Terkedilmiş Şehir Çernobil Turu Tur Programı

Terkedilmiş Şehir Çernobil Turu

2 Gece - 3 Gün 

3* Otellerde konaklama

  • Kiev Pechersk Katedrali-Mikhail Bulgakov Müzesi-Pyrohiv Müzesi-St. Andres Kilisesi-Ukrayna Tarih Müzesi

2 GECE ODA KAHVALTI DAHİL

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün:

İstanbul Yeni Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde buluşma. Check-in işlemlerinin ardından 14:15’te Kiev’e hareket. Yerel saat ile 15:20’da varış ve Kiev şehir tanıtım turu. Dinyeper Kıyısına kurulan bu şehir ismini efsaneye göre Kiy, Şek ve Horiv adlı 3 kardeşin en büyün Kiy’den almıştır. Kiev’de panoramik şehir turuna başlıyoruz. Son yıllarda ihtilallerle dünya kamuoyunun gündemine gelen Kiev, aynı zamanda, Ruslar’ın tarihindeki ilk başkent olma özelliğine sahiptir. 1500 yıllık tarihi olan Kiev, ayrıca, dünyanın en yeşil şehirlerinden biridir. Shevchenko Bölgesi’nde yer alan ve Kiev’in en merkezi ve işlek caddesi olan 1100 Metre uzunluğundaki ünlü Kreschatik caddesi, Europeiskaya ile Bessarabskaya Meydanlarını birbirine bağlayan eşsiz bir konuma sahip. Birçok restoran ve kafenin bulunduğu Kreschatik Caddesi’nde, sokak dansçıları ve müzisyenler de kentin dinamizmini arttırıyor. Panoramik turumuzda, Kiev’in ana meydanlarını ve belli başlı tarihi binalarını göreceğiz.Tur sonrasında otelinize transfer ve serbest zaman. Geceleme otelinizde.



2 Gün:

Kahvaltının ardından Çernobil turumuz için hareket. Kiev’in 180 km dışında 26 Nisan 1986 yılında yaşanan talihsiz kaza sonucu tüm dünyanın etkilendiği nükleer patlamanın yaşandığı Pripyat şehrini ve Çernobil bölgesini gezeceğiz. Günümüzde tehlikenin minimuma indiği bu bölge artık tamamen bir açık hava müzesi olarak dünyanın her yerinden binlerce turist ağırlamaktadır. Çernobil Denetimli bölgesine polis kontrol noktasında daha önceden gönderdiğimiz bilgiler ve aldığımız izinlerin kontrolü ile giriş yapıyoruz. Bölge içerisinde sizlere bildirilen uyarılar doğrultusunda yerel rehberimiz eşliğinde devam edeceğiz. Rotamız içerisinde İkinci Dünya Savaşı, SSCB ve kazanın yaşandığı reaktörlere dahil bilgiler alacağız. Kontrol noktasından geçtikten sonra Zalesya Köyü ile turumuza başlıyoruz. İkinci dünya savaşında Belarus ve Ukrayna sınırında kritik bir bölge olan Zalesya pek çok acı hatıraya ev sahipliği yapmaktadır. Sovyetler Birliği’nin Köy ve Kültür enstitüleri halen terkedildiği şekilde korunmaktadır. Kapachi Köyünde SSCB’nin köy yaşamına dair pek çok detay yakalayacağız. Doğanın karşısında duramayan terkedilmiş bölgede yeni bir habitat oluşmuştur. Kindergarten olarak da geçen kreşte terkedilmiş ve bırakılmış oyuncaklar, kitaplar ve pek çok eşya ile tekrar o günlerde kendimizi hissedeceğiz. Turumuz esnasında halen aktif olan halk merkezinde öğle yemeğimizi alacağız. Çernobil bölgesine geldiğimizde ise bilgi işlem merkezi olan devasa Duga Radarlarını göreceğiz. SSCB’nin çok gizli tutulan ve orada yaşayan dönemin halkının bile bilmediği bu bilgi işlem merkezi 80’li yıllarda ülkeler arası iletilen bilgileri işlemenin yanında gizli mesajlarında gönderilebildiği bir teknolojiye sahipti. Bunun yanı sıra Pripyat’a geçerken göreceğimiz ormanların bir kısmı patlama sonrası kırmızı renge dönüştüğü için günümüzde Kızıl Ormanlar olarak anılmaktadır. Pripyat, Sovyetler zamanında kurulmuş en modern şehirlerden biri olmuştur. 1970 yılında bölgenin ileri gelenleri tarafından kurulan bu şehir geceleri ışıl ışıl olan ve eğlencenin durmadığı River Port’a, Lenin Heykellerine, Bölgenin tek ve en büyük oteli olan Polisiya Hotel’e, Meşhur Lunapark’a, çevre bölgelerin gelerek ithal mallardan satın alabildiği alışveriş merkezine ev sahipliği yapmaktadır. Terkedilmiş hali ile içimizi burkacak derecede güzel olan bu bölge ayrıca büyük Pripyat Stadyumu’nu da bulundurarak spor, kültür ve sanat olarak dönemin çok ilerisinde bir bölge olmuştur. Gezeceğimiz bölgelerin mimarisi sadece Sovyet etkisi değil aynı zamanda gotik mimarisi, Bizans mimarisi, Yahudi mimarisi gibi pek çok farklı tarzla inşa edilmiştir. Patlama yaşandığı ilk müdahaleyi yaparak çok hızlı bir şekilde tahliye işlemini yapan şehitler adına yapılan Dünya’yı Kurtaranlar Heykeli’ni de göreceğiz. Çernobil Yönetim Merkezini de ziyaret ettikten sonra günün sonunda radyasyon oranlarımız ölçülerek bölgeden belirtilen saatlerde çıkış yapıyor ve tekrar Kiev’e geri dönüyoruz. Geceleme otelimizde.



