Turistik Doğu Ekspresi ile Kars Erzurum Turu (Tren Gidiş Uçak Dönüş) Tur Programı

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ İLE KARS TURU
( 4 GECE 5 GÜN )
(1 Gece Turistik Doğu Ekspresi Yataklı Vagon Konaklaması )
(3 Gece Otel Konaklaması)
Tren Gidiş - Uçak Dönüş

Kalkış Yerleri: Ankara Tren Garı
PROGRAM
1 Gün:

Siz değerli misafirlerimizle saat 14:55'da Ankara Tren garında Buluşmanın ardından  Turistik Doğu Ekspresi'nin bizlere ayrılmış olan vagonlardaki  kompartımanlara yerleşiyoruz  yaklaşık 30 saat sürecek olan Tren yolculuğumuz saat 15:55 de başlayacaktır. Bu büyülü yolculuğumuzda  Güzel doğa görüntüleri eşliğinde Anadolu içlerinde yol alacaksınız. Dileyen misafirlerimiz trenin restoran kısmından faydalanabilirler Gecemizi Vagonlarımızda geçiriyoruz  Konaklama Trende Yataklı Vagonlarımızda olacaktır


Akşam Yemeği: Ekstra olup dileyenler tren restoranından faydalanabilirler
Konaklama: Doğu Ekspresinde bize ayrılmış yataklı vagonlarda



2 Gün:

Turistik Doğu Ekspresi Treni Sabah saat 07.04’de İliç tren İstasyonu'na varışının ardından . İliç istasyonunda 3,20 dakikalık  mola verecektir.  Dileyen misafirler ekstra düzenlenecek Dünya’nın en büyük kanyonlarından olan ve yer yer yüksekliği 800 metrenin üzerine çıkan kanyon gezimize başlıyoruz. Tamamıyla el ile oyarak açılan ve zamanında Kemaliye - Divriği arasında bağlantı oluşturan bu yol, insanların istediği zaman neler yapabileceğinin en büyük örneğidir. Kanyon gezimiz sonrasında TÜBİTAK tarafından bölgede düzenlenen doğa gezileri sırasında toplanmış olan canlı-bitki-maden türlerinin sergilendiği, ülkemizin en büyük Doğa Tarih Müzesi’ni geziyoruz. Müze gezimiz sonrasında Kemaliye merkeze ulaşıyoruz. Sonrasında Taş Dibi mahallesinde yer alan Lökhane’ye gidiyoruz. Lök yapımını öğrenip bilgilendikten sonra İliç’e dönerek trenimize biniyoruz. İliç gezimizin ardından muhteşem manzaralar eşliğinde Erzincan'a hareket ediyoruz. Erzincan da verecek olduğumuz  iki saatlik molamızda,  dileyen misafirlerimiz Erzincan şehir  gezisi yapabilir,(Ekstra) öğlen yemeğini yiyebilir dileyen misafirlerimizde Şehir gezisi ve öğle yemeği öncesinde Erzincan'ın meşhur Girlevik şelalelerini gezebilecekleri  (Ekstra ) turumuza katılabilir. Erzincan molamızın ardından tekrar trenimize dönerek akşam saatlerinde  Erzurum’a ulaşıyoruz. Dileyen misafirlerimiz akşam yemeği için şehir merkezine giderek Erzurum'un meşhur Cağ kebabının tadına bakabilirler. Serbest zamanın ardından trenimize dönüyor ve gecenin ilerleyen saatlerinde  da Kars’a ulaşıyoruz. Bizi bekleyen aracımızla otelimize geçiyoruz. Konaklama otelimizde. (Bu gece konaklamamız oda kahvaltı sağlanmaktadır.)


Sabah Kahvaltısı: Ekstra olup dileyenler tren restoranından faydalanabilirler
Öğle Yemeği : Ekstra olup dileyenler tren restoranından faydalanabilirler
Akşam Yemeği: Ekstra olup dileyenler tren restoranından faydalanabilirler
Konaklama: Kars Park Hotel , Kale Otel Vb. Oteller



