İZMİR’DEN DİREKT SEFER İLE ALPLER’DE 5 ÜLKE TURU ROTASI(EKSTRA TURLAR DAHİL) Tur Programı

İZMİR’DEN DİREKT SEFER İLE

 ALPLER'DE 5 ÜLKE TURU ROTASI

ZÜRİH - MİLANO – COMO & LUGANO - TORİNO – LYON –  CENEVRE - LOZAN
BERN - COLMAR - STRASBURG - RİQUWİHR - BASEL

TÜM PANORAMİK ŞEHİR VE KÜLTÜR TURLARI

35 Euro değerindeki Rhein Şelalesi Gezisi (Rhein Am Stein) dâhil
45 Euro değerindeki Basel Gezisi dâhil
30 Euro değerindeki Bern Gezisi dâhil
30 Euro değerindeki Lozan Gezisi dâhil
40 Euro değerindeki Cenevre Gezisi dâhil
90 Euro değerindeki Como & Lugano Gezisi dâhil
40 Euro değerindeki Vaduz Gezisi dâhil
100 Euro değerindeki Alsace Harikaları Colmar & Strasbourg Gezisi dâhil
40 Euro değerindeki Freiburg Gezisi dâhil

HEPSİ FİYATA DAHİL !

3*& 4*  BÖLGENİN SEÇKİN OTELLERİNDE KONAKLAMA & KAHVALTI AYRICALIĞI 
(8 GÜN - 7 GECE) 

PNR MAGİC TRAVEL AGENCY KALİTESİ, GÜVENCESİ VE TECRÜBESİ İLE

Kalkış Yerleri: İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali
PROGRAM
1 Gün: İZMİR – ZÜRİH

İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde rehberinizle buluşma sonrası Sun Express Havayolları kontuarından gerçekleştireceğiniz bagaj ve bilet işlemlerinizin ardından, Sun Express Havayolları tarifeli seferi ile Zürih’e hareket ediyoruz. Varışımızı takiben ilk gezimiz olan Rhein Şelalesi Gezisi (Stein am Rhein) için hareket ediyoruz. Her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilen, 150 metre genişlikte ve 23 metre derinlikte olan, Avrupa’nın en büyük şelalesi ünvanıyla bildiğimiz Rhein Şelalesini ve Schaffhausen şehrinin muhteşem güzelliğini deneyimleme imkânımız oluyor. Gezimizin bitimiyle birlikte Zürih şehrindeki panoramik gezimize başlıyoruz. Fraumünster Kilisesi, Grossmunster Kilisesi, İsviçre Ulusal Müzesi, Opera Binası, Zürih Gölü, Saat Kulesi, Eski Lonca Evleri, Zurich Altstadt (Eski Şehir) ve dünyaca ünlü mağazalarla çevrelenmiş hareketli ve renkli bir havası olan Bahnhofstrasse Caddesi görülecek yerler arasındadır. Tur bitiminde otelimize transfer oluyoruz. Ardından serbest zaman. Konaklama otelimizde.



2 Gün: ZÜRİH - LİECHTENSTEİN - MİLANO

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Como & Lugano Gezisi için hareket ediyoruz. Gezimize öncelikle İtalya’nın en büyük üçüncü gölü olması özelliği ile Como Gölü’nden başlayacağız. Alpler’in eteklerinde bulunan buzul kökenli bu göl “Y” harfine veya lades kemiğine benzetilerek yıl boyunca oldukça fazla turiste ev sahipliği yapmaktadır. Yeşil ve mavinin buluştuğu bu doğa harikası Como Gölü’nün etrafında kısa bir gezinti yaparak fotoğraf molası veriyoruz. Şirin kasabalarıyla ünlü bu şehirde Como ve Lecco kasabaları, Piazza Cavour ve XIV. yy.’'dan kalma Duoma göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuzun ardından Lugano’ya hareket ediyoruz. İsviçre sınırları içerisinde yer alan doğa harikası ve eşsiz manzarası ile bizi kendine hayran bırakacak Lugano Gölü etrafında panoramik gezimizi yaparak fotoğraf molası veriyoruz. Tur bitiminde otelimize transferimiz gerçekleşecek. Sonrasında serbest zaman. Konaklama otelimizde.



