OTOBÜSLÜ GAP TURU Tur Programı

 OTOBÜSLÜ GAP TURU

BÖLGENİN EN SEÇKİN 5* VE 4* OTELLERİNDE KONAKLAMA
DİYARBAKIR PROGRAMA DAHİL
ANTAKYA’da KONAKLAMA AYRICALIĞI İLE
TAM GÜN GAZİANTEP GEZİSİ AYRICALIĞI İLE
MARDİN veya MİDYAT KONAKLAMA AYRICALIĞI İLE
KAHRAMANMARAŞ   PROGRAMA DAHİL 

Adana - İskenderun - Antakya - Harbiye – Gaziantep(Tam Gün)  - Halfeti - Harran - Göbeklitepe - Şanlıurfa - Mardin - Midyat - Hasankeyf - Diyarbakır, Atatürk Baraj Göleti- Nemrut - Adıyaman - Kahramanmaraş

7 GÜN-7 GECE TUR SÜRESİ (5 GECE OTEL KONAKLAMALI)  2021 SEZON BOYUNCA

1.TUR: 22-29 Mart (Mart  Ayı  Özel Kampanya 1.499 TL)

 2.TUR: 3-10 Nisan   3.TUR: 22-29 Nisan    4.TUR: 30 Nisan-7Mayıs  5.TUR: 12-19 Mayıs(Bayram)
6.TUR: 22-29 Mayıs   7.TUR: 29 Mayıs-5 Haz  8.TUR: 5-12 Haziran  9.TUR: 12-19 Haziran 10.TUR: 26 Haz-3 Temmuz
11.TUR: 17-24 Temmuz(Bayram)    12.TUR: 28 Ağustos-4 Eylül   13.TUR: 4-11 Eylül  14.TUR: 11-18 Eylül 
15.TUR: 18-25 Eylül   16.TUR:  25 Eylül–2 Ekim   17.TUR: 2-9 Ekim   18.TUR: 9-16 Ekim  19.TUR: 16-23 Ekim 
20.TUR: 23-30 Ekim   21.TUR: 30 Ekim-6 Kasım   22.TUR: 6-13 Kasım

    ERKEN REZERVASYON KAMPANYASINI KAÇIRMAYIN !!!   


Kalkış Yerleri: ÜÇKUYULAR (Kavşaktaki Pamukkale Yazıhanesi Önü) (16:30) KONAK (Sabancı Kültür Merkezi Önü) (16:45) LOZAN (Atatürk Lisesi Karşısı) (16:55) KARŞIYAKA (Anıt) (17:15) KARŞIYAKA (Yunuslar) (17:20) BOSTANLI İSKELE ( Mavişehir İstikameti) (17:25) MAVİŞEHİR (Mavibahçe Avm. Karşısı) (17:35) BORNOVA (Osman Kibar Meydanı-Kampüs Girişi) (18:00)
PROGRAM
1 Gün:

Saat 16:25 ÜÇKUYULAR (Fahrettin Altay- Kavşakta Pamukkale Yazıhanesi Önü), 16:35 HATAY İnönü Caddesi (Susuzdede Parkı-Hatay İstikametindeki Durak),  16:45 ÜÇYOL (Ziraat Bankası Önü)  17:00 ALSANCAK (Lozan Fuar Kapısı Önü),  17:15  BAYRAKLI ÜST GEÇİT (Otobüs Durağı)   17:25 KARŞIYAKA (Anıt-Yunuslar), 17:35 KARŞIYAKA Bostanlı İskele (İskelenin Karşısı, Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu Önü) 17:45 KARŞIYAKA-MAVİBAHÇE AVM Karşısı,   18:05 BORNOVA (Ege Üniversitesi Hastane Önü) 18:10 BORNOVA (Osman Kibar Meydanı Kampus Önü’nden) siz değerli konuklarımızı alarak seyahatimize başlıyoruz. KULA - AFYON - KONYA güzergâhından POZANTI’ ya ulaşıyoruz.



