bir aktivite.. Çelik halatlarla bağlı bulunan sistem üzerinden, mekanik makaralar sayesinde, yetmiş metre uzunluluktaki halatlardan fırtına deresinin üstünde,  adeta uçarcasına karşıdan karşıya geçiyorsunuz. Kahkahalar, eğlence dolu anlar sizleri bekliyor!

Keyifli birgünün sonunda, ORİS GREEN YAYLA OTELİ’ne yerleşiyoruz. Akşam yemeğimizi Karadeniz müzikleri eşliğinde eğlenerek alıyoruz. Konaklama yayla otelimizde.



4 Gün:

Yayla otelimize alacağımız yöresel kahvaltı sonrasında, ARHAVİ üzerinden,  muhteşem güzellikteki  MENÇUNA ŞELALESİ’ni görmeye gidiyoruz.. Bizi bekleyen  minibüslerle ekstra, şelaleye giden yol güzergahında, Türkiye’de nadir örneği olan İki akarsuyun birbirine kavuştuğu yerde bulunan ÇİFTE KÖPRÜ’de fotoğraf çekimimizi tamamlayarak,  KAMİLET VADİSİ’ ne ulaşıyoruz. İsteyen konuklarımız burada, Çay Bahçeleri’nde oturabilir, dağlardan akan minik şelaleleri izleyerek, çaylarını keyifle yudumlayabilirler. Ayrıca, Asma Köprü üzerinden ilerleyerek kısa  yürüyüşler yapabilirler.Diğer konuklarımızla, patika yoldan muhteşem manzaralar eşliğinde yürüyerek, MENÇUNA ŞELALESİ’ne ulaşıyoruz. Karşılaşacağımız manzaradan etkilenmemek mümkün değil! Suyun sesi ve oluşan su serpintisi büyüleyici bir atmosfer oluşturuyor. Doğu Karadeniz’in  bu en güzel şelalesine  veda ederek, HOPA üzerinden, ülkemizin gizli cennet köşelerinden biri  olan, BORÇKA - KARAGÖL’ü keşfe gidiyoruz. BORÇKA’ya geldiğimizde, bizi bekleyen minibüslerle ekstra, dev ladin ağaçları ve minik şelalerin bize katıldığı bir yolculukla, KARAGÖL’e ulaşıyoruz. Etrafındaki orman örtüsü ve büyüleyici renkleriyle bir doğa harikası olan, KARAGÖL’de yürüyüşler yapıyoruz. Ağaçların rengarenk görüntüsünün göle yansıyan uyumunu hayranlıkla izleyip, fotoğraflarımızla bu muhteşem manzarayı ölümsüzleştiriyoruz. Geçireceğimiz keyifli saatlerden sonra, tekrar uçsuz bucaksız yeşillikleri takiben, TÜRKİYE-GÜRCİSTAN sınırımızı oluşturan, SARP SINIR KAPISI’na doğru hareket ediyoruz.Pasaporta ihtiyaç olmadan sadece (yeni çipli) kimliklerimizle, GÜRCİSTAN-BATUM’geçiyoruz.Karadeniz sahili boyunca ilerliyerek, güzel deniz manzaraları eşliğinde, BATUM’un doğasını gözlemliyoruz. Zengin Gürcü kültürünü tanımak üzere turumuza başlıyoruz. Önce, evli çiftlere şans getirdiğine inanılan  SAINT ANDREW HEYKELİÇORUH NEHRİ, GONİO KÖPRÜSÜ’ Roma döneminden kalma GONIO APSAROS KALESİ’ ni, göreceğiz. Farklı mimarileri ile dikkat çeken TERS BİNA, ADALET BİNASI önünde fotograf çekimi yapıyoruz. Buradan,  Osmanlılardan tek yadigar ORTA CAMİİ, BATUM LİMANI, SAAT KULESİ, ALFABE KULESİALİ NİNO HEYKELİ’ni görerek, şehir merkezine geçiyoruz. TAÇSIZ KRAL olarak anılan Şair İLYA ÇAVÇAVADZE’ nin heykeli, TİYATRO BİNASI, POSEİDON HEYKELİ,  PİAZZA KULESİ, HÜKÜMET BİNASI, KAMU BİNALARI ve Avrupa Meydanı’nda bulunan, MEDEA HEYKELİ gibi görkemli yapıtlar, göreceğimiz yerler arasındadır… BATUM SAHİL PARKI’ nda vereceğimiz molanın ardından, BATUM’daki 4* veya 5* otelimize yerleşiyoruz. Akşam, dileyen misafirlerimizle (extra) akşam yemeği için dışarıya çıkıyor ve Gürcü müzikleri eşliğinde eğlence dolu bir gece geçiriyoruz. Yine arzu edenler, şehrin  en çok kendinden söz ettirdiği, ışıl ışıl rengârenk aydınlatılmış yapılarının gece görüntüsünü ve bulvarda yapılan MÜZİKLİ, IŞIKLI, SU GÖSTERİSİ’ni  izleyebilirler.  Konaklama Otelimizde.