3 Gün:

Sabah kahvaltısının ardından, odaların boşaltılması ve havalimanına transfer. Check-in işlemlerinin ardından 10:10’de İstanbul’a hareket. 13:20’de varışımıza istinaden turumuzun sonu. Bir sonraki PNR MAGIC TRAVEL AGENCY organizasyonunda görüşmek üzere



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Acentemiz veya Rehber, hava, yol ve zorunlu durumlarda programda, otelde değişiklik yapma hakkına sahiptir.
    • Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.
    • Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı PNR MAGIC TRAVEL AGENCY’ da saklıdır. Turun iptali durumunda PNR MAGIC TRAVEL AGENCY iptali bizzat bildirmek zorundadır.
    • PNR MAGIC TRAVEL AGENCY gerekli gördüğü takdirde, otellerde değişiklik yapma hakkına sahiptir.
    • Hava koşulları veya elimizde olmayan sebeplerden dolayı gezilemeyen görülemeyen yerlerden acentemiz sorumlu tutulamaz.
    • Kayak kazalarında poliçemiz geçerli değildir. Kayak yapıyorsanız ilaveten kayak sigortası yaptırılmasını tavsiye ederiz.
    • Trafik kanunu gereğince araçta bulunan tüm seyahat sürecinde emniyet kemeri takılması zorunlu olup aks haldeki durumlarda PNR Turizm sorumluluğu yoktur.
    • Araçlarda ve tüm seyahat süresince Covid-19 önlemleri gereği maske takma zorunluluğu vardır.
    • Dönüşte yolcu bindiği durakta tersten dağıtım yapılarak bırakılır.
    • Otel akşam yemeklerine yoğunluk durumuna göre set menü veya açık büfe verebilir.
    • Koltuk numaraları rezervasyon önceliğine göre verilir. Turu erken satın alan konuklarımız ön koltuklarda oturmayı hak ederler. 
    • Araçta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.

    ERKEN REZERVASYON BİLGİLENDİRMESİ:
    Tüm Kültür turları ürünlerimizde KADEMELİ  fiyat sistemi uygulanmaktadır. Yayınlanan fiyatlar her tarihte sınırlı kontenjan için geçerli olup, rezervasyon sayısı yükseldikçe (Turun doluluk oranı arttıkça) fiyatlar da kademeli olarak yükselmektedir. Ön ödeme almadan fiyat sabitlemesi yapılamamaktadır. Turunuzu erken alın, avantaj kazanın!


    İptal Şartları

    PNR MAGIC TRAVEL AGENCY Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon ve Uçaklı Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur.

    Sigortada belirtilen doktor ve hastane raporu ile belgelenebilen hastalıklar ve 1.derece yakın kaybı gibi sigorta poliçesinde belirtilen nedenlerin dışında, herhangi bir nedenle yapılan iptallerde veya tura gelinmediğinde iptal ve ücret iadesi mümkün değildir. Kronik rahatsızlıklar sigorta kapsamı dışındadır. Misafirlerimiz turu satın aldıkları tarihten tur bitimine kadar yaşadıkları bu belirtilen olumsuzluklar ilgili sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir. Tur iptalleri; yerinize yolcu bulunması durumunda ücretler kesintisiz iade edilebilir.

    https://pnrturizm.com.tr/tur-216-terkedilmis-sehir-cernobil-turu.html
    PNR Seyahat Acentesi Sağ. Turizmi Kong Org Ltd ŞTİ
    Nergiz Mah. Girne Bulvarı No:127/A Sevin Apt Karşıyaka / İZMİR
    0850 227 87 67


    Bu çıktı 29.03.2024 17:54 tarihinde verilmiştir. PNR Seyahat Acentesi Sağ. Turizmi Kong Org Ltd ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.