UÇAKLA BUTİK DİYARBAKIR-MARDİN-ŞANLIURFA-GAZİANTEP KÜLTÜR VE LEZZET TURU Tur Programı

  UÇAKLA BUTİK  

  DİYARBAKIR-MARDİN-ŞANLIURFA-GÖBEKLİTEPE-GAZİANTEP 

TARİH, KÜLTÜR VE LEZZET TURU

   İZMİR-DİYARBAKIR Gidiş - GAZİANTEP İZMİR Dönüş

1 Gece  MARDİN +1 Gece ŞANLIURFA KONAKLAMA

Diyarbakır-Hasankeyf-Midyat-Mardin-Dara Antik Kenti-Şanlıurfa- Göbeklitepe-

25-27 Kasım  02-04 Aralık   09-11 Aralık  16-18 Aralık   23-25 Aralık    06-08 Ocak

13-15 Ocak  20-22 Ocak  27-29 Ocak  03-05 Şubat  10-12 Şubat  17-19 Şubat  24-26 Şubat

 03-05 Mart  10-12 Mart  17-19 Mart  24-26 Mart   

  (3 Gün-2 Gece)

    ERKEN REZERVASYON KAMPANYASINI KAÇIRMAYIN !!!    

Kalkış Yerleri: ADNAN MENDERES HAVAALANI
PROGRAM
1 Gün:

Siz değerli misafirlerimizle sabah saat Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminalinde buluşup, Check-in işlemlerimizi tamamlayarak saat 05:45 uçağı ile hareket ediyor ve saat 07:45’de DİYARBAKIR Havalimanına iniyoruz. Bizi bekleyen aracımıza eşyalarımızı yerleştirdikten sonra kahvaltı için Hasanpaşa Hanı’na gidiyoruz. Buradaki yöresel kahvaltımızdan sonra, pek çok Şair ve Edebeyatçı yetiştirmiş,  Güney Doğu Anadolu bölgesinin büyük şehirlerinden DİYARBAKIR’da Anadolu’nun en eski camisi ve islam aleminde 5.inci harem-i şerifi olarak bilinen Ulu Cami, hemen yanında bulunan 35 yaş şiiri ile tanınan Türk şiirinin önemli şairlerinden  Cahit Sıtkı Tarancı’ nın Kültür Evi’ni  ziyaret ederek, Dört Ayaklı Minare (Şeyh Mutahhar Camii) Sülüklü Hanı, Deliller Hanı’nı görüyoruz. Ardından, UNESCO 39'uncu Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nda 'Dünya Kültür Mirası' olarak tescillenen Diyarbakır Surları ile Hevsel Bahçeleri’ ni görüyor ve On Gözlü Köprü' yü fotoğraflıyoruz. Buradaki gezimizin tamamlayıp, Batman üzerinden Ilısu Barajı ile sular altında kalan HASANKEYF’e doğru yola çıkıyoruz. Şehrin önemi hakkında rehberimizden bilgilerimizi alıp, fotoğraf molası sonrasında MİDYAT’a ulaşıyoruz. Midyat; mimari alanda bölgenin lideri konumunda… Tarihi yapısını o kadar güzel korumuş ki insan burada kendini adeta bir Orta Çağ kentinde gibi hissediyor. Zengin bir mimari doku içinde bulunan yörenin taş ustalarının incelikli becerileri Midyat`a bir Açıkhava müzesi görünümü kazandırmakta. Ayrıca Süryani ustalarının yüzyılların birikimiyle ince ince işlediği TELKARİ sanatının en iyi örneklerini burada bulabilirsiniz. Midyat sokaklarını gezerek, alışverişler yaptıktan sonra ‘’Sıla’’, ‘’Adını Kalbime Yazdım’’ ve ‘’Hercai’’dizilerinin de çekildiği ve daha birçok diziye ev sahipliği yapan Midyat Konuk Evi‘ni geziyoruz. Midyat gezimizi tamamlayarak kısa bir yolculuk sonrası, Mardin’de 4* OTEL’imize vb  yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. İsteyen konuklarımızla ekstra REYHANİ GECESİ’ne gidiyoruz.



