Ukrayna Resitali Turu Tur Programı

Ukrayna Resitali Turu

4 Gece 5 Gün

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün:

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde buluşma. Check-in işlemlerinin ardından 13.30’te Kiev’e hareket. 15.35’da varışımıza istinaden şehir turumuza başlıyoruz. Dinyeper Kıyısına kurulan bu şehir ismini efsaneye göre Kiy, Şek ve Horiv adlı 3 kardeşin en büyün Kiy’den almıştır. Kiev’de panoramik şehir turuna başlıyoruz. Son yıllarda ihtilallerle dünya kamuoyunun gündemine gelen Kiev, aynı zamanda, Ruslar’ın tarihindeki ilk başkent olma özelliğine sahiptir. 1500 yıllık tarihi olan Kiev, ayrıca, dünyanın en yeşil şehirlerinden biridir. Shevchenko Bölgesi’nde yer alan ve Kiev’in en merkezi ve işlek caddesi olan 1100 Metre uzunluğundaki ünlü Kreschatik Caddesi, Europeiskaya ile Bessarabskaya Meydanlarını birbirine bağlayan eşsiz bir konuma sahip. Birçok restoran ve kafenin bulunduğu Kreschatik Caddesi’nde, sokak dansçıları ve müzisyenler de kentin dinamizmini arttırıyor. Panoramik turumuzdan sonra otele trasnfer ve serbest zaman. Geceleme otelimizde.



2 Gün:

Kahvaltıdan sonra serbest zaman;dileyen misafirlerimizle ekstra düzenlenecek İkinci Dünya Savaşı Müzesi ve Pechersk Manastırı Turu’nu gerçekleştireceğiz. Bu gezimizde ilk durağımız açık ve kapalı kısımlardan oluşan İkinci Dünya Savaşı Müzesi olacak. Yol üzerinde şehrin simgesi olan Anavatan adlı heykelini de görüp hikâyesini dinleyecek, Ukrayna tarihi hakkında çarpıcı bilgiler almak üzere müzeye geçeceğiz. Müzenin açık kısmında Sovyet ordusunun Afganistan Savaşı’nda ve İkinci Dünya Savaşında kullandığı mühimmatları ve savaş araçlarını, üç kattan oluşan kapalı kısımda ise İkinci Dünya Savaşı’nda kullanılan, tamamen orijinal araç gereçleri yakından görme imkânı bulacağız. Savaşın insanlığa verdiği zararı en çarpıcı örneklerle göreceğimiz bu gezinin ardından “Mağara Manastırı” olarak da bilinen Pechersk Manastırı’na geçeceğiz. Aslında bir yapı kompleksi olan ve bünyesinde altısı yeri altında olmak üzere toplam 18 kilise barındıran, on birinci yüzyıldan kalma manastırın mistik ve ruhani ortamı bizi hemen kuşatacak. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan, Ortodoks Slavlar için kutsal dini merkezlerden biri olan bu komplekste ve bahçesinde yapacağımız geziden sonra serbest zaman. Öğleden sonra dileyen misafirlerimizle ekstra düzenlenecek Kiev Metrosu Kültür Turu’nu gerçekleştireceğiz. 1960 yılında inşa edilen, hepsi ayrı tarzda yapılmış 50 istasyon, üç ana hat ve iki yardımcı hattan oluşan metro hakkında bilgi alırken ağın 105,5 metre derinlikteki “en derin” noktasına, Kiev Arsenal durağına da gideceğiz. Günde bir buçuk milyona yakın kişinin ulaşımını sağlayan metroda yapacağımız bu kültürel gezinin ardından Kievlilerin günlük hayatlarına tanık olmak ve alışveriş yapmak amacıyla Andreyevskiy Yokuşu’na gidecek, Dinyeper Nehri manzarasını izleme fırsatı da bulacağız. Ardından dinlenmek ve konaklamak üzere otele döneceğiz.