2 Gün:

Sabah saatlerinde POZANTI yakınlarında kahvaltımızı yapıp (ekstra) tur programımıza başlıyoruz. GÜLEK BOĞAZI'ndan geçerek, TOROS DAĞLARI'nı aşıyoruz ve TEKİR YAYLALARI’nı panoramik olarak görme şansına sahip oluyoruz. Sonrasında bereketli topraklar olan SEYHAN ile CEYHAN nehrinin çocuğu diye adlandırılan ÇUKUROVA’ya ve onun parlayan yıldızı olan ADANA'ya ulaşıyoruz. Türkiye'nin  en büyük 2.ci camii olma özelliğine sahip SABANCI MERKEZ CAMİİ’ni  rehberimiz eşliğinde ziyaret ediyoruz. Şehrin simgesi TAŞ KÖPRÜ'yü fotoğrafladıktan sonra, SEYHAN BARAJ GÖLETİ etrafında otobüsümüzle geziyoruz. Buradan hareketle tarihin en kadim topraklarına doğru yol alıyoruz.  Çukurova’nın eşsiz güzelliğini seyrederek, bir zamanlar Büyük İskenderin de ünlü İssos Savaşına giderken kullandığı rotayı takip ediyor ve Hatay Dörtyolİskenderun, Belen’den geçerek amik ovası manzarası eşliğinde rehberimizin bilgilendirmeleriyle ÇAN - EZAN - HAZAN sesinin birlikte duyulduğu kent HATAY’a (Antakya)  ulaşıyoruz.  Gezimize ANTAKYA ARKEOLOJİ ve MOZAİK MÜZESİHristiyanlık kelimesinin ilk defa telafuz edildiği ST. PIERRE KİLİSESİ ni ziyaret ederek başlıyoruz. Öğle yemeğinde ANTAKYA MUTFAĞI’nın muhteşem yemeklerinin ve Künefesinin tadına bakma şansına sahip olacaksınız. Yemek sonrasında, şehri ikiye ayıran ve mitolojik hikâyelerde ORONTES diye bilinen (ASİ) Nehri’ni görüp, Eski Antakya Evleri’nin bulunduğu sokakta yürüyüşler yapıyoruz. Rehberimizin anlatımları eşliğinde gerçekleştirdiğimiz bu yürüyüş turunun ardından, alışveriş için meşhur ANTAKYA UZUN ÇARŞI’da serbest zaman veriyoruz. HABİBİ NECCAR CAMİİ’ni görüp, gezimizin devamında Defne’nin gözyaşları şeklinde anılan,  HARBİYE ŞELALELERİ’nde ruhumuzu dinlendiriyoruz.Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.  



3 Gün:

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından ANTAKYA’ya veda ederek, ŞAHİN BEY`in memleketi GAZİANTEP`e hareket ediyoruz. Fabrikalarıyla, geniş ve düzenli caddeleri, parkları, bulvarları, meydanları ile gerçekten metropol olmaya aday GAZİANTEP’te, panoramik şehir turu yapıyoruz. Bu esnada KALE`yi  ve şehrin önemli yapılarını görebilme şansına sahip olacaksınız. Daha sonra, dünyanın en büyük mozaik müzesi olan ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ`ni rehberimiz eşliğinde gezmeye gidiyoruz. Zeugma mozaik müzesindeki mozaikler sizi rüya gibi bir gezintiye çıkaracak. Kendinizi Zeugmalı asillerin villalarını dolaşırken bulacaksınız. Öğle yemeğimizi dünyaca ünlü ve Unesco Gastromi Şehri ünvanlı ANTEP’te yöresel tatları deneyimleyerek alıyoruz. Buradan,  Çarşılar bölgesine geliyoruz ve  ZİNCİRİYE BEDESTENİ, BÜYÜK PASAJ, ALMACI PAZARI, BAKIRCILAR ÇARŞISI ve İMAM ÇAĞDAŞ’ta serbest zaman alıp baklava, hediyelik eşya ve Antep fıstığı alışverişlerimizi yapıyoruz. 17.yüzyılda Tekke Camii Külliye binası içine kahve-kütüphane olarak kullanılan ve günümüzde TAHMİS KAHVESİ olarak anılan mekânda Sütlü Menengiç kahvelerimizi içerek, keyifle günümüzü sonlandırıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. 



