BÜYÜK İTALYA TURU 2022 Tur Programı

  6 GECE İTALYA’DA + 2 GECE GEMİDE

+1 GECE YUNANİSTAN DRAMA’DA

 KONAKLAMA 

  

BÖLGENİN SEÇKİN 4* OTELLERİNDE KONAKLAMA

 

PNR MAGİC TRAVEL AGENCY  FARKI İLE  BÜYÜK İTALYA TURU AYRICALIKLARI

GÜNDÜZ ÇIKIŞ Ayrıcalığı ile 

İTALYA; Roma’da 2 gece ve Toplamda 6  Gece İtalya’da Konaklama  Ayrıcalığı ile
İTALYA’da ; Pompei, Roma, Vatikan, Milano, Floransa, Siena, Venedik, Bologna,Verona Ayrıcalığı ile 
Romeo ve Jüliyet’
in Şehri VERONA’yı Gezme Ayrıcalığı ile
Dünya’nın en küçük devletlerinden SAN MARİNO’yu Gezme Ayrıcalığı ile
 GARDA GÖLÜ ve COMO GÖLÜ’nü Gezme Ayrıcalığı ile
İTALYA’da İsteğe Bağlı Portofino ve Murano-Burano Adaları’nı Gezme Ayrıcalığı ile
İSVİÇRE'de; İsteğe Bağlı Lugano'yu Gezme Ayrıcalığı ile 
YUNANİSTAN’da; Selanik, Parga ve Yanya Gezileri Ayrıcalığı ile 

 

OTOBÜSLE VE GEMİ İLE MUHTEŞEM İTALYA PROGRAMI…

Drama (1 Gece) – Selanik – Yanya – İgoumenitsa – Bari –  Pompei – Roma (2 Gece) – Siena – Floransa – Pisa – Montecatini (1 Gece) – Rapallo  Santa Margherita –Portofino – Milano(1 Gece) – Como Gölü – Lugano – Sirmione – Garda Gölü –Verona
Venedik (1 Gece) – Bologna (1 Gece) – San Marino – Ancona  –  Parga  – Kavala

 

 TÜM ŞEHİR VE KÜLTÜR TURLARI FİYATA DAHİL !
İgoumenitsa – Bari Feribot Yolculuğunda PULMAN(ATS) KOLTUK FİYATA DAHİL!

(İsteğe Bağlı KABİN KONAKLAMA İmkanı)
 Ancona – İgoumenitsa Feribot yolculuğunda KABİN KONAKLAMASI FİYATA DAHİL ! !

 

 PNR MAGİC TRAVEL AGENCY FARKI İLE 

ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI KAÇIRMAYIN !

Kalkış Yerleri: Üçkuyular,Konak,Lozan,Bayraklı,Karşıyaka,Mavişehir,Foça, Aliağa, Dikili, Salihleraltı, Ayvalık, Gömeç, Ören, Burhaniye, Edremit, Akçay, Güre, Altınoluk, Küçükkuyu, Ezine, Çanakkale, Keşan ve İpsala
PROGRAM
1 Gün: SABAH: İZMİR – İPSALA – DRAMA

Sabah saat 05:05 ÜÇKUYULAR (Fahrettin Altay Kavşakta Pamukkale Yazıhanesi Önü), 05:15 KONAK (Sabancı Kültür Merkezi Önü), 05:25 LOZAN (Fuar Lozan Kapısı Önü), 05:35 BAYRAKLI (Üst Geçit Durak Önü), 05:45 KARŞIYAKA (Anıt, Yunuslar) 05:50 KARŞIYAKA BOSTANLI İSKELE (İskelenin Karşısı, Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu Önü), 06:00 MAVİŞEHİR (Mavibahçe Avm Karşısı Eski Carrefoursa önü) siz değerli konuklarımızı alarak seyahatimize başlıyoruz. Yolda verilecek uygun molalarla, Ayvalık-Edremit üzerinden, Çanakkale’ye ve oradan da feribotla Eceabat’a geçerek, sabah erken saatlerde İpsala Sınır Kapısına ulaşıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerini tamamlayarak YUNANİSTAN a geçiyoruz. (Feribot geçişi, yoğunluğa bağlı olarak Lâpseki – Gelibolu hattından da yapılabilir) Dedeağaç (Aleksandroupoli),Gümülcine (Komotini), İskeçe (Ksanthi) hattında ilerleyerek, tarihi dokusuyla bizleri geçmişe sürükleyen, türkülerimize konu olmuş DRAMA şehrine geçiyoruz. Yüksek ağaçları, durmadan akan suları, parkları, sakin yaşam temposu  ve misafirperver halkı ile sizleri  ayrıca etkileyecek olan bu şehirde, rehberimizin anlatımları eşliğinde yürüyüş turumuzu gerçekleştiriyoruz. Debreli Hasan Köprüsü’nü de gördükten sonra, DRAMA’daki otelimize yerleşiyoruz. Şehrin diğer bir öne çıkan özelliği ise, gündüzleri sakin iken, geceleri eğlence hayatının etkin oluşudur.Rehberimizin belirleyeceği saatte buluşuyor ve dileyen misafirlerimizle geleneksel Yunan Tavernası’na (yemekli ekstra) katılıyoruz. Konaklama Drama’daki otelimizde. 