3 Gün:

Kahvaltıdan sonra otelden ayrılarak tren istasyonuna transfer ve Lviv’e ulaşmak üzere yolculuğumuza devam edeceğiz. İkinci Dünya Savaşı’nda zarar görmemiş ender yerleşimlerinden, trafiğe kapalı meydan ve caddeleri ile UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Lviv’e vardığımızda panoramik bir gezi yapacağız. Yüz yıldan fazla süre Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun yönetiminde kalan, Gotik ve Rönesans üslubunda yapılmış, günümüzde hemen hemen tamamı korunmuş binalarıyla şirin bir Orta Avrupa kenti olan, farklı kültürlerin bir arada yaşadığı, “aslanlar kenti” adıyla anılan Lviv’in opera binasını, ünlü Maria Zankovetska Tiyatrosu binasını, Svobada Meydanı’nı, Lychavik Mezarlığı’nı, uzaktan Lviv Kalesi’ni, St George Yunan-Katolik Katedrali’ni, Cizvitlerden kalma Aziz Petrus ve Pavlos Kilisesi’ni, Dominiken Katedrali ve Manastırı’nı, Katedral Meydanı’ndaki Boim Şapeli’ni, Rynok Meydanı’nı görecek ve kentin farklı yüzleri hakkında fikir edineceğiz. Dileyen misafirlerimizle Lychakiv Mezarlığı Turu’nu gerçekleştireceğiz. On altıncı yüzyıla kadar kimsesizler mezarlığı olarak kullanılan ve on sekizinci yüzyıldan itibaren siyasetçilerin, sanatçıların, varlıklı ailelerin defnedildiği, günümüzde “tarih ve kültür müzesi” kapsamına alınan toplam 42 hektarlık bu mezarlıkta önemli heykeltıraşların tasarlayıp yaptıkları muhteşem güzellikteki mezar anıtlarını göreceğiz. Yüzlerce yıllık ağaçları, kuş sesleri ve dingin ortamın her biri olağanüstü bir ustalığın eseri olan mermer heykellerle buluştuğu, film setini andıran bu mekânda Ukrayna, Polonya ve Rusya tarihinden önemli olayları da anma imkânı bulacağız. Ardında dinlenmek ve konaklamak üzere otele yerleşeceğiz.



4 Gün:

Kahvaltıdan sonra serbest zaman;dileyen misafirlerimizle ekstra düzenlenecek Öğle Yemekli Şatolar Turu’nu gerçekleştireceğiz. Yakınlarında pek çok şato barındıran ancak en çok Potosky Sarayı ile bilinen şehrin “Altın Nal Bölgesi” olarak anılan şatolar bölgesinde ziyarete açık olan iki tanesini göreceğimiz turumuzda geçmişe, şövalye dönemine uzanan bir zaman yolculuğu yapacağız. Ardından dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek Eczacılık Müzesi, Çikolata Fabrikası Satış Mağazası, Ermeni Katedrali ve Arsenal (silah deposu) Turu’na katılabilecekler. Turumuzda yüzlerce yıl önce insanların hastalıklarına nasıl şifa bulunduğunun gösterildiği Eczacılık Müzesi’nin ardından Lviv’de yıllardır farklı görüşlerden siyasi mahkûmların hapsedildiği meşhur zindanları ziyaret edecek, ayrıca meşhur silahlıkları göreceğiz. Gezimiz Kars’ta bulunan Ünlü Ani Ermeni Kilisesi’nin bir eşi olan Lviv Ermeni Kilisesi’ni ziyaret ederek devam edecek. Muhteşem freskleri olan bu kiliseyi gezdikten sonra dünyaca ünlü Lviv çikolatalarının satıldığı fabrika satış mağaza zincirlerinin en ünlü ve dört katlı satış merkezine giderek bir kahve molası vereceğiz. Turdan sonra otele transfer.Dileyen misafirlerimizle akşam vaktini Lviv’in en eğlenceli mekânlarında değerlendirebilecekleri, ekstra düzenlenecek Akşam Yemekli Ukrayna Gecesi Turu’nu gerçekleştireceğiz. Geceleme otelimizde.