4 Gün:

Otelde alacağımız kahvaltı sonrasında,  büyüleyici güzellikte KARAGÜL diye tabir edilen HALFETİ` ye geçiyoruz.  Birecik Baraj Gölü üzerinde bir saat sürecek muhteşem bir TEKNE Turuna (ekstra) çıkıyoruz. Tekne turunda Rum Kale, Tarihi Mağara Evleri, büyük bir kısmı sular altında kalan ve sular altındaki yapıları görebileceğiniz SAVAŞAN KÖYÜ’nü geziyoruz. Güneydoğu’nun bu saklı cennetinde geçireceğimiz güzel saatlerin ardından,  HARRAN’a doğru ilerliyoruz. Sizi uçsuz bucaksız düzlükteki Harran Ovası kucaklayacak… Binlerce yıl boyunca ipek yolu seyyahlarının kullandığı bu yolu kullanarak Harran’a ulaştığımızda, İslamiyet döneminin ilk üniversitesi olarak bilinen HARRAN ÜNİVERSİTESİ, HARRAN ULU CAMİİ, HARRAN HÖYÜK, HARRAN KALESİ ve dünyada sadece Harran’da ve Italya Matera ve Alberobello kasabalarında görebileceğimiz kendine özgü mimarisi ile HARRAN KONİK KUBBELİ EVLERİ’ni gezeceğiz. Yerel halkla sohbet edebileceğimiz çay ve fotoğraf molamızın ardından, ŞANLIURFA merkeze geçiyoruz. Ateşin suya ve yanan tahtaların ise kutsal balıklara dönüştüğü BALIKLI GÖL ve AYN ZELİHA GÖLÜ’nü ve Hz.İbrahim Peygamberin doğduğu mağarayı görüyoruz. Ayn-el Zeliha gölünde beyaz balığı aramayı unutmayın ve eğer görürseniz mutlaka dilekte bulunun…Öğle yemeğimizi yöresel yemeklerden tadarak, GÖBEKLİTEPE’ye doğru yola çıkıyoruz. Dünya tarihinin yeniden yazılmasına sebep olan, 11.500 yıl önce yapılmış ve yapıldıktan 1000 sene sonra üstü esrarengiz bir şekilde orayı inşa eden insanlar tarafından kapatılmış olan dünyanın ilk tapınağı - yaşamsal kült alanı GÖBEKLİTEPE ‘yi ziyaret ediyoruz.. Rehberinizin anlatımıyla ve göreceğiniz eserlerle birlikte zamanda yolculuk yapmaya hazırlanın. Zihniniz sizi güzel bir yolculuğa çıkaracak. İlk heykel atölyesinin bulunduğu Göbeklitepe, aynı zamanda nohut, mercimek, buğdayın dünyada ilk ekildiği topraklar ve tarım tarihinin başladığı yer olarak bilinmektedir. Göbeklitepe turumuzu tamamladıktan sonra,    Akşam dileyen misafirlerimizle (ekstra) Urfa kültürünün bir parçası olan, yemekli SIRA GECESİ eğlencesine gidiyoruz. Konaklama otelimizde