2 Gün:

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından, Mezopotamya’nın Efes’i olarak adlandırılan ve 5000 yıllık bir geçmişe sahip olan Dara’ya gidiyoruz. Bölgenin en büyük ve en etkileyici Dara Antik Kenti’ni gezdikten sonra, Rotamızı Süryanilerin bölgedeki dinsel ve kültürel var oluşlarının tarihsel bir simgesi olan Deyr-ul Zafaran Manastırı’na çeviriyoruz. Rehberimizden Manastır hakkında edineceğimiz bilgiler sonrasında, şehir merkezine geçiyor ve Kırklar Kilisesi, Mardin Müzesi (Misafirlerimiz kendileri gezebilir), Ulucami, Kasımiye Medresesi, Tarihi Mardin Evleri, Mardin PTT Evi, Kayseriyye Bedesteni gibi Mardin kültürü ve mimarisi ile bütünleşmiş yapıları gezerek Mardin’in dar sokaklarını ve taş mimarisini keşfediyoruz. Kulaklarınızı çocuk seslerine ve ara ara duyacağınız nal seslerine verin ve dar sokaklarda yürürken mutlaka elleriniz yüzlerce yıllık serin duvarlara dokunsun, işte o zaman Mardin’le biraz daha bütünleşmiş olacaksınız. Öğle yemeğimizi yöresel Mardin mutfağından lezzetler bulacağımız restaurantımızda aldıktan sonra, Mardin çarşısında alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Çarşıda yöreye özgü eski baskı kalıplarıyla basılmış yazmalar, bakır çerezlikler ve şamdanlar, kilim ve el yapımı keçe, tesbihler, puşi, şarap, ahşap işçiliği ürünleri,  badem şekeri, leblebi, mırra cezvesi ve kulpsuz özel fincanlar (Gümgüm) gibi hediyelik eşya alışverişlerimizi yaparak, Şanlıurfa’ya doğru yola çıkıyoruz. Otelimize yerleşiyor ve günün yorgunluğunu üzerimizden attıktan sonra dileyen misafirlerimizle birlikte akşam yemeğimizi de alacağımız yörenin meşhur Sıra Gecesi (ekstra) eğlencesine geçiyoruz. Keyifli bir Urfa akşamı geçirdikten sonra otelimize geri dönüyoruz.  Konaklama 4* Hotel



3 Gün:

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından, HARRAN’a hareket ediyoruz. İslamiyet döneminin ilk üniversitesi olarak bilinen HARRAN ÜNİVERSİTESİ, HARRAN ULU CAMİİ, HARRAN HÖYÜK, HARRAN KALESİ ve dünyada hiçbir yerde bulunmayan kendine özgü mimarisi ile HARRAN KONİK KUBBELİ EVLERİ’ni gezdikten sonra GÖBEKLİTEPE’ye hareket ediyoruz. Dünya tarihinin yeniden yazılmasına sebep olan, 12.000 yıl önce yapılmış ve yapıldıktan sonra üstü ‘’Biz tekrar buraya geri geleceğiz’’ düşüncesiyle orayı inşa eden insanlar tarafından kapatılmış, dünyanın ilk tapınağı - yaşamsal kült alanı GÖBEKLİTEPE ziyaretine başlıyoruz. Rehberinizin anlatımıyla ve göreceğiniz eserlerle birlikte zamanda yolculuk yapmaya hazırlanın. Zihniniz sizi güzel bir yolculuğa çıkaracak... İlk heykel atölyesinin bulunduğu Göbeklitepe, aynı zamanda nohut, mercimek, buğdayın dünyada ilk ekildiği topraklar ve tarım tarihinin başladığı yer olarak bilinmektedir. Göbeklitepe ziyaretimiz sonrasında, peygamberler şehri ŞANLIURFA`ya geçiyoruz. Yöresel yemeklerden öğle yemeğimizi aldıktan sonra Şanlıurfa gezimize devam ediyor ve ateşin suya ve yanan tahtaların ise kutsal balıklara dönüştüğü BALIKLI GÖL ve AYN-EL ZELİHA GÖLÜ’nü ve Hz.İbrahim Peygamberin doğduğu mağarayı görüyoruz. Ayn-el Zeliha Gölü’nde beyaz balığı aramayı unutmayın ve eğer görürseniz mutlaka dilekte bulunun, yüzünüzü tatlı bir gülümseme saracak… Daha sonra fabrikalarıyla, geniş ve düzenli caddeleri, parkları bulvarları meydanları ile gerçekten  metropol olmaya aday GAZİANTEP’ te, panoramik şehir turu yapıyoruz. Bu esnada KALE`yi  ve şehrin önemli yapılarını görebilme fırsatı yakalıyoruz. Ardından ELMACI PAZARI, BAKIRCILAR ve SEDEFÇİLER çarşılarını gezilerimizi yapıp,  17.yüzyılda Tekke Camii Külliye binası içine kahve-kütüphane olarak kullanılan ve günümüzde TAHMİS KAHVESİ diye anılan mekânda, Sütlü Melengiç kahvelerimizi içiyoruz. Sonrasında akşam yemeği için dünyaca ünlü Gaziantep mutfağını tatmak için serbest zaman alıyoruz. Lezzet ve kültür turumuzu keyifle tamamlayıp GAZİANTEP Havalimanı’ndan 22:45 uçağı ile İZMİR'e uçuyoruz.  Unutulmaz anılarımızla, siz değerli konuklarımızla bir başka PNR MAGIC TRAVEL AGENCY  seyahatinde buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

