İZMİR ÇIKIŞLI GAP TURU ( 4 GECE 5 GÜN ) Tur Programı

İZMİR ÇIKIŞLI GAP TURU
( 4 GECE 5 GÜN )

Kalkış Yerleri: Adnan Menderes Havalimanı
PROGRAM
1 Gün:

ÖNEMLİ NOT: Turun düzenlendiği tarihte Hasankeyf’in sular altında kalması durumunda tur programı Hasankeyf’teki mevcut koşullara göre gerçekleştirilir. 
 

Günün Gezi Noktaları
Cendere Köprüsü
Karakuş Tümülüsü
Nemrut Dağı

Adana uçağı ile Adana’ya hareket ediyoruz. (Uçak saatlerinde oluşabilecek Rötardan dolayı programda değişiklik yapılabilir.) Adana’ ya varışta bizleri bekleyen tur aracımız ve rehberimiz ile buluşarak Adıyaman’a hareket ediyoruz. Adıyaman’da bizleri bekleyen minibüslere binerek muhteşem Nemrut Dağı macerasına başlıyoruz. Dağ çıkış güzergahında, Kommagene kraliyet ailesinin kadınlarının anıtmezarı olan Karakuş Tümülüsü, Roma askeri mimarisinin dünyadaki en iyi köprü örneklerinden olan Cendere Köprüsü ve Komagene krallarının yazlık başkenti olan Arsemia kalıntılarını görüyoruz. 2000 yıl öncesinin çılgın ve idealist kralı Antiokhos’un Anti-Torosların zirvesine yaptırdığı anıt mezarına ulaşarak burada Doğu ve Batı Terasları, Zeus-Oramastes, Apollon-Mithras, Herakles-Artagnes, Tanrıça Kommagene, Kral Antiochos ve koruyucu Aslan-Kartal heykellerini görüp bir yandan da muhteşem gün batımını izleyerek programımızı tamamlıyoruz. Otele dönüş. Akşam yemeği ve konaklama.


Yeme İçme Bilgileri

Öğle yemeği: Adıyaman’da Alınıyor - EKSTRA
Akşam yemeği: Otelimizde açık büfe veya set menü şeklinde fiyata dâhil



2 Gün:

Günün Gezi Noktaları;
On Gözlü Köprü
HasanKeyf
Midyat
Kaymakamlık Konuk Evi

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası Diyarbakır’a hareket ediyoruz. Diyarbakır’da ilk olarak Dicle üzerine kurulmuş ve bin yıldır sapasağlam ayakta duran On Gözlü Köprü ile gezimize başlayacağız. Sonrasında Dünya’nın ayakta kalmış en uzun ikinci surları olan Diyarbakır Surları’nı gezmek için türkülere konu olmuş Mardin Kapı semtine gidiyoruz. Surlarda yapacağımız gezide muhteşem bir manzara bizleri karşılayacak. Tarihin en önemli kadim kentlerinden biri olan Diyarbakır’da otobüsümüzle yapacağımız panoramik turun sonrasında Diyarbakır’dan ayrılıp Batman üzerinden Raman Dağı’ndaki petrol kuyularını görerek Hasankeyf’e ulaşıyoruz. Ilısu Barajı’nın yapımıyla sular altında kalacak olan Hasankeyf 5 bin yıl öncesinden günümüze kadar önemli bir yerleşim yeri olmuştur. Artuklular zamanında en görkemli günlerini yaşayan bu kadim kentteki gezimizde Dicle Nehri’nin kıyısındaki tarihi kalıntıların görüntüsü sizleri çok etkileyecektir. Orta çağın en büyük köprüsü, EL-Rızk Camii, Ulu Camii ve diğer kalıntıları görüp Dicle’nin kıyısında çaylarımızı yudumladıktan sonra Midyat’a hareket ediyoruz. Birçok diziye ve filme sahne olmuş Midyat sokaklarında gezip Kaymakamlık Konuk Evi’ne uğruyoruz. Ardından Süryani ustalarının yüzyılların birikimiyle ince ince işlediği telkari sanatının en iyi örneklerini görebilmeniz ve alışveriş yapabilmeniz için çarşıda serbest zamanımızı veriyoruz Serbest zamanın sonrasında Midyat’daki otelimize varış. Akşam yemeği ve konaklama.