3 Gün: MİLANO - COMO GÖLÜ - LUGANO GÖLÜ - MİLANO

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Como & Lugano Gezisi için hareket ediyoruz. Gezimize öncelikle İtalya’nın en büyük üçüncü gölü olması özelliği ile Como Gölü’nden başlayacağız. Alpler’in eteklerinde bulunan buzul kökenli bu göl “Y” harfine veya lades kemiğine benzetilerek yıl boyunca oldukça fazla turiste ev sahipliği yapmaktadır. Yeşil ve mavinin buluştuğu bu doğa harikası Como Gölü’nün etrafında kısa bir gezinti yaparak fotoğraf molası veriyoruz. Şirin kasabalarıyla ünlü bu şehirde Como ve Lecco kasabaları, Piazza Cavour ve XIV. yy.’'dan kalma Duoma göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuzun ardından Lugano’ya hareket ediyoruz. İsviçre sınırları içerisinde yer alan doğa harikası ve eşsiz manzarası ile bizi kendine hayran bırakacak Lugano Gölü etrafında panoramik gezimizi yaparak fotoğraf molası veriyoruz. Tur bitiminde otelimize transferimiz gerçekleşecek. Sonrasında serbest zaman. Konaklama otelimizde.



4 Gün: MİLANO - TORİNO

Güne otelde alacağımız kahvaltı ile başlıyoruz. Ardından Torino şehrine doğru hareket ediyoruz. Alpler ile çevrili olan Po Nehri'nin sol kıyısında konumlanan Kuzey İtalya’da bulunan Torino, Alpler’in başkenti ve İtalya’nın otomobil başkenti olarak ifade edilmektedir. Şehir turu esnasında Po Nehri, Palazzo Reale, Piazza Castello, San Lorenzo Kilisesi ve Via Po ve Via Roma panoramik gezi sırasında göreceğimiz önemli yerler arasındadır. Tur bitiminde otelimize hareket ediyoruz. Oda dağılımı ve dinlenme için serbest zaman. Konaklama otelimizde.



5 Gün: TORİNO - LYON

Güne otelde alacağımız kahvaltı ile başlıyoruz. Ardından panoramik Lyon şehir turumuza başlıyoruz. Fransız gastronomisinin ve tarihsel olarak ipek ticaretinin de merkezi kabul edilen Lyon aynı zamanda UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi’nde bulunmaktadır. Tarihi bölgeleri ve şehir düzeniyle turistlerin gözde noktalarından biri olarak kabul edilen Lyon’da; Eski Lyon bölgesi, Romalılar tarafından kurulan Notre Dame Katedrali, duvar sanatının sergilendiği Fresque de Lyonnais binası, belediye binası ve Place de Terraux ve opera binası görülecek yerler arasındadır.



6 Gün: LYON - CENEVRE - LOZAN - BERN - MULHOUSE

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Ardından birçok uluslararası kuruluşların merkezi haline gelen Cenevre’deki gezimizi gerçekleştirmek üzere yola çıkacağız. Varışımızı takiben gerçekleştireceğimiz şehir turumuz esnasında St.Pierre Katedrali, Cenevre’nin simgesi olan ve 140 metreye kadar yükselen Jet d’Eau fıskiyesi ve Reform Anıtı görülecek yerler arasındadır. Gezimizin bitimiyle Lozan şehrini fotoğraflamak için kısa bir mola veriyoruz. Ülkemizin Kurtuluş Savaşı’nda kazanılan zafer sonrasında barış antlaşmasını imzaladığı yer olması sebebiyle bizler için ayrı bir anlamı olan Lozan’da birçok katedral, saray ve kale bulunmaktadır. Ardından Bern’e doğru yola çıkıyoruz. Varışımızın ardından Bern gezisi için hareket ediyoruz. İsviçre’nin başkenti olan Bern, aynı zamanda tarihi dokusu nedeniyle UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasları Listesi’ne alınmıştır. Bern gezimizin ardından otele transfer oluyoruz. Oda dağılımı ve dinlenme için serbest zaman. Konaklama otelimizde.