5 Gün:

Sabah otelimizde alacağımız sabah kahvaltımızın ardından,  Gürcistan’ın tarihi başkentlerinden biri olan  MTSHETA  şehrine hareket ediyoruz.Tarih kokan ve kültürel özelliğini günümüze kadar korumayı başaran tarihi çarşıda yerel halkın sattığı Gürcü kültürünü yansıtan, hediyelik eşya çeşitlerinden alışverişlerimizi yapıyoruz. Ardından Unesco dünya mirası listesinde yer alan 11.yy eseri Svestitskhoveli Manastırı’nı görüp, fotoğraflarımıza ekliyoruz. Uygun molalar eşliğinde  TİFLİS‘e doğru yolumuza devam ediyoruz. Yöresel lezzetleri tadacağımız öğle yemeği sonrasında, Gürcistan'ın başkenti ve en büyük şehri TİFLİS’e ulaşıyoruz. Burada, İberia Kralı ve Tiflis’in isim babası olan Vahtang Gogosali tarafından 5.yy da Kura nehrinin iki yakasında kurulan tarihi şehirde mimarlık şahaserlerini ve anıtlarını gezmeye başlıyoruz. Yürüyüş turumuzda, Gürcü Ortodoks Kilisesi'nin ana katedrali olan Sameba Katedrali’ni panoramik  olarak görüyor ve Metekhi, Sioni ve Trinity Katedrali, Niloloz Baratashvili ve Metekhi Köprüleri ile Barış Köprüsü’nü rehberimizin anlatımlarıyla görme şansına sahip oluyoruz. Fotoğraflarımıza bu görkemli yapıtları ekledikten sonra, Azerilerin, Türklerin, Ermenilerin ve Gürcülerin bir arada olduğu SHARDENI CADDESİ’ne geçiyoruz. Kura Nehri’nin kenarında tarihi rengarenk Tiflis Evleri’ni, Osmanlı dönemine ait Mescidi, Osmanlı Hamamı’nı görüyor ve  TİFLİS’teki 4* Otelimize yerleşiyoruz. Şehir merkezinde bulunan otelimizin avantajıyla konuklarımız  akşam Tiflis’in ışıl ışıl sokaklarında gezintiler yapabilir yada arzu eden konuklarımız akşam yemeklerini Gürcü müzikleri eşliğinde (ekstra) Restaurant’ta  eğlenerek alabilirler.Konaklama otelimizde



6 Gün:

Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından, otobüsümüze tekrar binerek, uygun molalarla sürecek yolculuğumuzda,TÜRKGÖZÜ SINIR KAPISI’ndan ülkemize tekrar giriş yapıyoruz. ‘’MATRUŞKA ŞEHİR KARS’ a ulaşıyoruz. Kars Kalesi eteklerinde bulunan 12 Havariler Kilisesi ( Kümbet Cami ) Taş Köprü, Osmanlı Hamamları, Namık Kemal EviKaterina Sarayı, Evliya (Ebu’l Hasan Harekani) Camii, Defterdarlık Binası (Kentin ilk tiyatrosu), Vali Konağı (Tüccar Stavişku Evi) turumuzda göreceğimiz yerler arasında yer alıyor. Daha sonra kaşar, gravyer ve bal alışverişlerimizi yapıyoruz.  Akşam, Cheltikov  Otel veya 4* The Kars Park Otel vb. yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. İsteyen konuklarımızla (ekstra) akşam KAFKAS eğlencesine gidiyoruz.