2 Gün: DRAMA - SELANİK - YANYA - İGOUMENİTSA - BARİ
Sabah kahvaltımızın ardından, rahat bir yolculuğun ile SELANİK’e ulaşıyoruz. Otobüsümüz ile yapacağımız panoramik turumuza Osmanlı dönemi Hükümet Konağı, Aziz Dimitri Kilisesi, Atatürk Evi, Hamidiye Hastanesi, Osmanlı döneminin İlk Jandarma Süvari Okulu, Aristoteles Üniversitesi, Şadırvan ve kentin sembol yapısı olan Beyaz Kule’yi görerek başlıyoruz. Büyük İskender Heykeli, Rotonda, Galerios’un Zafer Takı ve Bey Hamamı’nı  da gördükten sonra Aristoteles Meydanı’nda öğle yemeği ve alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Atatürk Evi’ni daha önce ziyaret etmemiş olan misafirlerimiz, rehberimizin yönlendirmeleriyle Selanik Başkonsolosluğu bahçesinde bulunan Atatürk Evi’ni ziyaret etme imkanı bulacaklardır. Serbest zamanın ardından, Bedesten ve Hamza Bey Camii’ni görerek Selanik’ten ayrılıyor ve Osmanlı dokusunun etkileyici bir yoğunlukta korunduğu, göl kıyısındaki ve YUNANİSTAN’ın doğal güzelliğiyle ünlü kenti YANYA’ya hareket ediyoruz. Yanya Kalesi’ni ziyaretimizde, Kale içinde bulunan ve bugün Etnografya Müzesi olarak faaliyet gösteren Aslan Paşa Camii, Yanyalı Ali Paşa Türbesi, Fethiye Camii ve Yanya Valisi Ali Paşa tarafından Süvari Okulu olarak  yaptırılan Süvari Sarayını, Osmanlı dönemi evlerini görüyor ve kenti süsleyen Pamvotida Gölü kıyısında akşam yemeği için serbest zaman veriyoruz. Daha sonra, İtalya’nın Bari şehrine gitmek için, keyifli bir feribot yolculuğuna başlamak üzere Yunanistan’ın İgoumenitsa Limanı’na ulaşıyoruz. Adriyatik Denizi üzerinde konforlu bir feribot ile harika bir gece yolculuğu bizi bekliyor. 

NOT: Yunanistan-İtalya gece Feribot seyahatinde yolcularımıza tahsis edilen koltuk türü Uçak tipi Pullman'dır. Feribot yolculuğunu özel kamarada geçirmek isteyen misafirlerimiz için; 1, 2, 3 veya 4 yataklı kamara tahsis etme imkanı vardır.(ekstra) Ancak turumuzu acentemizden veya internetten satın almak isteyen misafirlerimiz; kabin tipi ekstra ödemesini yapmadan önce mutlaka ofisimizden müsaitlik/rezervasyon onayı almalıdırlar. Seçtiğiniz kabin tipini onaysız satın almanız halinde yaşanabilecek aksaklıklardan acentemiz sorumlu tutulamaz. 