Not: Uçuş saatinden 1,5-2 saat önce Havalimanında bulunmanız gerekmektedir



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    1-Araçta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.

    • 2-Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda ve otellerde değişiklik yapma hakkına sahiptir.
    • 3-Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.
    • 4-Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.
    • 5-Kayak kazalarında poliçemiz geçerli değildir. Kayak yapıyorsanız ilaveten kayak sigortası yaptırılmasını tavsiye ederiz.
    • 6-Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı PNR MAGİC TRAVEL AGENCY’ da saklıdır. Turun iptali durumunda PNR MAGIC TRAVEL AGENCY iptali bizzat bildirmek zorundadır.
    • ERKEN REZERVASYON BİLGİLENDİRMESİ:
      Tüm Kültür turları ürünlerimizde KADEMELİ  fiyat sistemi uygulanmaktadır. Yayınlanan fiyatlar her tarihte sınırlı kontenjan için geçerli olup, rezervasyon sayısı yükseldikçe (Turun doluluk oranı arttıkça) fiyatlar da kademeli olarak yükselmektedir. Ön ödeme almadan fiyat sabitlemesi yapılamamaktadır. Turunuzu erken alın, avantaj kazanın!

    İptal Şartları
    • İptal-İade ve değişiklik şartları; PNR MAGIC TRAVEL AGENCY Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. 
    • Erken Rezervasyon, Promosyon ve Uçaklı Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Ancak, katılımcı MUCBİR sebep göstermesiyle tur iptal ve iadesi  sigorta tarafından sağlanabilmektedir. MUCBİR sebepler kapsamına ''  ciddi derecede kaza ve yaralanma ile dünya sağlık örgütü tarafından acil hastalıklar kapsamına alınmış acil rahatsızlık ve hastalığı, birinci dereceden yakınının vefatı, katılımcının evinin ya da işyerinin yanması veya doğal afetlerle kullanılamaz hale gelmesi, katılımcının vefatı, '' gibi durumlar girmektedir. Gerekçe göstermeden yapılan iptaller,  ve kronik rahatsızlıklar sigorta kapsamına girmemektedir.
    https://pnrturizm.com.tr/tur-177-ucakla-butik-diyarbakir-mardin-sanliurfa-gaziantep-kultur-ve-lezzet-turu.html
    PNR Seyahat Acentesi Sağ. Turizmi Kong Org Ltd ŞTİ
    Nergiz Mah. Girne Bulvarı No:127/A Sevin Apt Karşıyaka / İZMİR
    0850 227 87 67


    Bu çıktı 26.04.2024 17:16 tarihinde verilmiştir. PNR Seyahat Acentesi Sağ. Turizmi Kong Org Ltd ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.