METROPOLİS VE TEOS TURU Tur Programı

ARKEOLOJİ TURLARI / IONIA BÖLGESİ

METROPOLİS - TEOS TURU

METROPOLİS ANTİK KENTİ ( YENİKÖY / TORBALI )

TEOS ANTİK KENTİ (SIĞACIK)

ULAŞIM VE ÇEVRE GEZİLERİ DAHİL

Kalkış Yerleri: MAVİBAHÇE AVM - BOSTANLI İSKELE - YUNUSLAR - KARŞIYAKA ANIT - ALTINYOL ÜST GEÇİT - EGE ÜNİ - ATATÜRK LİSESİ - ÜÇYOL PİZZA PİZZA - SUSUZ DEDE PARKI - ÜÇKUYULAR PAMUKKALE YAZANESİ
PROGRAM

Sabah saat 07:30 Karşıyaka (Mavişehir Mavibahçe Avm Önü), 07:35 Karşıyaka (Bostanlı İskele), 07:40 Karşıyaka (Yunuslar-Anıt), 07:45 Bayraklı (Altınyol Üstgeçit), 08:00 Bornova (Ege Ünv. Hastanesi Önü), 08:10 Alsancak Lozan (Atatürk Lisesi Önü), 08:20 Üçyol  (Terra Pizza Önü), 08:25 Hatay (İnönü Cad. Susuzdede Parkı Durağı), 08:35 Üçkuyular (Kavşakta Pamukkale Yazıhanesi Önü) siz değerli konuklarımızla buluşarak, turumuza başlıyoruz. Bugünkü ziyaret noktalarımızın öyküleri ve ilgili dönemin karakteristik özellikleri hakkında yapacağımız keyifli sohbetler eşliğinde, bir saatlik bir yolculuk ile Torbalı / Yeniköy’e varıyoruz. METROPOLİS ANTİK KENTİ’ni ziyaret ediyoruz. Ardından bir buçuk saatlik bir yolculuk ile Seferihisar / Sığacık’a ulaşıyor ve burada öğle yemeği ve gezinti için verilecek serbest zamanın ardından TEOS ANTİK KENTİ’ni ziyaret ediyoruz. Ziyaretimizi takiben dönüş yolculuğumuza başlıyor ve akşam saat 20.00 civarında İzmir’e varıyoruz. Bir başka PNR MAGIC TRAVEL AGENCY gezimizde görüşmek üzere, siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.
  

Metropolis Antik Kenti: Bölgedeki antik yerleşim izleri Geç Neolitik Dönemden başlayarak, Bizans Dönemine kadar devam eder. M.Ö. 8 yüzyılda buraya yerleşen Helen kolonistler tarafından kurulan şehre verilen “Metropolis” adı, “Ana Tanrıça Kenti” anlamındadır ve “Meter Polis” teriminden gelmektedir. Şehir Küçük Menderes ovasına hâkim konumdadır. Nehrin ve ovanın getirdiği zenginlik, çağlar boyunca bölgenin canlı kalmasında etken olmuştur. Antik yazarlar ve tarihçiler Metropolis'in bağcılıktaki ününden, bu bağlardaki üzümlerden yapılan şarapların Metropolis ekonomisine sağladığı katkıdan bahsederler. Bununla beraber kent zeytin ve zeytinyağı üretiminde de ön plandadır. Kentte yapılan arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılan mimari yapılar ve sanat eserleri kentin ekonomik anlamda da nedenli güçlü olduğunu gösterir. Kent, Pergamon (Bergama) Krallığı’nın desteği ile M.Ö. 2. yüzyılda zenginleşmiştir. Bu düzeyi en iyi sergileyen örnekler Tiyatro, Stoa (Sütunlu Galeri), Bouleuterion (Meclis Binası) gibi görkemli kamu yapılarıdır. Arkeolojik kazıların ilk olarak 1989’da başladığı Metropolis Ören Yerinde bugün görülen başlıca yapılar ve yapı kalıntıları şunlardır: Tiyatro, Peristilli Ev, Akropol, Bouleuterion, Devlet Agorası, Stoa (Sütunlu Galeri), Gymnasium (Okul / Spor Kompleksi), Latrina (Umumi Tuvalet), Hamam, Bizans Kalesi vb.
 