3 Gün: BARİ - POMPEİ - ROMA

YUNANİSTAN – İTALYA arasında Adriyatik Denizini aşarak yapacağımız feribot yolculuğumuzu tamamlıyor ve sabah saatlerinde İTALYA’nın liman kenti BARİ’ye ulaşıyoruz. BARİ’den hareketle, öğle saatlerinde POMPEİ  Antik Şehrine varıyoruz. Önce Antik Kent çevresindeki bir yerel restoranda serbest öğle yemeği alıyor ve turumuza başlıyoruz. 24 Ağustos 79 tarihinde Vezüv Yanardağı’nın iki gün süren faaliyeti sonucu volkanik kül ve cürufun altına gömülerek yok olan ve 1599 yılında tesadüfen yeniden keşfedilerek yapılan kazılarla büyük bir bölümü gün yüzüne çıkarılan, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne dahil edilen, bu Antik Kent’i ziyaret ediyoruz. Odeon, Büyük Tiyatro, Lupanare (Genel Ev), Forum gibi yapıların yanı sıra kentin gelişmişliğine tanıklık eden ana bulvarlarını, su taşıma sistemlerini ve yüzyıllar boyunca lav altında kalmış, taşlaşmış insan figürlerini görüyoruz. Sonrasında Vezüv Yanardağı’nın eteklerinden geçerek, İtalya’nın Roma ve Milano’dan sonra üçüncü büyük şehri olan NAPOLİ üzerinden ROMA yönünde ilerliyoruz. Yolda uygun bir tesiste verilecek akşam yemeği molasınından sonra otelimize yerleşiyoruz. Konaklama ROMA’daki otelimizde. 



4 Gün: ROMA - VATİKAN
Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, tam günlük ROMA programımız için otelimizden ayrılıyoruz. İlk olarak dünyanın en eski kentlerinden olan ROMA’nın, en sembol yapılarından olan Kolezyum’u görmeye gidiyoruz. Kolezyum; tarihte gladyatör dövüşlerinin yanı sıra, pek çok halk gösterileri, taklit deniz savaşları, hayvan avcılığı, infazlar, meşhur savaşların yeniden canlandırılması ve klasik mitolojiye dayanan dramalara da sahne olmuştur. Antik dönemin en ünlü  bu Arenası’nı, Roma Sarayı’nı takip ederek, rotamız  üzerinde yer alan, Palazzo Di Venezia önünde serbest zaman veriyoruz. Ardından, kentin  diğer sembol yapılarından Panteon’u  görmeye gidiyoruz. Antik Roma'nın tüm tanrıları için tapınak olarak inşa edilen, 7. yüzyıldan sonra kilise olarak kullanılan ve modern İtalya’nın ilk kralı II. Vittorio Emanuele başta olmak üzere İtalyan tarihinin önemli şahsiyetlerinin mezarlarını barındıran Panteon ziyaretimizle turumuza devam ediyoruz. Dünyadaki en ünlü çeşmeleriden Aşk Çeşmesi olarak da bilinen Trevi Çeşmesi’ne geçiyoruz. Burada vereceğimiz serbest öğle yemeği sonrasında tekrar buluşarak, 17. yüzyıldan beri varlığını sürdüren, adını  İspanya Büyükelçiliği’nden alan İspanyol Meydanına doğru yürüyoruz. Antik Domitian Hipodromunun kalıntılarının da bulunduğu ve merkezindeki Dört Nehir Çeşmesi (Fontanadei Quattro Fiumi) ile ünlü Navona Meydanı görülebilecek yerler arasındadır. Ünlü markaları bulabileceğiniz mağazalarda alışveriş yapabilir veya kafe ve pastanelerinde dinlenerek, keyifli vakit geçirebilirsiniz. Sonrasında, II. Ramses tarafından yaptırılmış Dikilitaş’ın bulunduğu, Antik Roma’nın en tarihi meydanlarından olan Popolo Meydanı’ndan geçerek, aracımızla buluşuyor ve VATİKAN’a hareket ediyoruz. Seeland’dan sonra dünyanın en küçük ikinci devleti olarak bilinen, Katolik mezhebinin ruhani merkezinde, rehberimizin anlatımlarını dinliyor ve  serbest zaman esnasında arzu eden konuklarımız Aziz Petrus Bazilikasını ziyaret edebilirler. VATİKAN gezisi sonrası Roma’daki otelimize hareket ediyoruz. Dileyen misafirlerimiz, rehberimizin yönlendirmeleriyle antik Domitian Hipodromu’nu ve merkezindeki Dört Nehir Çeşmesi (Fontanadei Quattro Fiumi) ile ünlü Navona Meydanı’nı gece ışıkları altında gezebilir; akşam yemeklerini eğlenceli bir ortamda alarak, hoş bir gece geçirebilirler. Güzel bir Roma gecesinin sonunda konaklama ROMA’daki otelimizde. 

Not: Özellikle Vatikan’ın tüm bölümlerini ziyaret edecek misafirlerimizin öncelikli olarak İnternetten biletlerini almaları ve bu gün için gerçekleşecek turdan en geç 1 gün öncesinde bunu Rehberimize belirtmeleri gerekmektedir. 