7 Gün: MULHOUSE - ALSACE - COLMAR - RİQUEWİHR - STRASBURG

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Ardından Alsace Harikaları Colmar & Strasbourg Gezisi için hareket ediyoruz. İlk olarak masal diyarı Colmar kentine geçecek, Eski Gümrük Binası, Pfister Evi ve Ren Nehri etrafındaki rengârenk evler ile şehrin en ünlü bölgesi Petite Venise (Küçük Venedik) göreceğiz. Ren Nehri ve kanallarının çevrelediği eşsiz ortamda hem damak zevkinize göre birçok lezzetli yiyecekler hem de birçok hediyelik eşya alma imkânı bulacaksınız. Gezimizin bir sonraki durağı Alsace bölgesinin üzüm bağları ile çevrili, çiçekli balkonları, kendine has sıra sıra dükkânları, araba girmeyen parke döşeli yolları, 2. Dünya savaşından bir şekilde yara almadan kurtulmuş binaları ve şirin kafeleri ile ünlü; içinde şehrin hikayesini belgeleri ile günümüze taşıyan Dolder Müzesi’nin de yer aldığı kulesi ile Grimm masallarını aratmayan Riquewihr. Alsace bölgesinin en fazla ziyaret edilen köyü olan Riquewhir, yaklaşık 1100 kişilik nüfusu ve etrafını saran üzüm bağları ile bölgenin incisi konumunda. Her sene Eylül ayı ortalarından itibaren başlayan Bağbozumu festivallerinin cazibesini arttırdığı Riquewhir, tipik Alman mimarisi yarı ahşap pastel tonlu ve çiçekler ile süslenmiş evleri, şehrin giriş kapısından yukarı doğru hafif meyilli giden bir Arnavut kaldırımlı ana caddenin ‘’Grand Rue’’ etrafını süslüyor. Buradaki gezimizi tamamladıktan sonra Strasbourg’a hareket ediyoruz. Avrupa Birliği’nin Brüksel’den sonraki ikinci önemli şehrindeyiz. Tarihi ve kültürel olarak oldukça zengin; Gutenberg’in Rouget de Lisle'in, Hollandalı filozof Erasmus ve Alman yazar Goethe’nin kenti. Strasbourg’un tarihi şehir merkezi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki “Grande Ile” bölgesinde. Şehir turunda göreceğimiz Notre Dame Katedrali ve diğer yerlerin çoğu nehirle çevrili bir ada içinde. Bu adanın güneybatısında ise Strasbourg'un en güzel ve ilginç semti olan Küçük Fransa (La Petite France) bulunur. Burası nehirlerin birleştiği, düzenlendiği, Rönesans döneminden kalma tarihi evler ve müzelerle dolu bir bölgedir. Tur sonrasında otelimize transfer oluyoruz ve sonrasında serbest zaman. Konaklama otelimizde.



8 Gün: MULHOUSE – BASEL – İZMİR

Güne otelde alacağımız kahvaltı ile başladıktan sonra Basel gezisi için yola çıkıyoruz. Varışı takiben panoramik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Basel, dar sokakların açıldığı meydanların, çiçeklerle bezenmiş balkonların olduğu binalarıyla sizi büyüleyecek. Şehrin en eski yerleşim merkezi Altstadt, Rönesans pencereleri ve altın çanla süslenen belediye binası, 500 yıllık kırmızı binasıyla Marktplatz, Fransa, İsviçre ve Almanya’yı olduğunuz yerden izleyebileceğiniz muazzam bir manzara Dreilaendereck, dokuz ayrı mekanik çeşmenin olduğu bu yapı Tinguely-Brunnen, 1226 yılında Rhein Nehri üzerine yapılmış şehrin en iyi manzarasına sahip tarihi merkezi orta köprü Mittlere Rheinbrücke ve Rhein Nehri’nin batı kesimi küçük Basel, kırmızı kumtaşı rengiyle şehrin simgesi Munster Katedrali panoramik turumuz esnasında görülecek yerler arasındadır. Ardından rehberimizin belirleyeceği saatte Havalimanına transferimizi gerçekleştiriyoruz. Havalimanına varışımız sonrası bagaj, bilet ve gümrük işlemlerinden sonra Sun Express Havayolları tarifeli seferi ile İzmir’e uçuşumuz gerçekleşiyor. Varışımızla birlikte turumuzun ve servislerimizin sonu.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    450€ Değerindeki Turlar DAHİL !