Yeme İçme Bilgileri

Kahvaltı: Otelimizde açık büfe veya set menü şeklinde fiyata dâhil
Öğle yemeği: Restaurant’da Alınıyor - EKSTRA
Akşam yemeği: Otelimizde açık büfe veya set menü şeklinde fiyata dâhil



3 Gün:

Günün Gezi Noktaları;
Deyrülzafaran Manastırı
Kasımiye Medresesi
Göbeklitepe
Harran
Harran Üniversitesi(Ulu Cami), Kale, Kervansaray ve Konik Harran Evleri

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası ‘Dinler ve Dillerin Başkenti’ olarak bilinen binlerce yıllık geçmişiyle ve bozulmamış tarihi dokusuyla geçmişe ışık tutan Mardin’e yolculuğumuz başlıyor. Mardin’e ulaştığımızda ilk olarak  bir dönem dünyadaki tüm Süryanilerin merkezi sayılan Deyrülzafaran Manastırı’na gidiyoruz. Deyrülzafaran Manastırı gezimizde Kilise, Mezarlar, Sin Tapınağı, Vaftizhane ve “Kutsalların Kutsalı” anlamına gelen Kduşkudşin bölümlerini ziyaret ediyoruz. Sonrasında Artuklu mimarisinin başyapıtlarından olan Kasımiye Medresesi’ni geziyoruz. Medreseden görünen Mezopotamya manzarası sizleri büyüleyecek. Öğle yemeğimiz için restorana ulaşıyoruz. Ardından ulaştığımız Eski Mardin’in sokaklarında yürüyüşümüze başlıyoruz. Kırklar Kilisesi, Abbaralar, Ulu Cami, Şehidiye Camii, Şahtana Evi göreceğimiz yapılardan sadece birkaçı..Verilen serbest zamanda bu keyifli şehirde dilediğinizce vakit geçirebilirsiniz. Sonrasında Viranşehir – Kızıltepe üzerinden Urfa’ya varıyoruz. İlk gezi noktamız Cilalı Taş Devrinden kalma, son dönemde dünya tarihini bile değiştiren ve dünyanın en eski açık hava tapınağı olarak kabul edilen Göbeklitepe olacak. Rehberimizin yapacağı anlatımlar Göbeklitepe’yi daha bir önemsememize sebep olacak. Bu mistik ortamdan ayrıldıktan sonra otobüsümüze binerek, ismi “Yolların kesiştiği yer” anlamına gelen Harran’a varıyoruz. İlk İslam üniversitesinin de bulunduğu 5000 yıllık geçmişe sahip Harran içinde; Harran Üniversitesi(Ulu Cami), Kale, Kervansaray ve Konik Harran Evleri göreceğimiz yerler arasında olacak. Harran gezimizin sonrasında bu şirin kasabadan ayrılarak Urfa’daki otelimize varış. Konaklama otelimizde.

ÖNEMLİ NOT : ŞANLIURFA KONAKLAMAMIZ ODA KAHVALTI ŞEKLİNDE OLUP DİLEYEN MİSAFİRLERİMİZ YEMEKLİ SIRA GECESİ PROGRAMINA KATILABİLİRLER ( EKSTRA )


Yeme İçme Bilgileri

Kahvaltı: Otelimizde açık büfe veya set menü şeklinde fiyata dâhil
ğle yemeği: Mardin’de  Alınıyor - EKSTRA
Akşam yemeği: Otelimizde açık büfe veya set menü şeklinde fiyata dâhil