5 Gün: ROMA - SİENA – FLORANSA - MONTECATİNİ

Otelimizde aldığımız kahvaltının ardından, ROMA’ dan ayrılıyor ve FLORANSA  yönünde ilerliyoruz. Orta İtalya’nın Toskana bölgesinde bulunan, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan, sahip olduğu ortaçağ görüntüsünün yanı sıra Piaza del Campo Meydanı ve bu meydan etrafında geleneksel olarak her yıl şehir mahalleleri arasında yapılan at yarışlarıyla (Palio) dünyaca ünlü SİENA’ya geçiyoruz.  Burada, Ortaçağ atmosferini yaşatan sokakları ve evlerinin yanı sıra 1348 yılından günümüze ulaşan ve İtalya’nın en etkileyici kiliselerinden olan Siena Katedrali (Duomodi Siena) görerek yürüyüş turumuza başlıyoruz. Yine Ortaçağ’dan günümüze ulaşan Belediye Sarayı ve 102 metre yüksekliği ile İTALYA’nın ikinci büyüğü olan Mangia Kulesinin çevrelediği ve Avrupa’da ki Ortaçağ Meydanları arasında en büyüklerinden olan Campo Meydanı’nda (Piazza del Campo) turumuzu tamamlayarak serbest zaman veriyoruz. Sonrasında, SİENA’dan ayrılıyoruz. Öğleden sonra saatlerinde, Toskana bölgesinin başkenti olan FLORANSA’ya varışımızın ardından, rehberimizin anlatımları eşliğinde gezimize başlıyoruz. İlk olarak, kelimenin tam anlamıyla görsel bir şölen şeklinde geçecek Floransa yürüyüş turumuzu 1296-1436 yıllarında inşa edilen, Rönesans'ın ilk önemli mimarlık ürünlerinden sayılan kubbesiyle ünlü Floransa Katedrali’ni (Cattedrale di Santa Maria del Fiore) görüyoruz. Ardından Avrupa’nın en büyüklerinden biri; İTALYA’nın en büyüğü olan Milli Kütüphane, Fransisken mezhebinin en önemli kilisesi Michelangelo, Galileo, Dante, Machiavelli, Foscolo, Gentile, Rossini ve Marconi ve en ünlü İtalyanların mezar yeri olması nedeniyle “İtalyan Şöhretleri Tapınağı” olarak da bilinen Santa Croce Bazilikasını rehberin anlatımlarıyla gezimizi sürdürüyoruz. Buradan, adını önünde bulunduğu Eski Saraydan (Palazzo Vecchio) alan ve çevresini süsleyen birçok heykel nedeniyle adeta bir açık hava müzesi gibi görünen Senyörler Meydanına (Piazza Signoria) ulaşıyoruz.Kısa bir fotoğraf molası sonrasında, aralarında, Benvenuto Cellini tarafından yapılan bronz Perseus Heykeli’nin de bulunduğu nefes kesici güzellikteki heykelleri görerek, Eski Köprü’ye (Ponte Vecchio), sokak sanatçıları ve ünlü kafeleriyle bilinen Cumhuriyet Meydanı’na (Piazza Della Repubblica) doğru ilerliyoruz. Gezinti ve alışveriş için serbest zamanın ardından, Floransa’ nın Montecatini bölgesine ulaşıyor ve otelimize yerleşiyoruz. Konaklama Montecatini’de otelimizde. 