    - 35 Euro değerindeki Rhein Şelalesi Gezisi (Rhein Am Stein) dâhil

    -  45 Euro değerindeki Basel Gezisi dâhil

    -  30 Euro değerindeki Bern Gezisi dâhil

    -  30 Euro değerindeki Lozan Gezisi dâhil

    -  40 Euro değerindeki Cenevre Gezisi dâhil

    -  90 Euro değerindeki Como & Lugano Gezisi dâhil

    -  40 Euro değerindeki Vaduz Gezisi dâhil

    -  100 Euro değerindeki Alsace Harikaları Colmar & Strasbourg Gezisi dâhil

    - 40 Euro değerindeki Freiburg Gezisi dâhil

    KATILIM ŞARTI

    Bu gezimiz, en az 40 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur başlangıcının 20 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

    VİZE

    Umumi Pasaport  - Vize gerekli                         

    Yeşil Pasaport -  Vize gerekli değil

    Hizmet Pasaportu -  Vize gerekli değil 

    Seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli ve 10 yıldan eski olmayan pasaportunuzun olması gerekmektedir.

    SAĞLIK

    İsviçre girişinde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bölgenin iyi restoranlarında ve otellerde alınacak yemeklerde, sağlığınızı tehdit edecek bir sorun ile karşılaşılacağını düşünmüyoruz. Buna karşın grupla birlikte olmadığınız anlarda yeme içme konusunda dikkatli olmanızı, kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve konusunda muz, ananas gibi kabuğu soyulabilen meyveler yemenizi öneriyoruz.

    UÇUŞ SÜRELERİ

    İzmir  - Amsterdam         3 sa 50 dk

    Düsseldorf  -   İzmir        3 sa 15 dk

    OPSİYONEL TURLAR & ETKİNLİKLER

    Opsiyonel turlar ve Etkinlikler, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmekte olup, katılım zorunluluğu bulunmamaktadır. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya Opsiyonel tur / etkinlik fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca Opsiyonel turların / etkinliklerin günleri ve saatleri, gidilecek yerlerdeki müze, ören yerlerinin veya mekânın açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

    KONAKLAMA

    Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir. 

    3 kişilik odalar, otellerin uygunluğuna göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye sunulan yatak, standart yataklardan küçük olabilir. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak ve 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için katılımcı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

    Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan ve fiyatlandırma bölümünde belirtilen yaş grubuna uyan tek (1) çocuk için geçerlidir. 

    Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir menü ile sunulmakta olup, gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

    PARA BİRİMİ

    İsviçre para birimi İsviçre Frangı (CHF) Avrupa para birimi Euro (EUR)’dur. Yanınızda Euro (EUR) bulundurmanızda fayda vardır.

    SAAT DİLİMİ

    İsviçre, Fransa ve İtalya Türkiye’den yaz saat diliminde 3, kış saat diliminde 2 saat geridedir. Örneğin, yazın Türkiye’de saat 18:30 iken İtalya’da 15:30’dur.

    KIYAFET VE GEREKLİ EŞYALAR

    Yaz sezonunda gidilecekse kolayca giyilip çıkarılabilecek t-shirt, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz. Kış döneminde ise, rahat hareket edebileceğiniz ve sizi sıcak tutacak giysiler öneririz.

    YEMEK KÜLTÜRÜ

    İsviçre mutfağı, Fransız, Alman ve Kuzey İtalyan mutfağının yanı sıra öncelikle tarım ülkesi olarak İsviçre'nin tarihinden de etkilenir. Birçok geleneksel İsviçre yemeği nispeten sade olma eğilimindedir ve patates ve İsviçre peyniri gibi temel içeriklerden yapılır. 

    Kökleri ortaçağa dayanan Fransız Mutfağı zengin bir kültüre sahiptir. Ünlü şarapları ve çeşit çeşit peynirleri ile ünü dünyaya yayılan Fransız mutfağı, farklı soslarla pişirilen et yemekleri ve meşhur tatlı çeşitleri olan crème brûlée, macaron ve sufle gibi lezzetlerle tanınıyor. 

    Bölgelere göre farklar gösteren İtalyan mutfağı, Akdeniz etkisinin katkıları ile dünyanın en zengin mutfakları arasında yer almaktadır. Taze domates, yeşillikler ve ülkeye özgü peynirlerle hazırlanan atıştırmalıklardan, muhteşem lezzette pizzalara, envaiçeşit soslarla yapılan makarnalardan, deniz ürünlerine kadar geniş bir seçenek sunuluyor.

    ÖNEMLİ NOTLAR

    Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan acente sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir.  

    Acente, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Acente, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler. 

    Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından acente sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.