Teos Antik Kenti: İon kolonizasyonu döneminde, en geç M.Ö. 10 yüzyılda küçük bir yarımadanın kıstağında kurulmuştur. İonia'nın siyasal ve dinsel birliği olan Panionion’un en eski üyelerindendir. Felsefenin ve bilimin öncüsü olarak tanımlanan Miletli Thales tarafından İon Birliğinin baş şehri olarak önerilmiştir. İki limana sahip olan ve ticari ilişkileri Mısır’a kadar uzanan,  yoğun seramik üretimi, hayvancılık ve dokumacılık ve faaliyetleri olan Teos’un ürettiği kısa pelerinler ve amforalar, tüm İonia bölgesinin aranan ürünleri arasındaydı. Helenistik Felsefenin en önemli düşünürlerinden ve Epikür’ün hocası olan Nausiphanes’i ve antik dönemin en ünlü lirik şairi olan - Ömer Hayyam’ın antik öncülü sayılan- Anakreon’u yetiştirmiştir. Roma döneminde İzmir ile rekabet edemeyip, önemini kaybetmeye başlayan şehir, giderek köyleşerek de olsa varlığını Ortaçağ’a kadar sürdürmüştür.
Arkeolojik kazıların ilk olarak 1862’da başladığı Teos Ören Yerinde bugün görülen başlıca yapılar ve yapı kalıntıları şunlardır: Akropol ve Dionysos Tapınağı, Helenistik Dönem Surları, Tiyatro, Agora (Çarşı) ve Agora Tapınağı, Bouleuterion (Meclis Binası), Sarnıç, Güney Liman vb.

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    1-Araçta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.

    • 2-Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda ve otellerde değişiklik yapma hakkına sahiptir.
    • 3-Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.
    • 4-Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.
    • 5-Kayak kazalarında poliçemiz geçerli değildir. Kayak yapıyorsanız ilaveten kayak sigortası yaptırılmasını tavsiye ederiz.
    • 6-Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı PNR MAGİC TRAVEL AGENCY’ da saklıdır. Turun iptali durumunda PNR MAGIC TRAVEL AGENCY iptali bizzat bildirmek zorundadır.
    • ERKEN REZERVASYON BİLGİLENDİRMESİ:
      Tüm Kültür turları ürünlerimizde KADEMELİ  fiyat sistemi uygulanmaktadır. Yayınlanan fiyatlar her tarihte sınırlı kontenjan için geçerli olup, rezervasyon sayısı yükseldikçe (Turun doluluk oranı arttıkça) fiyatlar da kademeli olarak yükselmektedir. Ön ödeme almadan fiyat sabitlemesi yapılamamaktadır. Turunuzu erken alın, avantaj kazanın!

    İptal Şartları
    • İptal-İade ve değişiklik şartları; PNR MAGIC TRAVEL AGENCY Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. 
    • Erken Rezervasyon, Promosyon ve Uçaklı Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Ancak, katılımcı MUCBİR sebep göstermesiyle tur iptal ve iadesi  sigorta tarafından sağlanabilmektedir. MUCBİR sebepler kapsamına ''  ciddi derecede kaza ve yaralanma ile dünya sağlık örgütü tarafından acil hastalıklar kapsamına alınmış acil rahatsızlık ve hastalığı, birinci dereceden yakınının vefatı, katılımcının evinin ya da işyerinin yanması veya doğal afetlerle kullanılamaz hale gelmesi, katılımcının vefatı, '' gibi durumlar girmektedir. Gerekçe göstermeden yapılan iptaller,  ve kronik rahatsızlıklar sigorta kapsamına girmemektedir.
    https://pnrturizm.com.tr/tur-185-metropolis-ve-teos-turu.html
    PNR Seyahat Acentesi Sağ. Turizmi Kong Org Ltd ŞTİ
    Nergiz Mah. Girne Bulvarı No:127/A Sevin Apt Karşıyaka / İZMİR
    0850 227 87 67


    Bu çıktı 24.04.2024 16:45 tarihinde verilmiştir. PNR Seyahat Acentesi Sağ. Turizmi Kong Org Ltd ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.