5 Gün:

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından, Mezopotamya kültürlerinin ve medeniyetlerinin bir harmonisi niteliğindeki rüya şehir MARDİN’e ulaşıyoruz. Önce, Süryanilerin bölgedeki dinsel ve kültürel var oluşlarının tarihsel bir simgesi olan DEYR-UL ZAFARAN MANASTIRI’nı ziyaret ediyoruz. Mardin merkeze geçtiğimizde, ULU CAMİİ, ZİNCİRİYE MEDRESESİ’ni görüyor Mardin kültürü ve mimarisi ile bütünleşmiş yapılarını gezip, MARDİN’in dar sokaklarını ve taş mimarisini keşfediyoruz. Kulaklarınızı çocuk seslerine ve ara ara duyacağınız nal seslerine verin ve dar sokaklarda yürürken mutlaka elleriniz yüzlerce yıllık serin duvarlara dokunsun, işte o zaman Mardin’le biraz daha bütünleşmiş olacaksınız. Mardin çarşısında vereceğimiz serbest zamanda, yöreye özgü eski baskı kalıplarıyla basılmış yazmalar, bakır çerezlikler ve şamdanlar, kilim ve el yapımı keçe, tesbihler, puşi, şarap, ahşap işçiliği ürünleri,  badem şekeri, leblebi, mırra cezvesi ve kulpsuz özel fincanlar (Gümgüm) gibi hediyelik eşya alışverişleri yapabilirsiniz. Daha sonra MİDYAT’a hareket ediyoruz. Orta Doğu  ve Anadolu medeniyetlerinin mistik mimari dokusunu burada farklı bir tonda ve renkte hissedeceksiniz. Midyat; mimari alanda bölgenin lideri konumunda. Tarihi yapısını o kadar güzel korumuş ki, insan burada kendini adeta bir Orta Çağ kentinde gibi hissediyor ve bir an kendinizi film setinden bir sahnede hissedebiliyorsunuz. Zengin bir mimari doku içinde bulunan yörenin taş ustalarının incelikli becerileri Midyat`a bir Açık Hava Müzesi görünümü kazandırmakta. Ayrıca, Süryani ustalarının yüzyılların birikimiyle ince ince işlediği TELKARİ sanatının en iyi örneklerini burada bulabilirsiniz. Midyat sokaklarını gezerek, alışverişler yaptıktan sonra ‘’Sıla’’ ‘’ Hercai ‘’ ve ‘’Adını Kalbime Yazdım’’ dizilerinin de çekildiği ve daha birçok diziye ev sahipliği yapan Midyat Konuk Evi’ni geziyoruz. Tur tarihimize göre  Mardin yada Midyat’ta Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



6 Gün:

Otelde alacağımız sabah kahvaltısı sonrasında HASANKEYF’e geçiyoruz. Ardından Güneydoğu Anadolu projesi kapsamında Ilısu Barajı nedeniyle bir bölümü sular altında kalan, 12 bin yıllık geçmişe sahip Hasankeyf’te rehberimizin anlatımlarıyla ziyaretimizi tamamlayıp fotoğraf molası veriyoruz.  Buradan, Güneydoğu Anadolu bölgesinin metropol şehri DİYARBAKIR’a doğru yola çıkıyoruz. Karacadağ’ın binlerce yıl önce patlamasından sonra etrafta beliren onlarca kilometrelik taş ve kaya denizi manzarasıyla, rengi kırmızıya yakın bereketli topraklarda yolumuza devam ediyoruz. DİYARBAKIR’a ulaştığımızda Diyarbakır Ulu Cami’ni, Cahit Sıtkı Tarancı Evi ve Müzesi’ni, Hasan Paşa Hanı, Sülüklü Hanı, Deliller Hanı, Diyarbakır Surları’nı, Hevsel Bahçeleri’ni, Mardin Kapısı’nı ve Hz.Adem ile Hz.Havva’nın indirildiğine inanılan Kırklar Dağı’nı görüyoruz. Daha sonra, ATATÜRK BARAJ GÖLET manzarası eşliğinde NİSSİBİ Köprüsünden geçiyor ve  KAHTA’ ya ulaşıyoruz.  Bizi bekleyen minibüslerle (ekstra)  NEMRUT a çıkıyoruz. Doğu ve Batı Medeniyetlerinin 2150 m. yükseklikte muhteşem bir piramitteki kesişme noktası, Dünyanın sekizinci harikası ve ‘’Kralların Tahtı’’ olarak adlandırılan NEMRUT; yüksekliği on metreyi bulan büyüleyici heykelleri, metrelerce uzunluktaki kitabeleriyle, UNESCO Dünya Kültür  Mirasında yer almaktadır. Dünyada güneşin en güzel battığı noktada muhteşem gün batımını seyrettikten sonra yine minibüslerle tur tarihimize göre . Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

(Nemrut Dağı çıkışı hava şartlarının müsaitlik durumuna göre gerçekleşir. Ayrıca günlerin kısa olduğu aylarda Gün Batımı yerine Gün Doğumu olarak rehberimiz değişiklik yapılabilir.)