7 Gün:

Otelde alacağımız kahvaltı sonrasında, UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan ANİ HARABELERİ’ ne geçiyoruz. Ani Harabeleri sizi bütün sessizliği ve gizemiyle karşılayacak. Bu muhteşem ören yerini rehberimizin bilgilendirmeleriyle geziyoruz. Burada Arpaçay üzerindeki İpek Yolu Köprüsü’nü fotoğraflayıp, Ermenistan sınırına en yakın noktada muhteşem manzarayı seyrediyoruz. Turumuzun devamında, SARIKAMIŞ’a doğru yol alıyoruz. Sarıkamış gezimizin olmazsa olmazını yerine getiriyor ve şehit olmuş 90 bin Mehmetçiğimiz anısına düzenlenmiş merkezdeki Şehitliği ziyaret ediyoruz. Burada Katerina Köşkünü görüyor ve Obsidyen Taşı' nın işlenmesiyle yapılan hediyelik eşya alışverişi için serbest zaman sonrasında, Nene Hatun’ un memleketi ERZURUM’a doğru yol alıyoruz. ERZURUM’ da, önce yöresel Cağ Kebabı’ndan öğle yemeğimizi aldıktan sonra, gezimize başlıyoruz. ERZURUM’da, Milli Mücadele Kongre Merkezi, Atatürk Evi, Yakutiye Medresesi, 1670 yılı tarihli levhasıyla halka vergi indirimi getirildiğini belirten fermanın dış avlu duvarında asılı olduğu Lala Mustafa Paşa Camii, Ulu Camii, Çifte Minareli Medrese, Üç Kümbetler, 93 Harbi’nin Destansı Hanımı Nene Hatun Kabri ve Aziziye-Mecidiye Tabyaları panoramik Erzurum’da göreceğimiz yerler arasındadır. Erzurum Evleri’nde kahve keyfimizin ardından, Erzurum ilimizin el sanatlarının öncelikli örneği olan Oltu Taşı’ndan üretilen hediyelik eşyaların sergilendiği Taşhan -Rüstem Paşa Kervansarayı’nda verilecek alışveriş ve serbest zaman sonrası, otelimize yerleşiyoruz. Erzurum’da 4*PALAN OTEL vb. yerleşiyoruz. otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde



8 Gün:

Otelde alacağımız kahvaltının ardından, TERCAN’da MAMA HATUN KÜLLİYESİ’ne uğruyor ve ERZİNCAN’a geçiyoruz.  Buradaki  panoramik turumuzu tamamladıktan sonra, SIVAS’a hareket ediyoruz..Sivas’a vardığımızda, önce Atatürk’ün Sivas Kongresini yaptığı ve günümüzde müze olarak kullanılan Sivas Kongre Binasını, Selçuklu ve Osmanlı Dönemi mimari eserleri olan Gök Medrese, Çifte Minareli Medrese, Buruciye Medrese, Ulucami’ni  rehberimizin bilgilendirmeleriyle şehrin tarihi kültürel değerlerini tanıyoruz. Ardından ,TOKAT’a geçiyor ve HALIT SOKAĞI  ve ahşap kalemişi ve alçı süslemeleriyle bizleri büyüleyecek LATİFOĞLU KONAĞI’nı, Saat Kulesi ve yöresel tekstil ürünleri, el işleri satılan dükkanları ve açık hava kafesiyle 17. yy. Osmanlı kervansarayı TAŞHAN’da vereceğimiz mola sonrasında,  TOKAT’taki  4* Grand Ali’n Otelimize yerleşiyoruz.

 



9 Gün:

Otelde alacağımız kahvaltının ardından,  BALLICA MAĞARASI’nı gezmeye gidiyoruz.Ülkemizin en önemli doğal değerlerinden kireç taşı oluşumlu ve dışarıdaki hava kalitesinden 4 kat daha fazla oksijene sahip olan ve tamamen steril, polensiz ortamda cüce yarasaların yaşadığı bu mağara; Suların getirdiği minerallere göre oluşan değişik renklerdeki sarkıt ve dikitlerinin farklılığını sizlerde gözlemleyeceksiniz. Bu etkileyici turumuzu tamamlayıp, geri dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. ANKARA, AFYON, UŞAK, SALİHLİ güzergahını takip ederek uygun molalarla gece geç saatlerde İZMİR‘e varıyoruz. Karşıyaka, Alsancak, Konak ve Üçkuyular’da, misafirlerimizi bindikleri duraklarda bırakarak, bir başka PNR MAGİC TRAVEL AGENCY seyahatinde buluşmak üzere vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Notlar