6 Gün: MONTECATİNİ - PİSA - RAPALLO - PORTOFİNO - MİLANO

Otelimizde alacağımız kahvaltımızdan sonra, Montecatini ’den ayrılıyor ve MİLANO yönüne hareket ediyoruz. İlk durağımız Şehrin katedrali için çan kulesi olarak inşa edilen; eğikliği ile dünyaca ünlü Pisa Kulesi’nin bulunduğu PİSA şehrine gidiyoruz. Edindiği şöhret ile, şehri ve ait olduğu kiliseyi bile gölgede bırakan kulenin yanı sıra, Pisa Katedrali (Cattedrale di Pisa), Anıt Mezarlık (Campo Santo), San Giovanni Vaftizhanesi ve Mucizeler Meydanı’nda (Piazza dei Miracoli) rehberimizin ilgili anlatımları ile serbest zaman veriyoruz. Misafirlerimizle tekrar buluşarak, PİSA’dan ayrılıyor ve İtalyan Rivierası boyunca kuzeyedoğru yol alıyoruz. Ligurya kıyılarının en karakteristik sahil kasabalarından RAPALLO’ ya giriyor ve bölge hakkında rehberimizden bilgilendirmelerini dinleyip, serbest zaman veriyoruz. Arzu eden misafirlerimizle kısa bir otobüs yolculuğu ve pek keyifli ve kısa bir vapur yolculuğu yaparak, rengârenk evlerin çevrelediği küçük limanı ile İTALYA’ nın ve Avrupa' nın en resimsel yerleşkelerinden biri olan ve 60’lı yılların o harika şarkısına ilham ve adını veren PORTOFİNO’ya geçiyoruz. Keyifle geçireceğimiz zamanın ardından, Portofino ve Rapallo’ dan ayrılıyor Ceneviz (Genova) üzerinden,  Alpler ile İtalya’nın omurgası olarak bilinen Apenin Dağları arasından, İtalya’nın Roma’dan sonra ikinci büyük şehri olan MİLANO’ya ulaşıyoruz. Ülkenin otomotiv, moda ve aynı zamanda sanat ve lirik opera merkezi olarak da bilinen şehirde yapacağımız yürüyüş turumuza 15. yüzyılda Milano Dükü Francesco Sforza tarafından inşa ettirilen Sforza Kalesi’ni görerek başlıyoruz. İtalyan Operasının en ünlü bestecilerinden Verdi’nin son operasını sahnelediği ve dünyanın en büyük ve tanınan opera binalarından La Scala Tiyatrosu’nu, Milano’da 17 yıl geçiren Leonardo Da Vinci Anıtı, Müzesi’ni görüyor ve dünyanın en eski alışveriş merkezlerinden olan, en ünlü moda mağazalarına ev sahipliği yapan Vittorio Emanuele II Galerisi’ni ziyaret ediyoruz. Yürüyüş turumuzu, kentin en merkezi meydanı Piazza Del Duomo’da, Avrupa’nın dördüncü büyük katedrali olan Milano Katedralini (Duomodi Milano) görerek tamamlıyoruz. Akşam yemeği ve alışveriş için serbest zaman veriyor ve ardından otelimize yerleşiyoruz. Konaklama Milano’daki otelimizde.



7 Gün: MİLANO - COMO GÖLÜ – (LUGANO)- SİRMİONE (GARDA GÖLÜ) - VERONA - VENEDİK (PADOVA)

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, MİLANO’dan ayrılıyor ve ülkenin doğal güzellikleri ile en çok ilgi çeken yörelerinden olan COMO GÖLÜ’ne gidiyoruz. Kıyılarını İtalyan ve Dünya ünlülerinin villalarının süslediği, ülkenin bu üçüncü büyük gölünde, serbest zaman veriyor ve dileyen misafirlerimizle ekstra (25€) bölgeye 45 dakikalık mesafede bulunan İSVİÇRE Alplerinin eteklerinde yer alan LUGANO’ya gidiyoruz. Adını ünlü Lugano gölünden alan bu şehrin tarihi binalarını ve restoranlarını görebileceğimiz bu gezimizde, gerekli bilgilendirmelerimizin ardından, lezzetiyle dünya çapında nam yapmış çikolatalarının tadına bakabilmek, ünlü İsviçre çakılarından ve saatlerinden edinebilmek üzere serbest zaman veriyoruz. Lugano’da geçireceğimiz güzel zamanın ardından COMO GÖLÜ’ne dönüyor ve oradaki yolcularımızla buluşup İTALYA’nın en büyük Gölü olan GARDA GÖLÜ’ne ve kıyısında bir yarımada gibi uzanan, ünlü yazarların yaşadığı, limon bahçeleri içinde konuşlanmış ve geçimini balıkçılık ile sağlayan Sirmione’ye doğru yol alıyoruz. Muhteşem doğa ve manzarasıyla bizleri etkileyecek olan buradaki turumuz ve fotoğraf molmızın ardından, İTALYA’nın romantik şehirlerinin arasında sembol haline gelmiş Veneto Bölgesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yerini alan VERONA’ya hareket ediyoruz. Yaklaşık 1,5 saatlik sürecek kısa bir yolculuğun ardından, ünlü Shakespeare’in efsanevi aşıkları ROMEO ve JULİET’in şehri olarakta anılan, romantik atmosferiyle sizleri kendisine hayran bıraktıracak, VERONA’ya ulaşıyoruz. Burada yürüyüş turumuz da, Dünya’nın üçüncü büyük Arenası olan ve geçmişte tiyatro oyunlarının sergilendiği Verona Arenası (Arena di Verona), bir zamanlar Romeo ve Jüliyet’in burada yaşadığına inanılan ve en dikkat çeken balkonlu bölümüyle bir çok hatıra kare alabileceğiniz Juliet’in Evi (Casa di Guilietta), Eski Kale (Castelvecchio), 15 yüzyılda Gotik tarzda inşa edilmiş olan Verona Katedrali, 1904 -1930 yılları arasında çeşitli arkeolojik çalışmalarla ortaya çıkarılan ve bir çok ünlü ismin de katıldığı Verona Caz festivalinin gerçekleştiği Teatro Romano ve Ponte Pietra, San Zeno Basilikası göreceğimiz yerler arasındadır. Erbe (Piazza del erbe) Bra Meydanlarını (Via mazzini - Piazza bra) birleştiren ve klasik İtalyan sokak çalgıcılarına rastlayabileceğiniz, yol üzerinde sırasıyla dizilmiş mağazalarıyla alış-veriş imkanı veren cadde de serbest zaman veriyoruz. Ardından bizi bekleyen aracımızda yerlerimizi alıyor ve konaklamamızı gerçekleştireceğimiz , Venedik’e çok yakın mesafede bulunan, İtalya’nın prestijli kültür, sanat ve eğitim merkezlerini bünyesinde barındıran Padova’daki otelimize geçiyoruz. 