7 Gün:

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardındanmilli mücadelemizdeki başarılarından dolayı Kahraman unvanıyla anılan kentimiz,  KAHRAMANMARAŞ’a doğru yola çıkıyoruz. Önce BAKIRCILAR ÇARŞISI ve SÜTÇÜ İMAM HEYKELİ’ ni görüyor ve alışveriş için serbest zaman alıyoruz.Sonrasında, meşhur dövme dondurmamızı  Yaşar Pastanesi’ nde yedikten sonra,  Adana - Pozantı -Konya - Afyon - Kula-Uşak-Salihli-Turgutlu üzerinden sabaha karşı İZMİR’e ulaşıyoruz. Bir başka PNR MAGIC TRAVEL AGENCY seyahatinde buluşmak üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Araçta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.

    Acentemiz veya Rehber, hava, yol ve zorunlu durumlarda programda, otelde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.

    Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı PNR MAGIC TRAVEL AGENCY’ da saklıdır. Turun iptali durumunda PNR MAGIC TRAVEL AGENCY iptali bizzat bildirmek zorundadır.

    PNR MAGIC TRAVEL AGENCY gerekli gördüğü takdirde, otellerde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    Hava koşulları veya elimizde olmayan sebeplerden dolayı gezilemeyen görülemeyen yerlerden acentemiz sorumlu tutulamaz.

    Kayak kazalarında poliçemiz geçerli değildir. Kayak yapıyorsanız ilaveten kayak sigortası yaptırılmasını tavsiye ederiz.

    Trafik kanunu gereğince araçta bulunan tüm seyahat sürecinde emniyet kemeri takılması zorunlu olup aksş haldeki durumlarda PNR Turizm sorumluluğu yoktur.

    Araçlarda ve tüm seyahat süresince Covid-19 önlemleri gereği maske takma zorunluluğu vardır.

    Dönüşte yolcu bindiği durakta tersten dağıtım yapılarak bırakılır.

    Otel akşam yemeklerine yoğunluk durumuna göre set menü veya açık büfe verebilir.

    Koltuk numaraları rezervasyon önceliğine göre verilir. Turu erken satın alan konuklarımız ön koltuklarda oturmayı hak ederler. 

    ERKEN REZERVASYON BİLGİLENDİRMESİ:
    Tüm Kültür turları ürünlerimizde KADEMELİ  fiyat sistemi uygulanmaktadır. Yayınlanan fiyatlar her tarihte sınırlı kontenjan için geçerli olup, rezervasyon sayısı yükseldikçe (Turun doluluk oranı arttıkça) fiyatlar da kademeli olarak yükselmektedir. Ön ödeme almadan fiyat sabitlemesi yapılamamaktadır. Turunuzu erken alın, avantaj kazanın!


    İptal Şartları

    İptal-İade ve değişiklik şartları; PNR MAGİC TRAVEL AGENCY Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon ve Uçaklı Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur.

    Sigortada belirtilen doktor ve hastane raporu ile belgelenebilen hastalıklar ve 1.derece yakın kaybı gibi sigorta poliçesinde belirtilen nedenlerin dışında, herhangi bir nedenle yapılan iptallerde veya tura gelinmediğinde iptal ve ücret iadesi mümkün değildir. Kronik rahatsızlıklar sigorta kapsamı dışındadır. Misafirlerimiz turu satın aldıkları tarihten tur bitimine kadar yaşadıkları bu belirtilen olumsuzluklar ilgili sigorta şirketi tarafından değerlnedirilmektedir. Tur iptalleri; yerinize yolcu bulunması durumunda ücretler kesintisiz iade edilebilir.

    https://pnrturizm.com.tr/tur-150-otobuslu-gap-turu.html
    PNR Seyahat Acentesi Sağ. Turizmi Kong Org Ltd ŞTİ
    Nergiz Mah. Girne Bulvarı No:127/A Sevin Apt Karşıyaka / İZMİR
    0850 227 87 67


    Bu çıktı 26.04.2024 11:54 tarihinde verilmiştir. PNR Seyahat Acentesi Sağ. Turizmi Kong Org Ltd ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.