4 Gün:

Günün Gezi Noktaları;
Halil-ür Rahman ve Rızvaniye Camileri, Balıklı Göl, Ayn-el Zeliha Gölü, Hz. İbrahim Makamı
Halfeti, Rum Kale
Halfeti tekne turu (Ekstra)
Birecik
Kelaynak Koruma Çiftliği
Zeugma Mozaik Müzesi
Gaziantep Kalesi
Mutfak Kültürü Müzesi, Han, cami ve çarşıyı görerek Bakırcılar Çarşısı

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası Halil-ür Rahman ve Rızvaniye Camileri, Balıklı Göl, Ayn-el Zeliha Gölü, Hz. İbrahim Makamı göreceğimiz ve ziyaret edeceğimiz yerler olacak. Gezimiz sonrasında Bedestende serbest zaman veriyoruz Sonrasında  Siyah Gül denince aklımıza ilk gelen ve yakın zamanda Fırat Nehri üzerinde kurulan Birecik Barajının suları altında kalan Halfeti’ye varıyoruz. Dileyen misafirlerimizle teknemize binerek Baraj Gölü üzerinde yapacağımız gezi sırasında Rum Kale ve sular altında kalan köyleri görüyoruz. (Ekstra) Halfeti’de vereceğimiz kısa molada çaylarınızı yudumlarken bir yandan da eşsiz manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Molamızın ardından aracımızla bu şirin kasabadan ayrılarak Birecik ilçesine ulaşıyoruz. Burada Kelaynak Koruma Çiftliği’ni gördükten sonra, düşman işgali sırasındaki şanlı direnişiyle 1927 yılında “GAZİ” unvanı alan Antep’e varıyoruz.  Antep gezimize Dünyanın en zengin Mozaik müzelerinden birisi olan Zeugma Mozaik Müzesi ile başlayacağız. Roma İmparatorluğunun doğudaki  en önemli kentlerinden biri  olan Zeugma’dan çıkartılan zengin mozaik koleksiyonunda pek çok mitolojik hikâyenin izini süreceğiz. Müzede ayrıca pek çok arkeolojik eser de sergilenmektedir. Müze sonrası eski şehirde yapacağımız yürüyüş turunda, şehrin merkezini oluşturan Kale’yi, Antep’in en eski ve köklü ailelerinden birisi olan Göğüş Ailesi’nin eski evi olan Mutfak Kültürü Müzesi’ni, pek çok tarihi Han, cami ve çarşıyı görerek Bakırcılar Çarşısı’na ulaşıyoruz. Alışveriş için serbest zamanımızı veriyoruz. Serbest zamanın ardından Gaziantep’teki otelimize varış. Akşam yemeği ve konaklama.


Yeme İçme Bilgileri

Kahvaltı: Otelimizde açık büfe veya set menü şeklinde fiyata dâhil
Öğle yemeği: Halfeti’de Alınıyor - EKSTRA
Akşam yemeği: Sıra Gecesinde - EKSTRA



5 Gün:

Günün Gezilecek Noktaları;
Hatay Müzesi
St. Pierre Kilisesi
Habib Neccar Camii
Uzun Çarşıya
Defne (Harbiye)