8 Gün: VENEDİK-BOLOGNA

Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından odalarımızı boşaltarak bizi bekleyen aracımızla, Ortaçağ ve Rönesans dönemi boyunca denizlerdeki en önemli kuvvet olduğu kadar 13. yüzyıldan 17. yüzyılın sonlarına kadar sanatın ve ticaretin merkezi olan Venedik Cumhuriyeti’nin başkenti VENEDİK gezimize başlıyoruz Grand Kanal’a bağlanan kırk beş adet kanal çevresinde kurulu kentte yapacağımız yürüyüş turumuzda, İtalyan Krallığının kurucusu Vittorio Emanuele II Anıtı’nı, Hapishaneye giden mahkumların Venedik manzarasını son bir kez görerek iç geçirdikleri rivayetinden adını alan, Ahlar Köprüsü’nü (Ponte Dei Sospiri), Venedik Cumhuriyeti’nin siyasi merkezi olan Dükler Sarayı’nı (Palazzo Ducale) İtalya’nın en büyüklerinden biri olan Aziz Marko Milli Kütüphanesi’ni (Biblioteca nazionale Marciana) görerek, Venedik’in simgesi San Marko Meydanı’na ulaşıyoruz. Bizans mimarisi sanatının en iyi bilinen örneklerinden biri olan ve içerdiği zengin Bizans mozaikleri nedeniyle “Altın Kilise”olarak bilinen San Marko Bazilikası’nı da gördükten sonra, turumuzu tamamlıyoruz. Arzu eden misafirlerimizle, ekstra olarak düzenlenecek Gondol Turumuzun ardınan, dileyen misafirlerimiz 10. yüzyılda başlayan cam usatlığı ile ünlenmiş Murano Adası ve “minyatür bir Venedik” izlenimi veren renkli evleri ile dantel el işçiliğinin dünyaca ünlü olduğu Burano Adası gezilerimizi gerçekleştiriyoruz. VENEDİK’te tamamladığımız gezimizi takiben, İtalya’nın Ortaçağ şehirlerinden olan BOLOGNA’ya doğru yola koyuluyoruz. Yaklaşık 2 saatlik yolculuğumuzun ardından, bu güzel şehre varıyor ve gezimize başlıyoruz. Bu eski şehrin merkezi Piazza Maggiore Meydanı, 200 kuleden depremler sonrası kalan Asinelli ve Garisende Kuleleri, şehrin sembolü haline gelmiş olan Neptün Çeşmesi, San Petronio Bazilikası, Santo Stefano Bazilikası, kentin Belediye binası olma özelliği taşıyan Palazzo del Podesta Sarayı görebileceğimiz yerler arasındadır. Rehberimizin buradaki anlatımlarının ardından alış-veriş ve akşam yemeği için serbest zaman alıyoruz. Serbest zamanın ardından, BOLOGNA’daki otelimize yerleşiyoruz.