    TUR HAKKINDA ÖNEMLİ NOTLAR: 
    1- PNR Magic Travel Agency hava, yol, sınır kapılarındaki yoğunluk ve olağan üstü durumlarda gerekli gördüğü takdirde, turda, güzergahta ve konaklama bölgelerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir. 
    2- Yeşil Pasaport ve geçerli Schengen vizesi olanların vize almalarına gerek yoktur. Tur tarihine göre, pasaportunuzun ve Schengen vizenizin geçerlilik tarihini ve tura gerekli giriş-çıkış sayılarını (misafirin sorumluluğundadır) kontrol ediniz.
    3- Pasaportların seyahat tarihinin bitimi baz alınarak, minimum 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine T.C Dışişleri Bakanlığı Resmi web sayfasından ulaşabilirsiniz. Bu bilgi doğrultusunda misafirlerimiz pasaportlarını kendileri kontrol etmelidirler. 6 aydan az süreli pasaport ile seyahat eden misafirlerimiz, ülke pasaport polisleri tarafından, ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir. Ayrıca, yırtık, hasar görmüş pasaportlar sınır polisleri tarafından kabul edilmeyebilir.
    4- Shengen vizesi alacak yolcularımızın(bebek dahil) vize için gerekli evraklarını tur tarihinden en az  40-30 gün önce acenteye  teslim etmesi gerekmektedir. Ayrıca konsolosluk getirdiğiniz evrakların yanında, tur ücretinin tamamının yattığını gösteren belgeyi de istemektedir. Ödemenin tam yapılması durumunda Acentemiz, ödeme otel araç evraklarını vb. konsolosluğa sunacaktır.  
    5-PNR Magic Travel Agency  yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir. Yolcunun vize alamaması, vizenin yetişmemesi veya tek girişli alması ile ilgili olarak PNR Magic Travel Agency  `un hiç bir sorumluluğu yoktur. 
    6- Konsolosluğun vize vermemesi durumunda, ödenen vize, sigorta ve tur ücreti iade edilmez. 
    7- Firmamız havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28/09/1955 Lahey Protokolüne tabidir. Tüm uçuşlarda rötar riski her zaman mevcuttur ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Yolcu uçuştan 24 saat önce, uçuş saatlerini acenteden teyit etmekle yükümlüdür. Yolcu turu saat değişme riskini kabul ederek satın almıştır. Havayolları’ndan kaynaklanan uçuş saati değişiklikleri, rötar veya gecikmelerden PNR Magic Travel Agency sorumlu tutulamaz.
    8- Uçak yolculuğu esnasında her yolcunun kabin içine El bagajının bir adedi geçmemesi, 20 cm x 40 cm x 55 cm boyutlarını ve 8 kg ağırlığını aşmaması gerekmektedir. El bagajı hakkının, serbest bagaj hakkına eklenmesi mümkün olmamaktadır. Bu seyahat esnasında kişi başına valiz hakkı maksimum 20 kg ile sınırlıdır. Ekstra valiz veya ağırlıktan ödenecek ekstra bagaj ücretinden PNR Magic Travel Agency  ve tur rehberi kesinlikle sorumlu değildir.
    9- Vize olduğu halde ülkenin gümrük memurunun veya polisinin yolcuyu ülkeye kabul etmeme hakkı vardır. Bu durumda acentemizin sorumluluğu bulunmamakta olup, misafir tur ile ilgili haklarını kaybetmiş demektir. 
    10- Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.
    11- Tur programı PNR Magic Travel Agency   Seyahat Acentesi kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.
    12- Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından PNR Magic Travel Agency   sorumlu tutulamaz.
    13- Tur sırasında unutulan, kaybolan, çalınan eşyalardan PNR Magic Travel Agency  sorumlu değildir. Pasaportunuzun kaybolması yada çalınması halinde Acentemiz yetkilisi/rehberi, diğer seyahat eden misafirlere acentenin taahhüt ettiği üzere Tur Programına devam etmek zorunda olduğundan; kaybın/çalınmanın gerçekleştiği ülkede Pasaport işlemleri, geri dönüş yada tura dahil olma işlemleri ile ilgili tüm organizasyonda kendi sorumluluklarında hareket edeceklerini bilmelidirler. Bu hususta doğabilecek sıkıntı ve sorunlar ile ilgili Acentemiz sorumluluk kabul etmez.