    » Araçta ve Tesislerde kaybolan eşyalardan acetamız sorumlu değildir. 
    »Mücbir sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) ve ya misafirlerimizin rehberimizin verdiği zamanlamalara uymamaları sebebiyle tur programımızda yazdığı halde gezilemeyen yerlerden PNR Magic Travel Agency sorumlu değildir.Rehber programda hertürlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.
    » Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile geçerlidir.
    » Dönüşte yolcu bindiği durakta, tersten dağıtım yapılarak bırakılır.
    » Turlarımızda, rezervasyon önceliğine göre, koltuk numarası verilir.
    » Tur bedeli ödenmedikçe rezervasyon kesinleşmez.
    » Gezi süresi 9 Gün-9 Gece’dir.Otel konaklaması 8 Gece’dir 
    » Tur programı PNR Magic Travel Agency kayıt sözleşmesi ile bir bütündür.
    » Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında turu 2 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı PNR Magic Travel Agency‘ da saklıdır. Turun iptalini bizzat bildirmek zorundadır.
    » Batum sınır geçişinde dönemsel yoğunluklar yaşanabilmektedir.Bundan dolayı PNR Magic Travel Agency orumlu tutulamaz.
    » PNR Magic Travel Agency  teknik sebeplerden dolayı otel değişikliği yapma hakkına sahiptir.
    »Trafik Kanunu gereğince araçta bulunulan tüm seyahat sürecinde emniyet kemeri takılması zorunlu olup, aksi haldeki durumlarda PNR Magic Travel Agency  sorumluluğu yoktur.
    »İptal-İade ve değişiklik şartları; PNR Magic Travel Agency  Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon ve Uçaklı Turlarda iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Seyahat sigortası, acil ve akut rahatsızlıklar için geçerlidir. Daha önce mevcut olan ve kronik rahatsızlıklar sigorta kapsamına girmez. Misafirlerimiz turu satın aldıkları tarihten, tur bitimine kadar yaşadıkları bu belirtilen olumsuzluklar, ilgili sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir. Tur İptallerinde; yerinize yolcu bulunması durumunda ücretler kesintisiz iade edilebilinir. 

    TUR HAKKINDA ÖNERİLER
    Konuklarımıza sağlıklı yürüyüşler için rahat ayakkabı, kolay giyilip çıkarılabilen pamuklu giysiler, spor kıyafetler, akşamları serin olabileceği düşünülerek polar türü kazak ve hırka, ayrıca şapka, güneş gözlüğü, yaylalarda rahat yürüyüşler ve konaklamalar için küçük bir sırt çantası, el çantası, terlik, mayo, şemsiye, yağmurluk,  fotoğraf ve video için, bu cihazlara ait pil, Powerbank (taşınabilir güç kaynağı), şarj aleti, harici bellek   bulundurmanızı öneririz.