9 Gün: BOLOGNA – SAN MARİNO - ANCONA – İGOUMENİTSA

Otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben eşyalarımızı da alarak aracımıza yerleşiyor ve Avrupa’nın beş mikro devletinden biri ve Apenin dağlarının küçük bir tepesinde yerleşmiş iç ülke olan SAN MARİNO’ya gidiyoruz. Aziz Marino Bazilikası,Hükümet Konağı ve San Marino’nun üç kalesi olarak bilinen ünlü Ortaçağ Burçları görebileceğimiz yerler arasındadır. San Marino’da vereceğimiz serbest zamanın ardından, Ancona limanına doğru hareket ediyoruz. Yaklaşık 1 saatlik kısa bir yolculuğun ardından, gemimizin hareket saatine göre öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanın ardından, İgouemnitsa Limanı’na varmak üzere Adriyatik denizi üzerinden konforlu bir Feribot Seyahati gerçekleştirmek üzere Bagaj ve chek-in işlemlerinden sonra kabinlerimize yerleşiyoruz.(Fiyata dahil) Yaklaşık 14 saat sürecek  bu seyahatte misafirlerimiz geminin kullanıma açık alanlarında; (Dans-bar,Casino, Restoran vb.) güzel vakit geçirebilirler. Konaklama Feribot’ta.



10 Gün: İGOUMENİTSA – PARGA – SELANİK – KAVALA - İZMİR

Sabah İgoumenitsa Limanına varışımızın ardından ilk durağımız, İyonya kıyılarında, küçük bir sahil kasabası olan ve Pargalı İbrahim Paşa’nın doğduğu yerden dolayı aldığı ünvandan ismine aşina olduğumuz, şirin beldeye gidiyoruz. Venedikliler tarafından 11. Yüzyılda yapılmış olan Parga Kalesi ve tarihi küçük sokaklarından yürüyerek gezilebilecek yerlerini fotoğrafladıktan ve rehberimizden gerekli anlatımları dinledikten sonra kahvaltı için serbest zaman veriyoruz. Rehberimizle tekrar buluşmamızın ardından, Kavala’ya doğru yola çıkıyoruz. Yemek ve ihtiyaç molası sonrasında, Kanuni’nin yaptırmış olduğu Su Kemerleri, Liman, İbrahim Paşa Camii, (St. Nichololas Kilisesi) İmarethane görülecek yerler arasında... Daha sonra, meşhur Kavala kurabiyesi alışverişimizi yapmak üzere Kavala Kurabiyecisine gidiyoruz. Güzel ve keyifli bir gezi sonrasında, İpsala Sınır Kapısı’na hareket ediyoruz. Freeshop alışverişimiz için serbest zaman alıyoruz. Gümrük işlemlerinin sonrasında Keşan-Gelibolu-Çanakkale yolu üzerinden sınırdaki yoğunluğa bağlı olarak, gece yarısından sonra İZMİR’e ulaşıyor ve siz değerli misafirlerimizle bir başka PNR MAGİC TRAVEL AGENCY organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz. 