    14- Seyahatiniz süresince konakladığınız otelleri terk ederken, lütfen eşyalarınızı eksiksiz aldığınıza emin olunuz. Unu-tulan eşyaların bulunma durumlarında Ülke ve/veya kişiye ulaştırılması sırasında yapılan masraflar eşya sahibine aittir.
    15-  Konaklamalarımızı gerçekleştireceğimiz bazı ülkelerde 4* Otel statüsü, ülkemiz 3* statüsüne denk gelebilir. Seyahat edilen ülke standartları göz önünde bulundurulmalıdır. 
    16- 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak+1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. 
    17- Otellerde gruplara sunulan oda tipi haricindeki taleplerinizi (superior, suit, kral dairesi vb.) acentemizden bağımsız otel resepsiyonundan yapabilirsiniz. PNR Magic Travel Agency  bundan doğabilecek ödeme, ihtilaf veya aksaklıklardan sorumlu tutulamaz.
    18- Seyahat edilecek ülkelerde tedarik edilen Araç koltuk numaraları satın alındığı gibi olsa dahi yön, yer veya konumu farklılık gösterebilmektedir. Mevcut ülkenin araç şartları doğrultunda yerleştirme yapılmaktadır.
    19- Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, kruvasan, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. Kahvaltı salonuna yiyecek getirilmesi oteller tarafından kabul edilmemekte olup, salondan dışarı yemek çıkartılması ekstra ücrete tabidir.
    20- Turun gerçekleşmesi için, yeterli sayıda katılımcıya ulaşılamadığı takdirde önceden haber vermek kaydı ile Acentemiz turu iptal etme hakkına sahiptir. Misafirimize ödenen ücret, ödendiği şekilde iade edilecektir.
    21- 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne ve babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakat namelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurmaları zorundadır.
    22- Kişiler seyahat öncesi yurtdışına çıkış izni, belge vb. durumlarını kontrol etmelidirler. 
    23- Yolculuk esnasında Emniyet Kemerlerinizin takılma zorunluluğu bulunmaktadır. 0-4 Yaş arası yolcularımız için “araç bebek koltuğu” getirilmesi zorunludur. Kurallara uyulmaması halinde PNR Magic Travel Agency uygulanacak olan Trafik cezalarından veya yaptırımlarından sorumlu tutulamaz. 
    24- Tur esnasında programda bulunan tüm ülkelerde alışveriş ve harcama yapılabilmesi için, Euro bulundurmanız yeterlidir. Yerel para birimi kullanılan bölgelerde Rehber para çevrilmesi konusunda yardımcı olacaktır.
    25- Gezi süresince rahat yürüyüş ayakkabısı tercih edilmelidir. Gece için yanınıza hırka v.b bir kıyafet bulundurmanızda fayda vardır.
    26- İptal-İade ve değişiklik şartları; PNR Magic Travel Agency  Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon, Uçaklı ve Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Ancak, Özel Seyahat, Sağlık, ve Güvence Sigortası yaptıran misafirlerimiz, MUCBİR sebep göstermesiyle turu satın aldıkları tarihten, tur bitimine kadar yaşadıkları olumsuzluklar güvence altına alınır. Ani gelişen rahatsızlıklar, birince derece vefat veya ani hastalıklar bu güvence paketine dahildir. Gerekçesiz iptaller, kronik rahatsızlıklar sigorta kapsamına girmez. İptal ve iadeler, acentemiz nezdinde yapılmayıp, sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir.  
    27- Tur kayıt esnasında yapılan ödemeler hangi para birimi ve miktarda yapıldıysa; iptal-iade durumunda da aynı para birimi ve miktarlarda geri ödemesi yapılır.  
    28- Tüm misafirler, yukarıda belirtilen maddeleri kabul ederek turu satın almış sayılırlar.                                                           


    İptal Şartları
    https://pnrturizm.com.tr/izmir’den-direkt-sefer-ile-alpler’de-5-ulke-turu-rotasi
    PNR Seyahat Acentesi Sağ. Turizmi Kong Org Ltd ŞTİ
    Nergiz Mah. Girne Bulvarı No:127/A Sevin Apt Karşıyaka / İZMİR
    0850 227 87 67


    Bu çıktı 28.03.2024 11:56 tarihinde verilmiştir. PNR Seyahat Acentesi Sağ. Turizmi Kong Org Ltd ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.