3 Gün:

Sabah otelimizde aldığımız kahvaltının ardından önce Kars ta yer alan şehitlik müzesini gezeceğiz müze gezimiz sonrası Ermenistan sınırında yer alan bölgenin en önemli yerleşim alanı olan ve günümüzde terkedilmiş vaziyette bulunan Ani Harabeleri ne gidiyoruz. Surlar, Aslanlı Kapı, Büyük Katedral, Resimli Kilise, Selçuklu Sarayı, Anadolu’da yapılan ilk cami olan Menuçehr Cami gibi önemli kalıntıları görme imkânımız olacak Kar altında daha da etkileyici olan Ani'yi dolaşıyor ve kısa bir mola veriyoruz.  Molanın ardından Ani harabelerinden ayrılarak Çıldır Gölü'ne ulaşmak üzere hareket ediyoruz. Burada verdiğimiz öğlen yemeği molamızın ardından Göl çevresinde keyifli zaman geçiriyoruz. Çıldır Gölü Kış Mevsiminde donan bir göl olmasına karşın buzu kırıp balık tutan balıkçılar oldukça ilginç bir manzara sunmaktadır. Uçsuz bucaksız bir buz pistine dönen Çıldır gölü üzerinde (buzun uygun olması durumunda) Atlı kızaklar ile göl çevresinde tur atmakta mümkün. Çıldır gölü çevresini keşfederek geçecek günümüzde hava kararmaya başladığında ayrılarak, otelimize geri dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Dileyen misafirlerimizle(Ekstra)Aşıklar ve Kafkas gecesi programına katılıyoruz.


Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup Tur ücretine Dahildir
Öğle Yemeği : Bölgede Menü olarak alınacaktır ( Ekstra)
Akşam Yemeği: Otelde Alınacak Olup Tur ücretine dahildir.
Konaklama : Kars Park Hotel , Kale Otel Vb. Oteller



4 Gün:


Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısı sonrası Kars Kalesi, Taş Köprü, Kars Müzesi ve Alexander Nevski Kilisesi(Fethiye Cami)’nin rehberimiz eşliğinde gezilmesi akabinde öğle yemeği için serbest zaman. Karsın geniş ve planlı sokaklarında yürüyerek yapacağımız gezimizde Rus dönemi taş yapılarından Vali Konağı, PTT Binası, Ortodoks Kilisesi (Merkez Cami), Demir Köprü, İsmet Paşa İlköğretim Okulu, Hekim Evi (Opera Binası), Fevzi Paşa İlköğretim Okulu’nu panoramik olarak görüp fotoğrafladıktan sonra otelimize hareket ederek yerleşiyoruz. Dinlenme sonrasında akşam yemeği ve konaklama otelimizde.


Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup Tur ücretine Dahildir
Öğle Yemeği : Bölgede Menü olarak alınacaktır ( Ekstra)
Akşam Yemeği: Otelde Alınacak Olup Tur ücretine dahildir.
Konaklama : Kars Park Hotel , Kale Otel Vb. Oteller



5 Gün:

Sabah otelimizde aldığımız kahvaltının ardından eşyalarımızı araçlarımıza yerleştirdikten Sarıkamış'a hareket ediyoruz. Yolumuzun üzerindeki Şehitler Anıtı'nı ziyaret ettikten sonra Sarıkamış'ta Katerina Köşkü'nü dıştan görüyoruz. Sarıkamış denilince ilk akla gelen Kayak Merkezini misafirlerimizin görebilmesi için burada serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrası  Erzurum a hareket ediyoruz. Erzurum’da ilk durağımız meşhur Cağ Kebabı olacak. Öğle yemeğimizden sonra Yakutiye Medresesi ile Erzurum gezimize başlıyoruz. Ardından Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese ve Ulu Cami ziyaretimizi yapacağız. Bu ziyaretlerimizin ardından günümüzü meşhur oltu taşı ve bu taştan yapılma eserleri görüp alışveriş yapabileceğimiz Taş Han ziyaretimiz ile sonlandırıyoruz. Erzurum Havalimanı’ na hareket ediyor, Bilet ve bagaj işlemleri sonrasın da Anadolu Jet havayolları  21:40  Erzurum – Ankara Uçağı ile dönüşümüzü gerçekleştiriyoruz. Turumuzun bitimi sonrası başka bir PNR TURİZM organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.


Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup Tur ücretine Dahildir
Öğle Yemeği : Bölgede Menü olarak alınacaktır ( Ekstra)
Akşam Yemeği: Bölgede Serbest olarak alınacaktır ( Ekstra).
Konaklama : Dönüş günüdür Otel Konaklaması bulunmamaktadır

 

ÖNEMLİ BİLGİLER


• Tur Planında belirtilen gezi programı ve ziyaret günleri hava durumu göz önüne alınarak rehberimiz tarafından değiştirebilir. Böylesi bir durum Mücbir sebep olarak değerlendirilecek olup misafirlerimizin bu konuda rehberimizin yönlendirmesine uyması gerekmektedir.
• Bu turumuzun Tren seyahati bölümünde, Turistik Doğu Ekspresinde kullanılan Yataklı Vagonda Odalar 2 Kişiliktir.
• Misafirimizin 1 Kişilik Rezervasyon yapması halinde, tüm seyahat odada tek kişi kalacak şekilde planlanır. Otelde tek kişilik oda ( Sngl )  Tren seyahatinde de ( odada tek kişi kalınacak şekilde ) 2 Kişilik Yataklı oda  konaklaması verilir ve misafir odada tek başına seyahat eder



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Acentemiz veya Rehber, hava, yol ve zorunlu durumlarda programda, otelde değişiklik yapma hakkına sahiptir.
    • Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.
    • Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı PNR MAGIC TRAVEL AGENCY’ da saklıdır. Turun iptali durumunda PNR MAGIC TRAVEL AGENCY iptali bizzat bildirmek zorundadır.
    • PNR MAGIC TRAVEL AGENCY gerekli gördüğü takdirde, otellerde değişiklik yapma hakkına sahiptir.
    • Hava koşulları veya elimizde olmayan sebeplerden dolayı gezilemeyen görülemeyen yerlerden acentemiz sorumlu tutulamaz.
    • Kayak kazalarında poliçemiz geçerli değildir. Kayak yapıyorsanız ilaveten kayak sigortası yaptırılmasını tavsiye ederiz.
    • Trafik kanunu gereğince araçta bulunan tüm seyahat sürecinde emniyet kemeri takılması zorunlu olup aks haldeki durumlarda PNR Turizm sorumluluğu yoktur.
    • Araçlarda ve tüm seyahat süresince Covid-19 önlemleri gereği maske takma zorunluluğu vardır.
    • Dönüşte yolcu bindiği durakta tersten dağıtım yapılarak bırakılır.
    • Otel akşam yemeklerine yoğunluk durumuna göre set menü veya açık büfe verebilir.
    • Koltuk numaraları rezervasyon önceliğine göre verilir. Turu erken satın alan konuklarımız ön koltuklarda oturmayı hak ederler. 
    • Araçta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.

    ERKEN REZERVASYON BİLGİLENDİRMESİ:
    Tüm Kültür turları ürünlerimizde KADEMELİ  fiyat sistemi uygulanmaktadır. Yayınlanan fiyatlar her tarihte sınırlı kontenjan için geçerli olup, rezervasyon sayısı yükseldikçe (Turun doluluk oranı arttıkça) fiyatlar da kademeli olarak yükselmektedir. Ön ödeme almadan fiyat sabitlemesi yapılamamaktadır. Turunuzu erken alın, avantaj kazanın!


    İptal Şartları

    PNR MAGIC TRAVEL AGENCY Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon ve Uçaklı Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur.

    Sigortada belirtilen doktor ve hastane raporu ile belgelenebilen hastalıklar ve 1.derece yakın kaybı gibi sigorta poliçesinde belirtilen nedenlerin dışında, herhangi bir nedenle yapılan iptallerde veya tura gelinmediğinde iptal ve ücret iadesi mümkün değildir. Kronik rahatsızlıklar sigorta kapsamı dışındadır. Misafirlerimiz turu satın aldıkları tarihten tur bitimine kadar yaşadıkları bu belirtilen olumsuzluklar ilgili sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir. Tur iptalleri; yerinize yolcu bulunması durumunda ücretler kesintisiz iade edilebilir.

    https://pnrturizm.com.tr/tur-222-turistik-dogu-ekspresi-ile-kars-erzurum-turu-tren-gidis-ucak-donus.html
    PNR Seyahat Acentesi Sağ. Turizmi Kong Org Ltd ŞTİ
    Nergiz Mah. Girne Bulvarı No:127/A Sevin Apt Karşıyaka / İZMİR
    0850 227 87 67


    Bu çıktı 19.04.2024 15:30 tarihinde verilmiştir. PNR Seyahat Acentesi Sağ. Turizmi Kong Org Ltd ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.