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar
    1- PNR MAGİC TRAVEL AGENCY hava, yol, sınır kapılarındaki yoğunluk ve olağan üstü durumlarda gerekli gördüğü takdirde, turda, güzergahta ve konaklama bölgelerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir. 
    2- Yeşil Pasaport ve geçerli Schengen vizesi olanların vize almalarına gerek yoktur. Tur tarihine göre, pasaportunuzun ve Schengen vizenizin geçerlilik tarihini ve tura gerekli giriş-çıkış sayılarını (misafirin sorumluluğundadır) kontrol ediniz.
    3- Pasaportların seyahat tarihinin bitimi baz alınarak, minimum 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine T.C Dışişleri Bakanlığı Resmi web sayfasından ulaşabilirsiniz. Bu bilgi doğrultusunda misafirlerimiz pasaportlarını kendileri kontrol etmelidirler. 6 aydan az süreli pasaport ile seyahat eden misafirlerimiz, ülke pasaport polisleri tarafından, ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir. Ayrıca, yırtık, hasar görmüş pasaportlar sınır polisleri tarafından kabul edilmeyebilir.
    4- Shengen vizesi alacak yolcularımızın(bebek dahil) vize için gerekli evraklarını tur tarihinden en az 40-30 gün önce acenteye teslim etmesi gerekmektedir. Ayrıca konsolosluk getirdiğiniz evrakların yanında, tur ücretinin tamamının yattığını gösteren belgeyi de istemektedir. Ödemenin tam yapılması durumunda Acentemiz, ödeme otel araç evraklarını vb. konsolosluğa sunacaktır.  
    5-PNR MAGİC TRAVEL AGENCY yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir. Yolcunun vize alamaması, vizenin yetişmemesi veya tek girişli alması ile ilgili olarak PNR MAGİC TRAVEL AGENCY`un hiç bir sorumluluğu yoktur. 
    6- Konsolosluğun vize vermemesi durumunda, ödenen vize, sigorta ve tur ücreti iade edilmez. 
    7- Yunanistan makamları pasaportunda KKTC girişi olan yolcuların ülkeye girişine izin vermemektedir. Lütfen bu hususa dikkat ediniz.
    8-Vize olduğu halde ülkenin gümrük memurunun veya polisinin yolcuyu ülkeye kabul etmeme hakkı vardır. Bu durumda acentemizin sorumluluğu bulunmamakta olup, misafir tur ile ilgili haklarını kaybetmiş demektir. 
    9- Kişiler seyahat öncesi yurtdışına çıkış izni, belge vb. durumlarını kontrol etmelidirler.
    10- Yolculuk esnasında Emniyet Kemerlerinizin takılma zorunluluğu bulunmaktadır. 0-4 Yaş arası yolcularımız için “araç bebek koltuğu” getirilmesi zorunludur. Kurallara uyulmaması halinde PNR MAGİC TRAVEL AGENCY uygulanacak olan Trafik cezalarından veya yaptırımlarından sorumlu tutulamaz.
    11-Tur sırasında unutulan, kaybolan, çalınan eşyalardan PNR MAGİC TRAVEL AGENCY sorumlu değildir. Pasaportunuzun kaybolması yada çalınması halinde Acentemiz yetkilisi/rehberi, diğer seyahat eden misafirlere acentenin taahhüt ettiği üzere Tur Programına devam etmek zorunda olduğundan; kaybın/çalınmanın gerçekleştiği ülkede Pasaport işlemleri, geri dönüş yada tura dahil olma işlemleri ile ilgili tüm organizasyonda kendi sorumluluklarında hareket edeceklerini bilmelidirler. Bu hususta doğabilecek sıkıntı ve sorunlar ile ilgili Acentemiz sorumluluk kabul etmez.
    12- Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.
    13- Tur programı PNR MAGİC TRAVEL AGENCY Seyahat Acentesi kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.
    14- Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından PNR MAGİC TRAVEL AGENCY sorumlu tutulamaz.
    15-Yoğun sezonda, sınır kapılarında ve feribot yoğunluğundan dolayı İzmir’e varış saatimiz tahmin edilen saatten geç olabilir. İzmir dışından gelen misafirlerimiz dönüş planlarını bu olasılığı göre planlamalıdırlar.
    16- Turun gerçekleşmesi için, yeterli sayıda katılımcıya ulaşılamadığı takdirde önceden haber vermek kaydı ile Acentemiz turu iptal etme hakkına sahiptir. Misafirimize ödenen ücret, ödendiği şekilde iade edilecektir.
    17- 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne ve babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurmaları zorundadır.
    18- Seyahatiniz süresince konakladığınız otelleri terk ederken, lütfen eşyalarınızı eksiksiz aldığınıza emin olunuz. Unutulan eşyaların bulunma durumlarında Ülkeye ve/veya kişiye ulaştırılması sırasında yapılan masraflar eşya sahibine aittir.
    19- Konaklamalarımızı gerçekleştireceğimiz bazı ülkelerde 4* Otel statüsü, ülkemiz 3* statüsüne denk gelebilir. Seyahat edilen ülke standartları göz önünde bulundurulmalıdır. 
    20- 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak+1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach-bed olarak adlandırılan yataklardan oluş-tukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. 

     

    *  Gün içerisindeki kur değişimleri TL fiyatlara yansıtılmaktadır. Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
    *  Gemide Kabin talebinizi, lütfen önceden Acentemize bildiriniz. Müsaitlik durumunda yer garantisi verilir.

    İptal Şartları

    PNR MAGİC TRAVEL AGENCY Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon, Uçaklı ve Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Ancak, Özel Seyahat, Sağlık, ve Güvence Sigortası yaptıran misafirlerimiz, MUCBİR sebep göstermesiyle turu satın aldıkları tarihten, tur bitimine kadar yaşadıkları olumsuzluklar güvence altına alınır. Ani gelişen rahatsızlıklar, birince derece vefat veya ani hastalıklar bu güvence paketine dahildir. Gerekçesiz iptaller, kronik rahatsızlıklar sigorta kapsamına girmez. İptal ve iadeler, acentemiz nezdinde yapılmayıp, sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir.  

    https://pnrturizm.com.tr/buyuk-italya-2020
    PNR Seyahat Acentesi Sağ. Turizmi Kong Org Ltd ŞTİ
    Nergiz Mah. Girne Bulvarı No:127/A Sevin Apt Karşıyaka / İZMİR
    0850 227 87 67


    Bu çıktı 26.04.2024 14:59 tarihinde verilmiştir. PNR Seyahat Acentesi Sağ. Turizmi Kong Org Ltd ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.