    GÜRCİSTAN-BATUM GEÇİŞİ HAKKINDA BİLGİ
    »Türkiye ile Gürcistan Devletleri arasında yapılan anlaşma gereği Batum'a girişler, T.C. vatandaşları Batum’ a üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan nüfuz cüzdan ve pasaport ile geçiş yapabilmektedir. Yalnız kimlikle geçişler, 1 Eylül 2019 tarihinden itibaren sadece yeni çipli kimlikle  geçiş gerçekleşmektedir.Yeni kimlik kartı ve pasaport haricinde ehliyet vb kartlar, ayrıca yeni kimlik başvuru esnasında verilen geçici kimliklerle geçiş sağlanamamaktadır.Yeni kimliklerinizi yanınıza almayı unutmayınız!!!
    » TC vatandaşı olmayan misafirlerimiz pasaport ile geçiş yapabilirler. 
    Belge eksikliği sebebiyle giriş yapamayan misafirlerimizin sorumluluğu kendilerine aittir. 
    »  Anne ve Baba ile aynı anda seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin BATUM’A geçişleri için NOTER den onaylı MUVAVFAKATNAME almaları gerekmektedir. Sadece annesi veya sadece babası ile katılan 18 Yaş altı kesinlikle geçiş yapamaz. Bu durumda Noter onaylı Muvafakatname şarttır.
    »  Yeni Kimlikle geçişlerde çocuklar da 6 yaşa kadar resim istenmemektedir Ayrıca 6 Yaşa kadar çocuklar yurt dışı çıkış harcından muaftırlar. Gürcistan tarafında uyulması gereken kurallar pasaportların eski ve yırtık olmaması,  ayrıca misafirlerin üzerinde ilaç bulunmaması ilaç kullanan misafirlerin mutlaka yanlarında Gürcüceye çevrilmiş raporları bulunması gerekmektedir.  Bu konuyla ilgili rehberimiz  turda bilgilendirme yapacaktır.
    » Yurtdışından Türkiye’ye giriş yaparken eşya ( alkol - sigara vb.) getirebilmek için en az 3 gün konaklama zorunluluğu vardır. 
    » Türk vatandaşı olmayan ya da çifte vatandaşlığı olup da diğer ülke pasaportunu kullanarak tura katılacak olan misafirlerimizin; seyahat edilecek ülkenin, kullanacakları pasaporta uyguladığı vize prosedürünü ilgili konsolosluklara bizzat danışmaları gerekmektedir, aksi halde doğacak sonuçlardan PNR Magic Travel Agency  sorumlu tutulamaz.
    » Yurt dışından Türkiye’ye pasaportla giriş yapmış olan yabancı misafirlerin Gürcistan’a gidip Türkiye’ye dönebilmesi için Türkiye’ye çoklu (multiple) vize girişi almış olmaları gerekir. Ayrıca Gürcistan’ın pasaport ya da kimliklerin ait olduğu ülkelere olan vize protokolüne göre vizeli – vizesiz geçiş sağlanacaktır. 
    » KKTC vatandaşlarının Türkiye’ye giriş yaparken TC kimliklerini kullanarak girmeleri doğrultusunda Gürcistan’a  yeni çipli TC kimlikleri ile girebileceklerdir. Avrupa Birliği pasaportuyla Türkiye’ye giriş yapan KKTC vatandaşları da Türkiye’ye dönebilmek için çoklu (multiple) vize almış olmaları gerekir. 
    » Sınır Kapısında görevli Türk ya da Gürcistan pasaport polislerinin sizi ilgili ülkeye sokmama, çıkarmama yetkileri vardır. Her ne sebepten olursa olsun yurt dışına çıkamama durumundan PNR Magic Travel Agency sorumlu tutulamaz. Tüm sorumluluk yolcuya aittir. Giriş yapamayan yolcular Batum, Tiflis Otel konaklama bedeli iadesi yapılmaz. Hopa’da konaklama konusunda Acentamız yardımcı olur ve misafirimiz konaklamasını kendi öder.
    » Gürcistan’a ağrı kesiciler başta olmak üzere ilaç sokmak kesinlikle yasaktır. Bu konuyla ilgili rehberimiz  turda bilgilendirme yapacaktır.
    » T.C. vatandaşı olan misafirlerimiz 50 TL olan harç pulu ücretlerini kendileri ödeyeceklerdir

    ERKEN REZERVASYON BİLGİLENDİRMESİ:
    Tüm Kültür turları ürünlerimizde KADEMELİ  fiyat sistemi uygulanmaktadır. Yayınlanan fiyatlar her tarihte sınırlı kontenjan için geçerli olup, rezervasyon sayısı yükseldikçe (Turun doluluk oranı arttıkça) fiyatlar da kademeli olarak yükselmektedir. Ön ödeme almadan fiyat sabitlemesi yapılamamaktadır. Turunuzu erken alın, avantaj kazanın!


    İptal Şartları
    https://pnrturizm.com.tr/karadeniz-yaylalari-tiflis-batum-doguanadolu-icanadolu-turu-pnrtur
    PNR Seyahat Acentesi Sağ. Turizmi Kong Org Ltd ŞTİ
    Nergiz Mah. Girne Bulvarı No:127/A Sevin Apt Karşıyaka / İZMİR
    0850 227 87 67


    Bu çıktı 29.03.2024 11:05 tarihinde verilmiştir. PNR Seyahat Acentesi Sağ. Turizmi Kong Org Ltd ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.