Sabah otelde alınan kahvaltını sonrası dinlerin ve dillerin kardeş gibi bir arada yaşadığı, hoşgörünün ve farklı kimliklere saygının başkenti, Roma döneminde olimpiyatlar şehri olarak ünlenmiş  Hatay ili merkezi Antakya’ya Belen Geçidi üzerinden ulaşıyoruz. Antakya’da Dünyanın 2.büyük Mozaik Müzesi olan Hatay Müzesini geziyoruz. Müze gezimiz sonrasında dünyanın ilk mağara kilisesi olan  St. Pierre Kilisesi’ni görüyoruz. Öğle yemeğimizi , Antakya mutfağının birbirinden değişik ve lezzetli mezelerinin tatlandırdığı bir menüyle alıyoruz. Künefenin bu şehre ait olduğunu da şimdiden hatırlatalım! Sonrasında Anadolu’da yapılan ilk camii olan ve içerisinde Hz İsa’nın havarilerinden Yahya, Yunus, Şem'un-ı Sefa ve Yasin Süresi hikayesinin anlatıldığına  inanılan Habib–i Neccar’ ın da kabrinin bulunduğu Habib Neccar Camiini ziyaret ediyoruz. Ardından Eski Antakya Evlerini göreceğimiz sokaklarda yürümeye başlıyor, Katolik Kilise’sini ziyaret ediyor (Ziyarete açık olduğu takdirde kiliseleri görebiliriz) sonrasında, Antakya’nın modern halini bize unutturacak olan Uzun Çarşıya giriyoruz. Ardından eski dönemlerde Antakyalı zenginlerin yazlık mevkii olan ve çağlayanlarından su kanallarıyla şehre su getirilen Defne (Harbiye)’yi geziyoruz. Harbiye’deki gezimizden sonra Adana havalimanına ulaşıyor ve siz değerli misafirlerimizle başka bir PNR MAGIC TRAVEL AGENCY programında karşılaşmak dileğiyle vedalaşıyoruz.


Yeme İçme Bilgileri

Kahvaltı: Otelimizde açık büfe veya set menü şeklinde fiyata dâhil
Öğle yemeği: Antakya’da Alınıyor - EKSTRA

 



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    1-Araçta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.

    • 2-Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda ve otellerde değişiklik yapma hakkına sahiptir.
    • 3-Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.
    • 4-Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.
    • 5-Kayak kazalarında poliçemiz geçerli değildir. Kayak yapıyorsanız ilaveten kayak sigortası yaptırılmasını tavsiye ederiz.
    • 6-Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı PNR MAGİC TRAVEL AGENCY’ da saklıdır. Turun iptali durumunda PNR MAGIC TRAVEL AGENCY iptali bizzat bildirmek zorundadır.
    • ERKEN REZERVASYON BİLGİLENDİRMESİ:
      Tüm Kültür turları ürünlerimizde KADEMELİ  fiyat sistemi uygulanmaktadır. Yayınlanan fiyatlar her tarihte sınırlı kontenjan için geçerli olup, rezervasyon sayısı yükseldikçe (Turun doluluk oranı arttıkça) fiyatlar da kademeli olarak yükselmektedir. Ön ödeme almadan fiyat sabitlemesi yapılamamaktadır. Turunuzu erken alın, avantaj kazanın!

    İptal Şartları
    • İptal-İade ve değişiklik şartları; PNR MAGIC TRAVEL AGENCY Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. 
    • Erken Rezervasyon, Promosyon ve Uçaklı Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Ancak, katılımcı MUCBİR sebep göstermesiyle tur iptal ve iadesi  sigorta tarafından sağlanabilmektedir. MUCBİR sebepler kapsamına ''  ciddi derecede kaza ve yaralanma ile dünya sağlık örgütü tarafından acil hastalıklar kapsamına alınmış acil rahatsızlık ve hastalığı, birinci dereceden yakınının vefatı, katılımcının evinin ya da işyerinin yanması veya doğal afetlerle kullanılamaz hale gelmesi, katılımcının vefatı, '' gibi durumlar girmektedir. Gerekçe göstermeden yapılan iptaller,  ve kronik rahatsızlıklar sigorta kapsamına girmemektedir.
    https://pnrturizm.com.tr/tur-209-izmir-cikisli-gap-turu4-gece-5-gun.html
    PNR Seyahat Acentesi Sağ. Turizmi Kong Org Ltd ŞTİ
    Nergiz Mah. Girne Bulvarı No:127/A Sevin Apt Karşıyaka / İZMİR
    0850 227 87 67


    Bu çıktı 19.04.2024 07:49 tarihinde verilmiştir. PNR Seyahat Acentesi Sağ. Turizmi Kong Org Ltd ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.