5 Gün:

Kahvaltıdan sonra odaların boşaltılması ve rehberimizin belirttiği saatte Lviv Havalimanı’na gitmek üzere yola çıkacağız. Bagaj ve pasaport işlemlerini tamamlayarak  10:50’de İstanbul’a hareket. 12:55’da varışımıza istinaden turumuzun sonu. Bir soranki PNR MAGIC TRAVEL AGENCY oragnizasyonunda görüşmek üzere



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Acentemiz veya Rehber, hava, yol ve zorunlu durumlarda programda, otelde değişiklik yapma hakkına sahiptir.
    • Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.
    • Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı PNR MAGIC TRAVEL AGENCY’ da saklıdır. Turun iptali durumunda PNR MAGIC TRAVEL AGENCY iptali bizzat bildirmek zorundadır.
    • PNR MAGIC TRAVEL AGENCY gerekli gördüğü takdirde, otellerde değişiklik yapma hakkına sahiptir.
    • Hava koşulları veya elimizde olmayan sebeplerden dolayı gezilemeyen görülemeyen yerlerden acentemiz sorumlu tutulamaz.
    • Kayak kazalarında poliçemiz geçerli değildir. Kayak yapıyorsanız ilaveten kayak sigortası yaptırılmasını tavsiye ederiz.
    • Trafik kanunu gereğince araçta bulunan tüm seyahat sürecinde emniyet kemeri takılması zorunlu olup aks haldeki durumlarda PNR Turizm sorumluluğu yoktur.
    • Araçlarda ve tüm seyahat süresince Covid-19 önlemleri gereği maske takma zorunluluğu vardır.
    • Dönüşte yolcu bindiği durakta tersten dağıtım yapılarak bırakılır.
    • Otel akşam yemeklerine yoğunluk durumuna göre set menü veya açık büfe verebilir.
    • Koltuk numaraları rezervasyon önceliğine göre verilir. Turu erken satın alan konuklarımız ön koltuklarda oturmayı hak ederler. 
    • Araçta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.

    ERKEN REZERVASYON BİLGİLENDİRMESİ:
    Tüm Kültür turları ürünlerimizde KADEMELİ  fiyat sistemi uygulanmaktadır. Yayınlanan fiyatlar her tarihte sınırlı kontenjan için geçerli olup, rezervasyon sayısı yükseldikçe (Turun doluluk oranı arttıkça) fiyatlar da kademeli olarak yükselmektedir. Ön ödeme almadan fiyat sabitlemesi yapılamamaktadır. Turunuzu erken alın, avantaj kazanın!


    İptal Şartları

    PNR MAGIC TRAVEL AGENCY Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon ve Uçaklı Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur.

    Sigortada belirtilen doktor ve hastane raporu ile belgelenebilen hastalıklar ve 1.derece yakın kaybı gibi sigorta poliçesinde belirtilen nedenlerin dışında, herhangi bir nedenle yapılan iptallerde veya tura gelinmediğinde iptal ve ücret iadesi mümkün değildir. Kronik rahatsızlıklar sigorta kapsamı dışındadır. Misafirlerimiz turu satın aldıkları tarihten tur bitimine kadar yaşadıkları bu belirtilen olumsuzluklar ilgili sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir. Tur iptalleri; yerinize yolcu bulunması durumunda ücretler kesintisiz iade edilebilir.

    https://pnrturizm.com.tr/tur-221-ukrayna-resitali-turu.html
    PNR Seyahat Acentesi Sağ. Turizmi Kong Org Ltd ŞTİ
    Nergiz Mah. Girne Bulvarı No:127/A Sevin Apt Karşıyaka / İZMİR
    0850 227 87 67


    Bu çıktı 24.04.2024 00:01 tarihinde verilmiştir. PNR Seyahat Acentesi Sağ. Turizmi Kong Org Ltd ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.